Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
maminy davate svojim detom mak? moj maly ho zboznuje, ale su reakcie, zeby ho jest nemal. Nemava ho casto.....bud mame raz za cas makovnik, alebo slize s makom.
rajčinová polievka s kukuricou a cestovinovou ryžou, rizoto
@adros rajcinovu som s kukuricou este nejedla, ale kedze milujem kukuricu je to dobry napad 🙂
polievku este neviem, necham sa dnes inspirovat tu a druhe budu pecene kuracie stehna s ryzou
takze o tom maku 😀 http://zena.atlas.sk/sluzby/poradne/pediatricka...
mak sa neodporuca detom do jendeho roka a podla man je to asi koli moznej alergii... 😕
@ellit jasneze sme doma makový,ved to je klasika plodina nasich polí 🙂 opium sa ziskava z makovíc a na oblbnutie sa daval makovicový odvar-mak ako taky nieje skodlivý 🙂 obsahuje sice morfin a kodein ale zasa toho maku diat nezje kilo 😉 ,žlcnikari ho mozu tazsie straviť.V nasich klima podmienkach sa klasika ,,drogovy,,mak neda ani vypestovat
..ja mám zo včera kuracie sote ryžou a hranolkami a hrášová polievka 🙂))
zajtra budú cestovinky so syrovo-šunkovo.kukuricovou omáčkou a polievka...neviem...
u nas je kelovy privarok ,fasirka a zemiaky,zajtra budu bryndzove halusky 🙂
francuzke zemiaky.....ako robievate??ja dvomi sposobmi ...zemiaky davam na plech surove pokrajane na kolieska alebo zemiaky najskor uvarim v šupke a potom nakrajam...
@delfinik855 ja som ju tiež robievala bez kukurice, ale raz mi ostala načatá plechovka, tak som to do nej šupla a bolo to fajné 🙂 teda nám to tak chutilo a je tá polievočka aj sýtejšia 🙂
@karin0401 my vždy uvaríme v šupke a až potom dávame na plech - keď robí muž, tak ich krája na kolieska, pridáva cibulu, uhorky, točenú salámu, klobásku a vajcia a zalieva šlahačkovou smotanou. Keď robím ja, tak ich pretlačím cez sitko, pridávam iba vajcia a klobásku a zalievam mliekom. Každý je z domu zvyknutí na svoje francuzáky
my mame dnes hovädziu polievocku,uz sa na nu tesim od nedele,v nedelu som nerobila...a bryndzove halusky so slaninkou... 😉
Ahojky,ja dnes nevarim dojeme zo vcera 🙂
dojedáme zo včera fazuľový prívarok a ideme robiť parené buchty... 😝
fašírky a zemiakovú kašu 🙂
ja dnes upeciem palacinky len a zeleninovu polievku..viac sa mi nechce 😀
zo včera mame karfiol vysmazany a manzelovi spravim madarsky gulas s knedlou
@titkovamiriam my mak milujeme....len napriklad ked som kojila, tak namna vsetci cumeli, ze preco jem mak ked kojim. Ja na tom nic nevidim. Za to, ze je v niektorych krajinach zakazany koli tomu, ze sa povazuje za opiat, to je ich vec a mas pravdu...tolko ho zase nezjeme na posedenie a hlavne deti, aby im to uskodilo. Aspon by lepsie spal. Ved sa vraj detom robieval do flasiek makovy odvar aby lepsie spavali 😀
@miri.b dobry den. prosim vas, ako robite madarsky gulas? lebo moj nikdy nechuti tak, ako by som chcela, ako ked sme ho mavali v robote na obed, niekde v restauracii, tak ozaj dobre. neviem ,kde robim chybu. robim s bravcoveho masa.
@lunana ja ked robím rizoto tak pridávam doňho lečo,má potom super chuť a nieje súché🙂
@katinkaaa7 Ďakujem 😉 ja som tam včera dala "vývar" z bujónu 😀 a chutilo
@stanislavao dobry den, tiez robim z bravcoveho masa, na oleji osmayim vela cibule, asi tolko kolko je masa, pridam maso, sprudka opeciem, pridam papriku a podlejem vodou, aby nezhorkla, rasca, majoranka, korenie, pred dokoncenim papriku a paradajku, alebo leco a solim pred koncom...
teraz ho ale uz varievam v tlakovom hrnci a tam dam vsetko dned na zaciatku a za 15 min je hotovy 😉

@yvetulka
@ellit dakujem kočky, urobím s kyslou, len som nevedela či može byt. dík.pa