icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

gucz
31. jan 2012

včera sme mali bravčové plecko na kocky s omáčkou uncle bens a k tomu ryžu. A spravila som nepečenú jablkovo piškótovú tortu. Dnes sme tortičku dojedli, k obedu som uvarila plnenú papriku 🙂

mitka2007
31. jan 2012

mhm,ja by som si dala take fajnove letne leco s cerstvym chlebikom a vychladenou kofolou! 😎

titkovamiriam
31. jan 2012

@mitka2007 dnes nieje problem,zeleniny je na trhu dost akurat ta teplota vonku nieje letna 😀 aj ja mam rada lečo 🙂

raza
31. jan 2012

@erni mňam, vyskúšam

majonka79
31. jan 2012

@raza a ako dlho tam tie ryžové slížiky necháš? Ja som to skúšala a vždy som to mala rozvarené. A aké kupuješ? Ďakujem 🙂 S tým cukrom to je skvelý nápad...to vyskúšam...ja som zabudla, že aj ja dávam trošku solamylu - aj môjmu mm to tak chutí.. 🙂

majonka79
31. jan 2012

To je super inšpirácia, tak to milujem, ja si to tak dávam v čínskej reštaurácii...už som sa pýtala aj "raza", že ako tie rezance varí, lebo mne sa zatiaľ vždy rozvarili 🙂 Ďaaaaakujem.

janusa_
31. jan 2012

Pekny vecer prajem , prosim vas mate niektora osvedceny recept na babovku? Ale nesmie sa v nej pouzivat maslo/margarin len olej.
Dakujem 🙂

martinkatinka
31. jan 2012

Pečieme chlebík v pekárničke! Mňam, mňam 😀

csina
31. jan 2012

dnes sme mali niečo, načo som si dlho chutila ... kuracie mexiko v zemiakovej placke so syrom.... 😝

lubenka01
31. jan 2012

robievate plnené kapustné listy, ako to robíte?

yvetulka
31. jan 2012

@lubenka01 mlete maso si zmiesas s oprazenou cibulkou na oleji, pridas este jednu cibulu cerstvu, cesnak, vajicka, sol, korenie, samozrejme uvarenu tak na poly ryzu. vsetko dobre spracujes, ja to nechavam este cez noc odstat bez ryze, lepsie sa spoja chute. potom to balim do uvarenych kapustnych listov a ukladam do hrnca, kde na dno dam par listov, pohar vody, vrstva kapustnych listov, na to trocha pretlaku, kyslej kapusty a tak doplna striedam, zalejem vodou a varim cca 1 - 1,5 hodiny.

mitka2007
31. jan 2012

@titkovamiriam ale to nie je letna zelenina.tato je hnusna umela,bleee 😖

raza
31. jan 2012

@majonka79 ja kupujem slížiky, alebo rezance, najčastejšie v kauflande. ale značku neviem. rezance chvýľu varím, a slíže len namáčam. nepoviem ti presne čas, proste to sledujem. nenechám ich tam, až kým sú úplne mäkké, trošku ešte musia byť tvrdšie, ale len trochu. Keď ich totižto zmiešam s ostatým, tak ešte dôjdu. (hneď ako ich zmiešam, vypnem a nechám 3 minútky postáť). no... dala by som si 🙂

mata71
31. jan 2012

teraz som dopiekla zapekane zemiaky na zajtra.

titkovamiriam
31. jan 2012
adelaida33
31. jan 2012

@mata71 mňááááám, no keby som ich tu mala, tak by ti veru na zajtra veľa neostalo 😀 😉

mata71
31. jan 2012

@adelaida33 vdaka kludne ponuknem rozvoniavajuuuu po celom dome 😝 ...

andrejka10
31. jan 2012

Maminky, musím sa ozvať. Chodím vás tu potajme okukovať a naberať inšpirácie. Super téma, len škoda, že sa vždy pri čítaní tejto témy "naslintám". 😉

Náš obedík dnes, karfiolová polievočka s hráškom, dukátové buchtičky. Zajtra, teda už dnes 😎 polievočka zo včera a vyprážaný syr so šunkou a varenými zemiačikmi. No a deti si už dopredu objednávajú Uhliarske špagety.

libka1
1. feb 2012

polievka z králika s pecenovými haluskami, rezance s makom

kibuk
1. feb 2012

pekne ranko
dnes mame zeleninovu polievku z haluštičkami a halušky so syrom 🙂
a zopar fotiek od pondelka
-šošovicova polievka, francuzke zemiaky,gulaš na husto-kolienka,a perník od @danielaj výýborny 🙂

smejkoh
1. feb 2012

my dnes tiez halusky, ale s kyslou kapustou a fazulova polievka

danielaj
1. feb 2012

@kibuk som rada, že chutil 😉

danielaj
1. feb 2012

my dnes dojeme hríbovú omáčku, idem robiť vajíčkovú fašírku, varené zemiaky a ako prílohu špenát a konečne vyskúšam pečenú cviklu s cesnakom 😉

kibuk
1. feb 2012

@danielaj veru chutil,ostalo tak ako na fotke 🙂 aj to este polka pojde mamke do nemocnice 🙂

irsina83
1. feb 2012

Ja mam dnes na plane brokolicovu kremovu, na obed kuracie prsicka s chilli omackou a zemiaky - este neviem na aky sposob a po obede chcem uvarit segedinsky gulas pre mm ....a malinka dnes dopapa jahnacie zo vcera 🙂

lea132
1. feb 2012

Sladké kuracie kúsky na čínsky spôsob,ryža,pre malu dusene prsia

janulabj
1. feb 2012

prosím o radu, ak chcem robit zemiaky na kyslo, a mam len kyslu smotanu nie na varenie, robite to nektora aj tak? alebo len s mliekom? dakujem za každu radu.

yvetulka
1. feb 2012

@janulabj ja tu kyslu smotanu zamiesam do mlieka a pridam vajicko, dobre vyslaham a vlejem do zemiakov. ja robievam len s kyslou smotanou, svokra zas len so sladkou.

ellit
1. feb 2012

@janulabj kazdy je zvyknutí na nieco ine, ako pisala yvetulka...moja svokra robi so sladkou smotanou a mliekom, moja mama robievala vzdy len s kyslou. Ja robiem podla toho co mam doma 🙂

ellit
1. feb 2012

@andrejka10 ake su to uhliarske spagety? 🙂