Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@danielaj A zhruba koľko vajíčok na koľko syra? Vyprážaš v trojobale? Katarína
@lucia030209 no ja to tak od oka, aby si to nemala riedke, dávam asi tak 40 dkg syra a 2-3 vajíčka, obalím už iba v strúhanke 😉
dnes gulas. a rano som spravila bryndzovu natierku.
dnes kapustové halusky, zajtra langose 🙂 🙂
Dnes sme dojedali spenatovu polievku, robila som lososa na masle a citronovou stavou, zemiaky pecene v supke a koprova smotana 🙂 A na veceru som robila leco s klobaskou, mnam 😀
@kittyaoliver mozem ta poprosit o recept lososa akoprovej smotany do ip??
My dnes langose a zajtra pecene kurca s plnkou 🙂
@danielaj Dik.
@adros jasné 🙂
pomleté bravčové ochutíme vajíčkom, soľ, korenie, cibuľa, cesnak
rozotrieme na alobal a na mäso uložíme plátkový syr, sparený listový špenát, postrúhanú, alebo nadrobenú nivu, zatočíme, pečieme asi pol hodinku, potom otvoríme, necháme ešte asi pol hodinku, kým sa nám zapečie. Alebo skús rozrezať a keď bude treba, tak necháš dopiecť, mne raz treba viac raz menej piecť, podľa toho, čím plním, a ako nahrubo dám mäso. 😅 Dúfam, že bude chutiť. Plnka je dobrá aj so sušenými paradajkami a mozzarelou.
mennu na buduci tyzden:
P: borsc a pecivom (je dost syty tak bude stacit)
U: tekvicova polievka, plnka na plechu, zemiaky, calamada
S: salatova polievka so slaninkou, mlete maso so zemiakovou kasou zapekane v rure
Š: karfiolovo mrkvova polievka, privarok z bielej fazule, zemiaky, volske oko
P: rybacia polievka, zapekana spargla so syrom a sunkou, niele pecivo
S: rajcinova polievka, kralik na zelenine s ryzou
N: nedelny morcaci vyvar, svieckova na smotane, zemlove knedle
no mm ide v noci na jazdu takze som varila :
-vajickovu polievku,
- hrstkovu polievku s udenym,
- svieckovu,
-zeleninovo masove rizoto,
- jablkovy zavin.
😉
Mám chuť na rezance s makom, žeby sme mali zajtra ako zákusok? Aspoň prespíme pol dňa 😀
ahojky🙂 takze ja zajtra pojdem s dcerkou korculovat takze budem varit len rychlovku. Polievka- cesnakova z masoveho vyvaru. Vyvar mi ostal z minula ked som robil privarok s varenym masom. vyvar mam zamrazeny takze ho len ohrejem pridam na drobno pokrajanu polievkovu zeleninu a dochutim a varim kym nezmekne zelenina. oprazim na kocky nakrajany chlieb postruham syr. ked je polievka pred odstavenim pridam rozdrteny cesnak. podla chuti. (dcera aj ja mame radi hojne) nabrat vrelu polievku do taniera pridat postruhany syr a oprazeny chlebik🙂) uz sa tesim. ako hlavne jedlo. pecene zemiaky s klobasovou zmasou. Ocistim stredne velke zemiaky,
rozrezem na polovicu. do kazdej vydlabem koryto do ktoreho budem davat klobesovu zmes. klobasovu zmes zi robim sam. mlete maso, cierne korenie, paprika. sol a davam aj trochu majoran ale len trochu. polovice zemiakov naplnim kopcom a poukladam na plech. to co mi ostalo z dlabania porozkladam tiez na plech a vsetko este posypem trochou rasce. na zemiaky trochu soli. vsetko sup do rury🙂 tak dobru chut baby
aby som nezabudol 🙂)) pod zemiaky trochu oleja alebo vymastit plech
dnes bola len pizza
zajtra nedeľa: slepačia polievka, bravčové steaky z krásneho karé s pečenými zemiakmi a cvikla
pondelok: slepačia polievka, morčacie soté so zeleninou k tomu penne,
utorok: hovädzia roštenka, slovenská ryža, melencová polievka
streda: žemľovka
štvrtok: cestoviny so smot. omáčkou a 3 druhmi syra
piatok: asi nejaké zvyšky 🙂
Dcera aj ja milujeme brokolicu spenat ale viem len malo receptou s tymito surovinami. Takze ak mate nieco v talone tak seeeem s tyyyym.
my dnes zeleninkova polievka - mixnuta a do toho chlebik , a kur. prsia zapecene na pplechu so syorovo - smotanovou zalievkou a pecene zemiaky, a asi spravim male olejove babovky s lekvarom { do formy od muffinov - idem to robim 1x tak som zvedava na vysledok} .. zajtra budeme este dojedat a v utorok idem asi k nasim .. ale to este uvidim
inak som robila ze veeelmi rychly makovy kolacik -dosla navsteva tak ze rychlo a bolo to super - listkove cesto do toho som dala len pomlety mak s cukrom a pomiesany s lekvarom a dala piect .. mnaaam
kurací vývar zo včera, zapekaný losos, zemiaky a brokolica s maslom
tekvicova kremova a rebierka na mede so zemiakmi 😉
dnes budu pečené zemiaky so syrovými fašírkami (hodím na jeden plech) a na večeru žemľovka s čiernymi malinami a marhuľami
vyvar z kur.kridelok koopec zeleninky, pecienka na smotane zo sampionmi,cestovina 🙂
kysla fazulova polievka + kuracie rezne zemiakova kasa asi s kompotom marhulovym 😉zákusok míša rezy z mmb podla Mirky dobru chut vsetkym prajeme 🙂

@lucadra
@tyli
@maryennn1 ja robím syrové gulôčky, robím to namiesto vyprážaného syra, nastrúham si eidam, alebo hoocijaký tvrdý syr, údený, alebo neúdený, pridám vajíčka, troška pažítky, niekedy aj šunku nadrobno, robím guličky a vypražím, sú krásne nadýchané, klasika vyprážaný syr už ani nerobím 😉