icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

danielaj
4. feb 2012

@lucadra
@tyli
@maryennn1 ja robím syrové gulôčky, robím to namiesto vyprážaného syra, nastrúham si eidam, alebo hoocijaký tvrdý syr, údený, alebo neúdený, pridám vajíčka, troška pažítky, niekedy aj šunku nadrobno, robím guličky a vypražím, sú krásne nadýchané, klasika vyprážaný syr už ani nerobím 😉

lucia030209
4. feb 2012

@danielaj A zhruba koľko vajíčok na koľko syra? Vyprážaš v trojobale? Katarína

danielaj
4. feb 2012

@lucia030209 no ja to tak od oka, aby si to nemala riedke, dávam asi tak 40 dkg syra a 2-3 vajíčka, obalím už iba v strúhanke 😉

lyongirl
4. feb 2012

@danielaj do tých syrových guličiek nejde strúhanka?

lyongirl
4. feb 2012

@danielaj aha, ja som si to preklikla skôr a až teraz písala 🙂

zebra41
4. feb 2012

dnes gulas. a rano som spravila bryndzovu natierku.

mojkamirka
4. feb 2012

dnes kapustové halusky, zajtra langose 🙂 🙂

kittyaoliver
4. feb 2012

Dnes sme dojedali spenatovu polievku, robila som lososa na masle a citronovou stavou, zemiaky pecene v supke a koprova smotana 🙂 A na veceru som robila leco s klobaskou, mnam 😀

janulap
4. feb 2012

@kittyaoliver mozem ta poprosit o recept lososa akoprovej smotany do ip??
My dnes langose a zajtra pecene kurca s plnkou 🙂

lucia030209
4. feb 2012

@danielaj Dik.

tosomja
4. feb 2012

@adros jasné 🙂
pomleté bravčové ochutíme vajíčkom, soľ, korenie, cibuľa, cesnak
rozotrieme na alobal a na mäso uložíme plátkový syr, sparený listový špenát, postrúhanú, alebo nadrobenú nivu, zatočíme, pečieme asi pol hodinku, potom otvoríme, necháme ešte asi pol hodinku, kým sa nám zapečie. Alebo skús rozrezať a keď bude treba, tak necháš dopiecť, mne raz treba viac raz menej piecť, podľa toho, čím plním, a ako nahrubo dám mäso. 😅 Dúfam, že bude chutiť. Plnka je dobrá aj so sušenými paradajkami a mozzarelou.

happy8051
4. feb 2012

mennu na buduci tyzden:
P: borsc a pecivom (je dost syty tak bude stacit)
U: tekvicova polievka, plnka na plechu, zemiaky, calamada
S: salatova polievka so slaninkou, mlete maso so zemiakovou kasou zapekane v rure
Š: karfiolovo mrkvova polievka, privarok z bielej fazule, zemiaky, volske oko
P: rybacia polievka, zapekana spargla so syrom a sunkou, niele pecivo
S: rajcinova polievka, kralik na zelenine s ryzou
N: nedelny morcaci vyvar, svieckova na smotane, zemlove knedle

adros
4. feb 2012

@tosomja no super, to určite vyskúšam. Od malička som neznášala špenát, ale ako začala nosiť susedka čerstvý zo zelovocu, tak som mu prišla na chuť 🙂

danka9999
4. feb 2012

@dadenka1 ahoj....mohla by si mi napísať aký je to makovník bez múky??...díky 🙂

tosomja
4. feb 2012

@adros ja od malička špenát ľúbim, len v škole ho nevedeli tak fajne pripraviť...aj malú "dopujem" špenátom, nech nie je rozmaznaná 😀

lucka1987
4. feb 2012

no mm ide v noci na jazdu takze som varila :
-vajickovu polievku,
- hrstkovu polievku s udenym,
- svieckovu,
-zeleninovo masove rizoto,
- jablkovy zavin.
😉

lucka1987
4. feb 2012

@happy8051 uau super menu 😉 no ja si takto neplanujem.. lebo som skoro cely tyzden doma sama.. ale keby nie som tak skopirujem tvoje menu.. ibaze budem musiet cosi poguglit, lebo sa priznam ze 50 % veci som este nevarila z toho co pises 😅 ale znie to super

tosomja
4. feb 2012

Mám chuť na rezance s makom, žeby sme mali zajtra ako zákusok? Aspoň prespíme pol dňa 😀

lussy23
4. feb 2012

@tretulka aj my máme zajtra perkelt, ale kurací =) 🙂

andyzrs
4. feb 2012

ahojky🙂 takze ja zajtra pojdem s dcerkou korculovat takze budem varit len rychlovku. Polievka- cesnakova z masoveho vyvaru. Vyvar mi ostal z minula ked som robil privarok s varenym masom. vyvar mam zamrazeny takze ho len ohrejem pridam na drobno pokrajanu polievkovu zeleninu a dochutim a varim kym nezmekne zelenina. oprazim na kocky nakrajany chlieb postruham syr. ked je polievka pred odstavenim pridam rozdrteny cesnak. podla chuti. (dcera aj ja mame radi hojne) nabrat vrelu polievku do taniera pridat postruhany syr a oprazeny chlebik🙂) uz sa tesim. ako hlavne jedlo. pecene zemiaky s klobasovou zmasou. Ocistim stredne velke zemiaky,
rozrezem na polovicu. do kazdej vydlabem koryto do ktoreho budem davat klobesovu zmes. klobasovu zmes zi robim sam. mlete maso, cierne korenie, paprika. sol a davam aj trochu majoran ale len trochu. polovice zemiakov naplnim kopcom a poukladam na plech. to co mi ostalo z dlabania porozkladam tiez na plech a vsetko este posypem trochou rasce. na zemiaky trochu soli. vsetko sup do rury🙂 tak dobru chut baby

andyzrs
4. feb 2012

aby som nezabudol 🙂)) pod zemiaky trochu oleja alebo vymastit plech

kralicica
4. feb 2012

dnes bola len pizza
zajtra nedeľa: slepačia polievka, bravčové steaky z krásneho karé s pečenými zemiakmi a cvikla
pondelok: slepačia polievka, morčacie soté so zeleninou k tomu penne,
utorok: hovädzia roštenka, slovenská ryža, melencová polievka
streda: žemľovka
štvrtok: cestoviny so smot. omáčkou a 3 druhmi syra
piatok: asi nejaké zvyšky 🙂

andyzrs
4. feb 2012

Dcera aj ja milujeme brokolicu spenat ale viem len malo receptou s tymito surovinami. Takze ak mate nieco v talone tak seeeem s tyyyym.

babulka123
5. feb 2012

my dnes zeleninkova polievka - mixnuta a do toho chlebik , a kur. prsia zapecene na pplechu so syorovo - smotanovou zalievkou a pecene zemiaky, a asi spravim male olejove babovky s lekvarom { do formy od muffinov - idem to robim 1x tak som zvedava na vysledok} .. zajtra budeme este dojedat a v utorok idem asi k nasim .. ale to este uvidim

inak som robila ze veeelmi rychly makovy kolacik -dosla navsteva tak ze rychlo a bolo to super - listkove cesto do toho som dala len pomlety mak s cukrom a pomiesany s lekvarom a dala piect .. mnaaam

adelaida33
5. feb 2012

kurací vývar zo včera, zapekaný losos, zemiaky a brokolica s maslom

irsina83
5. feb 2012

tekvicova kremova a rebierka na mede so zemiakmi 😉

lucikatn
5. feb 2012

dnes budu pečené zemiaky so syrovými fašírkami (hodím na jeden plech) a na večeru žemľovka s čiernymi malinami a marhuľami

kibuk
5. feb 2012

vyvar z kur.kridelok koopec zeleninky, pecienka na smotane zo sampionmi,cestovina 🙂

lydia22
5. feb 2012

Gulášová polievka, zemiaky, kuracie rezne a uhorkový šalát a ako zákusok kinder rezy podla receptu
@kibuk

opelastra
5. feb 2012

kysla fazulova polievka + kuracie rezne zemiakova kasa asi s kompotom marhulovym 😉zákusok míša rezy z mmb podla Mirky dobru chut vsetkym prajeme 🙂