Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak my dnes máme polievku (zelená fazuľka) zo včera, no a hlavné jedlo - do sáčku na pečenie som nakrájala na kúsky vykostené kuracie stehná, k tomu na kocky nakrájané zemiačiky, zaliala som kúskom oleja + koreniny,
k tomu drobcovi zavárané broskyne a my s ocinkom miešaný šalát z čínskej kapusty, kukurice a červenej fazuľky 🙂 no a muffiny s čokoládovými kúskami a zaváranými jahodami ako dezertík na poobede 🙂
dnes-slepačia polievka,pečené kuracie štvte a zemiaky na cibulke.a čerešňový koláč
hlivovy perkelt+kolienka 😉
@haslerka31 Ďakujem... 🙂
vývar z bravčovej kosti so zeleninou a slížikmi, zapekané bravčové karé s údeným syrom, ryža, šalát z čínskej kapusty a mrkvy, malinový a egrešový kompót 🙂
@nikinka008 ja z lístkového cesta okrem štrúdle a rôznych chuťoviek, robievam aj super koláčik, včera som ho tiež robila
Koláčik z lístkového cesta s piškótami a ovocím
Rozvaľkáš si jedno lístkové cesto na veľkosť plechu, dáš ho na plech, uvaríš si puding z 1 litra mlieka + 2 sáčky pudingu (aký máte radi, najlepší je vanilkový, ale aj karamelový, alebo jahodový, malinový....), trocha pudingu natrieš na cesto na plechu, poukladáš piškóty jednu vedľa druhej, na to hocijaké ovocie - čerstvé alebo kompót, ja som včera dávala zavárané maliny, na to zbytok pudingu a druhé rozvaľkané lístkové cesto, potrieš vajíčkom, popicháš vidličkou a dáš upiecť, po upečení posypať práškovým cukrom, dobré, rýchle, šťavnaté
a výborný je aj tak, že namiesto ovocia dáš na tie piškóty nastrúhané jablká a hrozienka, 😉
@danielaj ten koláčik možem byt užasnyyyy
@16kristina02 ano je výborný, robievam ho už strašne dlho, vyhrabala som ho v niektorej knihe Recepty zo života, tuším v 6. alebo 7. sú obidva 😉
@janulabj nech sa paci je to uplne jednoduche 🙂 ale vyborne 4 rozky na kolieska dame do misy zalejeme mliekom a nechame cca 15 minut nasiaknut... ak su nasiaknute tak postupne prisypujeme bud polohrubu alebo hrubu muku a miesime,troska osolime.. miesime a miesime kym nam nevznikne krasny bochnicek 🙂 ktory rozvalkame vykravame klasika na pirohy a plnime na co mame chut 🙂 uvarime v osolenej vode a polejeme rozpustenym maslom...
Ahojte kuchárky,
potrebujem poradiť. Niektorá z vás mi raz radila, ako pripraviť pstruha, ale niektoré recepty mi v PC zmizli a asi aj tento...dnes som improvizovala, ale chcela by som ten origoš. Mala tam ísť cibuľa, myslím, že aj cesnak, petržlenová vňať a nejaké bylinky, ktoré si nepamatám, tuším tymián a neviem, čo ešte...ak by ste sa niektorá v tomto recepte našla, tak by som uvítala konkrétne ingrediencie, čo tam majú ísť...ďakujem 🙂
dojedlo sa zo včera a dnes ešte palacinky 🙂
@nikinka008 zatiaľ len take cukrarske - krémeše a kombinované tyčinky a trúbičky. V blízkej dobe sa chystáme urobiť aj rybacie ,,salonky" v Listkovom ceste. .
@lussy23 Medové rebierka
Potrebujeme:
bravčové rebierka, korenie na pečenie rebierka, pikantný kečup, med, cesnak, sójová omáčka, olivový olej, citrónová šťava
Ako na to:
Rebierka jemne nasolíme, nakoreníme a dáme piecť na 220 stupňou cca na 25-30 min. Kým sa rebierka pečú, pripravíme si zmes, ktorou ich budeme potierať.
V miske si zmiešame 2-3 PL kečupu, 1 PL medu, 3-4 strúčiky prelisovaného cesnaku, trošku sójovej omáčky, 1 KL olivového oleja a trošku citrónovej šťavy.
Rebierka potrieme zmesou z jednej strany, necháme zapiecť, otočíme, potrieme aj druhú stranu a dopečieme.
ja dnes same novoty 🙂
na obed pstruh na fenikli
na veceru falafel
a veru to malo uspech ;)
dnes som robila kelovy privarok s udenym kolenom 😉
na 24 kuskov
150g suchy cicer
1 sucha zemla
1 cibula
3 struciky cesnak
pol viazanicky koriandrovej vnate (kupim v obchode ocistim, nakrajam davam do mrazaku, ale pouzila som uz aj petrzlenovu vnat, aj mojho favorita zelerovu vnat)
pol PL mlety rascovec (rimsky kmin) a mlety koriander
1 a pol CL soli
cierne korenie
3 PL muky
1 CL prasku do peciva
neutralny rastlinny olej na vysmazanie
- cicer cez noc nechat namacat aby zmakol a napucal, na druhy den precedit a najemno zmixovat, zemlu namocit do studenej vody, vyzmykat, rozdrvit
- cibulu, cesnak osupat, pokrajat na drobno, koriandrovu vnat posekat, ak uz nie je posekana v mraznicke
- vsetko do jednej misy s cicerom a zemlou, pridat koreniny vsetko poriadne pomagat
- nakoniec vmiesat muku a prasok do peciva
- vygulat 24 guliek vo velkosti vlasskeho orecha
- do woku, firtezy, kastrola, panvice dat tak 5 cm oleja, rozohriat
- dat tam porciu guliek, nie uplne plnu panvicu, lebo to schladi olej a potom napiju vela oleja, smazit tak 3-4-5 minut do zlatohneda
- vybrat a nchat odkvapkat
to je origos, ale kedze som neohnala rimsky kmin a praskovy koriander, tak som dala bez nich,a le i tak to bolo NESKUTPCNE
@ladyjh jasné 🙂 takže zemiaky surové nakrájaš na kolieska a brokolicu podelíš na malé ružičky a posypeš ľubovoľným nastrúhaným syrom, pridáš trošku oleja a kvapkou vody podleješ,,,môžeš prikryť alobalom alebo nejakým vrchnákom,,,a nezabudni ochutiť, soľ a nejaké bylinkové korenie, alebo čokoľvek, čo máš rada 🙂 pečieš aspoň hodinu,,,dá sa to aj s predvarenými zemiakmi a brokolicou, ale to som ešte neskúšala,,,a dá sa to isté aj s karfiolom 🙂 dobrú chuť 😀
dnes sme boli u rodiny, ale včera som robila taký fajný cestovinový šalátik 🙂 mňam mňam 😀

@nikinka008 ja som robila aj take,kludne možeš aj zavin 🙂
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31798&use...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31526&use...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=31011&use...
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=20990&use...