icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

kibuk
5. feb 2012

@lucikatn mnam,mnam tie faširky vizeraju suprovo už opisane 🙂))

atiatko
5. feb 2012

tak my dnes máme polievku (zelená fazuľka) zo včera, no a hlavné jedlo - do sáčku na pečenie som nakrájala na kúsky vykostené kuracie stehná, k tomu na kocky nakrájané zemiačiky, zaliala som kúskom oleja + koreniny,
k tomu drobcovi zavárané broskyne a my s ocinkom miešaný šalát z čínskej kapusty, kukurice a červenej fazuľky 🙂 no a muffiny s čokoládovými kúskami a zaváranými jahodami ako dezertík na poobede 🙂

nelinka0401
5. feb 2012

dnes-slepačia polievka,pečené kuracie štvte a zemiaky na cibulke.a čerešňový koláč

nelly3
5. feb 2012

hlivovy perkelt+kolienka 😉

dida84
5. feb 2012

@haslerka31 Ďakujem... 🙂

danielaj
5. feb 2012

vývar z bravčovej kosti so zeleninou a slížikmi, zapekané bravčové karé s údeným syrom, ryža, šalát z čínskej kapusty a mrkvy, malinový a egrešový kompót 🙂

danielaj
5. feb 2012

@nikinka008 ja z lístkového cesta okrem štrúdle a rôznych chuťoviek, robievam aj super koláčik, včera som ho tiež robila

Koláčik z lístkového cesta s piškótami a ovocím

Rozvaľkáš si jedno lístkové cesto na veľkosť plechu, dáš ho na plech, uvaríš si puding z 1 litra mlieka + 2 sáčky pudingu (aký máte radi, najlepší je vanilkový, ale aj karamelový, alebo jahodový, malinový....), trocha pudingu natrieš na cesto na plechu, poukladáš piškóty jednu vedľa druhej, na to hocijaké ovocie - čerstvé alebo kompót, ja som včera dávala zavárané maliny, na to zbytok pudingu a druhé rozvaľkané lístkové cesto, potrieš vajíčkom, popicháš vidličkou a dáš upiecť, po upečení posypať práškovým cukrom, dobré, rýchle, šťavnaté

a výborný je aj tak, že namiesto ovocia dáš na tie piškóty nastrúhané jablká a hrozienka, 😉

16kristina02
5. feb 2012

@danielaj ten koláčik možem byt užasnyyyy

danielaj
5. feb 2012

@16kristina02 ano je výborný, robievam ho už strašne dlho, vyhrabala som ho v niektorej knihe Recepty zo života, tuším v 6. alebo 7. sú obidva 😉

eva7780
5. feb 2012

@danielaj aj ja som uz piekla tento kolač,myslim ze bol recept tu na MK,ja som ho robila s broskynami 😉 velka mnamka 😵

irsina83
5. feb 2012

medove rebierka 🙂 mnaaaammmm

janulabj
5. feb 2012

@danielaj ten kolač je užasny, robime s marhulami či jablčkami...mnaaam 🙂

danielaj
5. feb 2012

@janulabj ja som tam tiež už postrkala hádam všetko možné aj nemožné ovocie a stále je výborný 🙂

janulabj
5. feb 2012

@kibuk prosím prosím pekne ako na tie pirohy z rožkov...nepoznam to.D

kibuk
5. feb 2012

@janulabj nech sa paci je to uplne jednoduche 🙂 ale vyborne 4 rozky na kolieska dame do misy zalejeme mliekom a nechame cca 15 minut nasiaknut... ak su nasiaknute tak postupne prisypujeme bud polohrubu alebo hrubu muku a miesime,troska osolime.. miesime a miesime kym nam nevznikne krasny bochnicek 🙂 ktory rozvalkame vykravame klasika na pirohy a plnime na co mame chut 🙂 uvarime v osolenej vode a polejeme rozpustenym maslom...

janulabj
5. feb 2012

@kibuk DAKUJEM, hned viem čo tento týžden na obed 🙂 si zlatá 🙂

kibuk
5. feb 2012

@janulabj neni zac ale mozem povedat ze su vyborne,trocha ine ako klasicke ale mnamkove 🙂

lyongirl
5. feb 2012

Ahojte kuchárky,
potrebujem poradiť. Niektorá z vás mi raz radila, ako pripraviť pstruha, ale niektoré recepty mi v PC zmizli a asi aj tento...dnes som improvizovala, ale chcela by som ten origoš. Mala tam ísť cibuľa, myslím, že aj cesnak, petržlenová vňať a nejaké bylinky, ktoré si nepamatám, tuším tymián a neviem, čo ešte...ak by ste sa niektorá v tomto recepte našla, tak by som uvítala konkrétne ingrediencie, čo tam majú ísť...ďakujem 🙂

lussy23
5. feb 2012

@irsina83 môžem poprosiť receptík?

Ozaj niekto tu dával odkaz na nejakú novú verziu francúzkych zemiakov. Nechce sa mi to hľadať, nemá niekto tento odkaz?

sharmana
5. feb 2012

dojedlo sa zo včera a dnes ešte palacinky 🙂

lussy23
5. feb 2012

@nikinka008 zatiaľ len take cukrarske - krémeše a kombinované tyčinky a trúbičky. V blízkej dobe sa chystáme urobiť aj rybacie ,,salonky" v Listkovom ceste. .

irsina83
5. feb 2012

@lussy23 Medové rebierka
Potrebujeme:
bravčové rebierka, korenie na pečenie rebierka, pikantný kečup, med, cesnak, sójová omáčka, olivový olej, citrónová šťava
Ako na to:
Rebierka jemne nasolíme, nakoreníme a dáme piecť na 220 stupňou cca na 25-30 min. Kým sa rebierka pečú, pripravíme si zmes, ktorou ich budeme potierať.
V miske si zmiešame 2-3 PL kečupu, 1 PL medu, 3-4 strúčiky prelisovaného cesnaku, trošku sójovej omáčky, 1 KL olivového oleja a trošku citrónovej šťavy.
Rebierka potrieme zmesou z jednej strany, necháme zapiecť, otočíme, potrieme aj druhú stranu a dopečieme.

danka9999
5. feb 2012

@dadenka1 dakujem.....ukladám si.... 🙂 🙂

opica
5. feb 2012

ja dnes same novoty 🙂
na obed pstruh na fenikli
na veceru falafel

a veru to malo uspech ;)

irsina83
5. feb 2012

@opica prosim ta napis mi recept na ten falafel 😉

kinka555
5. feb 2012

dnes som robila kelovy privarok s udenym kolenom 😉

opica
5. feb 2012

@irisina83

na 24 kuskov

150g suchy cicer
1 sucha zemla
1 cibula
3 struciky cesnak
pol viazanicky koriandrovej vnate (kupim v obchode ocistim, nakrajam davam do mrazaku, ale pouzila som uz aj petrzlenovu vnat, aj mojho favorita zelerovu vnat)
pol PL mlety rascovec (rimsky kmin) a mlety koriander
1 a pol CL soli
cierne korenie
3 PL muky
1 CL prasku do peciva
neutralny rastlinny olej na vysmazanie

- cicer cez noc nechat namacat aby zmakol a napucal, na druhy den precedit a najemno zmixovat, zemlu namocit do studenej vody, vyzmykat, rozdrvit
- cibulu, cesnak osupat, pokrajat na drobno, koriandrovu vnat posekat, ak uz nie je posekana v mraznicke
- vsetko do jednej misy s cicerom a zemlou, pridat koreniny vsetko poriadne pomagat
- nakoniec vmiesat muku a prasok do peciva
- vygulat 24 guliek vo velkosti vlasskeho orecha
- do woku, firtezy, kastrola, panvice dat tak 5 cm oleja, rozohriat
- dat tam porciu guliek, nie uplne plnu panvicu, lebo to schladi olej a potom napiju vela oleja, smazit tak 3-4-5 minut do zlatohneda
- vybrat a nchat odkvapkat

to je origos, ale kedze som neohnala rimsky kmin a praskovy koriander, tak som dala bez nich,a le i tak to bolo NESKUTPCNE

graceful9
5. feb 2012

@ladyjh jasné 🙂 takže zemiaky surové nakrájaš na kolieska a brokolicu podelíš na malé ružičky a posypeš ľubovoľným nastrúhaným syrom, pridáš trošku oleja a kvapkou vody podleješ,,,môžeš prikryť alobalom alebo nejakým vrchnákom,,,a nezabudni ochutiť, soľ a nejaké bylinkové korenie, alebo čokoľvek, čo máš rada 🙂 pečieš aspoň hodinu,,,dá sa to aj s predvarenými zemiakmi a brokolicou, ale to som ešte neskúšala,,,a dá sa to isté aj s karfiolom 🙂 dobrú chuť 😀

graceful9
5. feb 2012

dnes sme boli u rodiny, ale včera som robila taký fajný cestovinový šalátik 🙂 mňam mňam 😀