Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
perkelt
dievčatá odporúčam túto extra rýchlu polievočku, robím ju často, deti ju majú radi a je hotová do 20 minút 🙂dnes som ju tiež robila 😉
Na oleji alebo masle si opražím krupicu,pridám rozšľahané vajíčka, miešam, urobia sa také hrudky, zalejem vodou, ochutím: vegeta, soľ, bujón, kto čo má rád, môžeme pridať hrášok alebo kukuricu, povaríme, ozdobíme petržlenovou vňaťkou alebo pažítkou. 🙂
My dnes nezdravo vyprazany syr, varene zemiaky + tatarka
ešte som zabudla k tej polievke, môžete pridať hocijakú zeleninu, nastrúhaný syr, je veľa možností 😉
ahojte..my mame dnes este zo vcera,ja som dostala chut na moje jaternice z mraznicky a na veceru budu spagety... 😀 ale baby ma doma salko od vianoc a chcem nejky kolac nemate nejaky dobry napad???vdaka 🙂
my sme včera obedovali pečené jaterničky a dnes som upiekla rybku a k tomu varené zemiaky
zdravím dnes : urobila som pórovo - zeleninovo - krupicovú polievku . Krupicové haluštičky robím do polievok často , lebo malý mi ich veľmi ľúbi . Zo včera máme ešte buchty na pare (čučoriedkové ) a muž príde s týždňovky , tak jemu mäso (bravčové) dusené na zelenine a hubách + cestoviny ako príloha.
špagety s mletým mäsom, paradajkami, olivami, kukuricou a so všetkým, "co dům dál" 😀 plus veľa veľa syru.
Špenát, zemiaková kaša druhá alternatíva, keby dcérka nechcela mäso.
šatôčky z lístkového cesta so slivkovým lekvárom.
tak a nieco som nasla...medovo salkove rezy... 😀 😀
takze dnes len tak dorychla syrove fasirky,pecene zemiaky,zapekana brokolica,salat... 🙂
Ako robite tie syrove fasirky??? Stale to tu citam, ze mam nane nesmiernu chut 😀 A ked sa pecu v rure, staci ich dat len na peciaci papier?
ja len narychlo dnes pre mallu spaldove spagety so syrom a brokolicou.. a ja mrkvovy salat... 😝
Dnes mala byť šošovicová polievka na kyslo s plackami,..ale keďže mám šikovného synčeka, využil moju nepozornosť a buď mi odložil alebo vyhodil šošovicu ..ale tak,...že netuším kde je..ráno bola na linke-a teraz jej niet 😖 😖 😖 takže dojedáme francúzske zemiaky zo včera 😀 😀 😀
dnes domáce rezance s tvarohom
fazulova polievka a lievance s džemom

Zeleninova polievka a pizza.