icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

bambi2
10. feb 2012

@adka7755 najdes urcite ked nebudes potrebovat 😉 😀

briketa
10. feb 2012

U nas boli jahnacie stehna pomalicky tri hodiny popustane v cervenom vine, na skaramelizovanych salotkach.
S kremovou zelenou zeleninou (mlady spenat, kel, spargla a mlade brokolice) a zemiakovou kasou manzovi.
Ja s detmi len zeleninu, zemiaky nam moc neberu

zuziq
10. feb 2012

@mimikett ja som nastruhala syr asi 30dkg, k tomu 3 vajicka, urobila taku masu, zobrala som platok sunky, obalila masou a urobila nieco ako gulku, obalila este v struhanke a potom napchala do mafinoveho plechu. Piekla som na 230 stupnoch asi 20 minut ( treba sledovat, ked to bude ruzovkaste. Je to mnaaamka 😵 robila som aj fasirky na peciacom papiery ale v tej mafinovej forme je to vnutro viac tahave, ked su fasirky tak je to trosicku suchsie ale aj tak fajnove

lunana
10. feb 2012

My dnes máme krémovú hráškovú polievku a bravčovú čínu....už sa nemôžem dočkať tej číny, vonia mi tu po celom dome 😀
Inak neviete mi poradiť, čo sa dá spraviť s tekvicovým olejom? Mám doma jednu fľašu a bojím sa aby sa nepokazil 😖

raza
10. feb 2012

@briketa vuááu, ako z reštiky , krásne a určite aj mňam 🙂

danielaj
10. feb 2012

@snu presne, ja tiež robievam halušky zvlášť ako ty, ale toto je iné a haluštičky chutia inak, ja som dnes nedávala ani žiadnu zeleninu, len som dala hríbový bujón a zase je to iná chuť, my polievky milujeme, aj deti aj my s mužom, a túto robievam, keď neviem, čo tak narýchlo, keď ideme napr. k doktorovi a pod. tak dúfam, že tvojim chlapcom bude chutiť, moja malá spráskala plný tanier a už odfukuje 😀

briketa
10. feb 2012

@lunana olej z tekvicovych semiacok ma velmi silnu aromu a nema sa pripravovat tepelne lebo uplne sa znicia nasytene kyseliny.
Dava sa na salat pomiesany s olivovym, alebo pokvapkas navrch na tekvicovu pyre polievku (to je uplna lahodka, polievka sa robi z oranzovej tekvice) mozes dat zopar listkov citronoveho tymianu, alebo taragonu, alebo pomiesat s platkami hluzovky.

briketa
10. feb 2012

@raza mazno je Brit, jahna musi byt aspon raz tyzdenne. A aj deti ho miluju.
Napr grilovane jahnacie rebierka s jogurtovo-cesnakovym dressingom, alebo pokvapkane medom, tak to robia v Marocu.

janefonda
10. feb 2012

@lunana ja milujem napr aj kyslu kapustu pokvapkanu tekvicovym olejom 😉 alebo si robim ladovy salat s paradajkami a kukuricou a pokvapkam tymto olejom. 😉
Tak ako pise @briketa polievka z hokaido tekvice je vyborna ak ju pokvapkas tekvicovym olejom. Ale uz na tanieri, ked je jedlo hotove.
Tu v lokalite kde zijem, sa vyuziva napr aj na vanilkovu zmrzlinu, par kvapiek plus opecene semienka tekvice podrvene-mnamka. 🙂

janefonda
10. feb 2012

baby nejaky overeny recpet na kare...

briketa
10. feb 2012

@lunana
6 hrncekov kuracieho alebo zeleninoveho vyvaru
1 - 1a pol lyzicky soli
4 hrnceky tekvicoveho pyre (rozmixujes osupanu , ocistenu oranzovu tekvicu)
1 hrncek nasekanej cibulky
1/2 lyzicky citronoveho, alebo obycajneho tymianu
1/2 hrnceka sladkej smotany
1 strucik cesnaku
5 celych ciernych koreni
Najprv osmahni cibulku aby bola sklovita, pridaj nakrajany cesnak, este minutku smaz. Dolej vyvar, tymian, korenie a cele to zvar. Stiahnes plamen a nechas pomalicky bublat cca pol hodinu, semtam premiesaj.
Vypni a rozmixuj (pouzivam maly ponorny mixer). Potom to este zapnem na takych dvadsatpat minut.
Vypni a az potom pridaj smotanu (aby sa nezdrcla)
Ako das na taniere tak pokvapkaj tekvicovym olejom.
Podavaj s pasikmi ohriankovaneho chleba.

@janefonda, ano, tak to bolo myslene aj napisane. Tiez davame tekvicovy alebo hluzovkovy olej navrch. Potom ma polievka senzacnu chut.

lunana
10. feb 2012

@briketa
@janefonda ďakujem, určite vyskúšam 😉

raza
10. feb 2012

óoch,takto teda vôbec neschudnem... 🙄 si poviem, že len zeleninku, ale potom si tu prečítam také mňamky, že musím variť aj nezdravo.. 🙄

snu
10. feb 2012

@danielaj ved sa aj spapala :D aj maly konecne spi :D ja som este dorobila kapustovo cibulkovo tatarkovo sunkovy salat drahemu na oslavu a masove gulky ako 1hubky,, a cakam kto mi uprace kuchynu 😀 a maaaam toho dnes dost 😠

majushkab
10. feb 2012

dievčatá,niektorá tu dávala link na ananasové guľky a ja ho nemôžem nájsť.Môžem poprosiť ešte raz dať ho sem alebo napísať stranu kde ho nájdem?ďakujem 🙂

iinuska
10. feb 2012

paradajkova polievka so syrom, palacinky

gianni
10. feb 2012

a ešte sa pečie perníkový koláč...

bubo1104
10. feb 2012

snu : ten pór do polievky pridám len tak so zeleninou dokopy . Nakrájam na kolieska a je to .

ukana
10. feb 2012

@janefonda skús "Rezne naopak", daj to do googla...sú šťavnate a chutné 🙂

janefonda
10. feb 2012

@ukana dakujem to poznam, chcela by som nieco nezvycajne.no ale mozno nakoniec skoncime pri tychto reznoch 🙂

rastulka
10. feb 2012

musim sa pochvalit 😀 moje prve lasagne všetkým veľmi chutili a zjedli sa na posedenie 😝

eva7780
10. feb 2012

@rastulka podla akeho receptu si ich robila?

jankalac
10. feb 2012

ahojte kucharky 😉 pomozete mi a date overeny recept na parene buchty? chcem cez vikend urobit .. dakujem

bubo1104
10. feb 2012

ahojko : poobede som upiekla kivi koláč . Koláč je z viac vrstiev - cesto , na ňom je šľahačka a kyslá smotana dokopy , na šľahačke sú pokrájané koliečka kivi a na tom všetkom je zaliata želatína s džúzu kivi . Už som ho dokončila a teraz je v chladničke a odpočíva . Tajtra príde návšteva , tak aby sa im rátalo .

rastulka
10. feb 2012

@eva7780 na str.866 dala recept @mojkamirka ,len som cestoviny nekupovala robila som ich sama (2vaicka,100g hrubej muky,2PL vody,sol ) 😀 😀 😀

lussy23
10. feb 2012

@snu jej pekná tortičkaa

Inak u nás zmena plánu, nemáme paradajkový pretlak, tak sme spravili hrachovú polievku
@luy aká je to čučoriedková omáčka?

snu
10. feb 2012

@lussy23 dakujem,,snazila som sa 😀 uf

briketa
10. feb 2012

@janefonda kare potriem cesnakovym olejom a dam grilovat v alobale. Pred dokoncenim otvorim, aby ziskalo farbu.
Pripravim si sote tak, ze si osmahnem 1 cibulu nadrobno nakrajanu na oleji.
Pridam dva zemiaky na kocky, dve vacsie paradajky na kocky a jednu velku papriku, tiez na kocky. Dolozim dve lyzice sojovej omacky, pomiesam, osolim, okorenim, prdam dva bobkove listy a podlievam a obcas zamiesam az domakka. Pridam este trochu paradajkoveho pretlaku.
Kare hotove nakrajam na kazdy kus naberackou dam pripravene sote.

akika722
10. feb 2012

baby nejaky super receptik na šišky?idem ich robiť prvy x 😅 a možem dam dať aj sušene droždie to v sačku? 😅 vdaka

lucadra
10. feb 2012

Ahojte. Ja som akurát dovarila na zajtra : polievka s mrveničkou(zeleninová, teda vlastne len mrkva petržlen kaleráb, ružičkový kel, všetko čerstvá zelenina, mrazenú už nekupujem a s bujónom kuracím) a úžasný jablkový koláč. Koláča je už je skoro len polovica, lebo mám takých super susedov, že prišli za mnou či môžu ísť dalej pokecať trochu a potom že ty si piekla koláč? Môžem sa ponúknuť? No čo poviem nie? Ked to po chodbe rozvoniava. 😀 Ale aspon som mala návštevu a zabavili sa mi s malou kým som si ja dorobila poriadok v kuchyni. 😀
Ako druhé jedlo bude zajtra na želanie môjho muža pečené vykostené stehno v trúbe s ryžou a jablkovým kompótom. To budem robiť čerstvé. Mäso mám rada čerstvé, zajtra by to nebolo už ono keby to bolo zohriate. Ináč mám už aj upratané, takže zajtra len oddych a robota poobede.