Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
Kocky moze sa dat bryndza do mrazaku? nezmeni to potom jej chut?
@sante81 ahoj,tak nakrájaš si mäso na väčšie kocky a večer ho dáš do oleja,pridáš papriku,soľ, korenie.nakrájaš si na väčšie časti zemiaky,a budeš dávať na špajdlu-mäso,zemiak-na kolieska,cibuľu-na kolieska a hrubšie nakrájať a slaninku.a takto to striedaš.potom to daš na vymastený plech a pečieš,najprv to zakryješ alobalom a pred koncom odokryješ a počas pečenia to 1x otočíš.dobrú chuť
@erni ja zijem mimo sk a vzdy si dam do mrazaku zo slovenska bryndzu,je normalna...
@nelinka0401 Ďakujem 🙂. So zaváraným ovocím som ich ešte neskúšala, ale myslím si že môže byť aj také. Veď keď sa tam dá mrazené, tak to pri pečení pustí asi toľko šťavy, koľko je aj v zaváranom... Ak nie viac 🙂
@levandullka tak cez víkend ich spravím.potom ti dám vedieť ako dopadli 😉
@nelinka0401 Teším sa a držím palce 🙂. Ak sa mne dnes podaria, tak sem dám nejakú fotku 🙂. Keď sa mi samozrejme okrem samotných muffinov podarí aj ich zdobenie 🙂
ja som dnes sama tak som si urobila kuraci platok so syrom a k tomu ako prilohu zelene fazulky 🙂
dnes kapustové úhrabky a dojeme rizoto 🙂
ja som dnes robila kuracie prsia na prírodno,ktomu opekané zemiaky a zeleninový šalát 🙂
@daniz to čo sú to tie kapustové úhrabky?
uvarené popučené zemiaky zmiešané s dusenou kyslou kapustou. My to voláme aj krkyláme 😀 😀 Inak dobrota.
my dnes fazuľová kyslá polievka a fánky s džemom
paradajkova polievka so syrom a krupami, palacinky s tvarohom aj lekvarom
@doma1 Cauko, nemas za co 🙂
Budu stacit na cele balenie, ked to pomiesas kym su tie tortelini este teple, tak to staci, ked budu pokryte tym pestom. Ono je to dost silne - to je proste bazalka, cesnak, olej vsetko pomiesame dokopy tak je to dobre-silne. Vyskusaj, a ked budes chciet, pridaj dalsiu lyzicku. Ked pridas ten syr kym je to este teple, tak aj ten sa roztopi a prida chut. 🙂
Baby ccela by som poradit. Vcera som robila babovku a ked som pridala kakaove cesto, tak kleslo na dno lebo bolo tazsie ako to svetle nekakaove. Aj vam sa to uz stalo? Aj upecene nie je take vlacne ako to svetle. Nabuduce si asi budem musiet rozdelit sneh na 2 a do jedneho pridat kakao, ci ako? 😕 😨
@daniz aj mna by zaujimal presnejsi recept - zemiaky popucis ako na kasu (s maslom, mliekom...) alebo len tak, kapustu dusis samotnu ci so slaninou ...?
Maca myslis ze mam dat menej kakaovej vrstvy? alebo menej do formy? Vdaka inac za odpoved 😉
@ladyjh nechapem akoze oddelit sneh bokom? ja ked robim babovku, kakao zamiesam az potom, ked uz cesto zmiesam so snehom a az tak rozdelim na na polovice takze aj v kakaovom ceste je sneh.... A ano to co pise maca je spravne, robis proste tensie vrstvy a urobis ich viacej, alebo ja si to zvyknem delit tak za bledeho cesta mam 2/3 a kakaoveho iba 1/3 takze vrstva kakaoveho je tensia ako vrstva bieleho.
@ladyjh
@kvojtanikova aj ja tak robim, najprv do "cisteho" cesta zamiesat sneh, cast odlejem do formy a ku zvysku pridam kakao a potom aj kakaovu cast sup do formy 🙂
@daniz tak o takomto jedle som ešte nepočula
ahojte my dnes gulas a tak sme sa napraskali az mi je z neho tazko.... ☹ a este detom lievance 😀
Ahojte,ja som dnes robila fazulovu polievku Jokai a upiekla tento http://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-kolacik... kolacik 😀
@rastulka kolac vyzera dobre, ja robievam s kyslou smotanou tento : http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... tiez mnaaaam a tiez rychly.
minule tu niekto radil ako prikrm dat zemiak a avokado, no ten moj nejdlik si veru pochutil 😉 . diky autorke 🙂
elisa 7 - 300 g syra (eidan) , 3 rožky , 3 vajcia , soľ , strúhanka , olej . Syr si nastrúhaš na strúhadle , rožky namočíš do vody , potom ich vyžmýkaš a pridáš k syru , rozbiješ vajcia a pridáš trochu soli . Vytvaruješ ako fašírky a obaľuješ v strúhanke a pečieš na oleji . Potom necháš odkvapať olej na servítku a je to . Ak chceš s menšej dávky tak : 200 g syra , 2 rožky , 2 vajcia .

@bubo1104 prosim daj tip na tie syrove fasirky...mam prave vela syra doma a moji drobci syr mozu 🙂 🙂 🙂