icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

elisa7
23. feb 2012

@bubo1104 prosim daj tip na tie syrove fasirky...mam prave vela syra doma a moji drobci syr mozu 🙂 🙂 🙂

erni
23. feb 2012

Kocky moze sa dat bryndza do mrazaku? nezmeni to potom jej chut?

katushka16
23. feb 2012

@sante81 ahoj,tak nakrájaš si mäso na väčšie kocky a večer ho dáš do oleja,pridáš papriku,soľ, korenie.nakrájaš si na väčšie časti zemiaky,a budeš dávať na špajdlu-mäso,zemiak-na kolieska,cibuľu-na kolieska a hrubšie nakrájať a slaninku.a takto to striedaš.potom to daš na vymastený plech a pečieš,najprv to zakryješ alobalom a pred koncom odokryješ a počas pečenia to 1x otočíš.dobrú chuť

lululka555
23. feb 2012

@erni ja zijem mimo sk a vzdy si dam do mrazaku zo slovenska bryndzu,je normalna...

levandullka
23. feb 2012

@nelinka0401 Ďakujem 🙂. So zaváraným ovocím som ich ešte neskúšala, ale myslím si že môže byť aj také. Veď keď sa tam dá mrazené, tak to pri pečení pustí asi toľko šťavy, koľko je aj v zaváranom... Ak nie viac 🙂

nelinka0401
23. feb 2012

@levandullka tak cez víkend ich spravím.potom ti dám vedieť ako dopadli 😉

levandullka
23. feb 2012

@nelinka0401 Teším sa a držím palce 🙂. Ak sa mne dnes podaria, tak sem dám nejakú fotku 🙂. Keď sa mi samozrejme okrem samotných muffinov podarí aj ich zdobenie 🙂

bubinko83
23. feb 2012

ja som dnes sama tak som si urobila kuraci platok so syrom a k tomu ako prilohu zelene fazulky 🙂

daniz
23. feb 2012

dnes kapustové úhrabky a dojeme rizoto 🙂

katinkaaa7
23. feb 2012

ja som dnes robila kuracie prsia na prírodno,ktomu opekané zemiaky a zeleninový šalát 🙂

katinkaaa7
23. feb 2012

@daniz to čo sú to tie kapustové úhrabky?

daniz
23. feb 2012

uvarené popučené zemiaky zmiešané s dusenou kyslou kapustou. My to voláme aj krkyláme 😀 😀 Inak dobrota.

katushka16
23. feb 2012

my dnes fazuľová kyslá polievka a fánky s džemom

vivusika
23. feb 2012

@daniz u nás to dávno dávno varievala starká a volali sme to cvach 🙂 nejedla som to veľmi dávno, ale chuť si pamätám 😀

flowerska
23. feb 2012

paradajkova polievka so syrom a krupami, palacinky s tvarohom aj lekvarom

ladyjh
23. feb 2012

@doma1 Cauko, nemas za co 🙂
Budu stacit na cele balenie, ked to pomiesas kym su tie tortelini este teple, tak to staci, ked budu pokryte tym pestom. Ono je to dost silne - to je proste bazalka, cesnak, olej vsetko pomiesame dokopy tak je to dobre-silne. Vyskusaj, a ked budes chciet, pridaj dalsiu lyzicku. Ked pridas ten syr kym je to este teple, tak aj ten sa roztopi a prida chut. 🙂

ladyjh
23. feb 2012

Baby ccela by som poradit. Vcera som robila babovku a ked som pridala kakaove cesto, tak kleslo na dno lebo bolo tazsie ako to svetle nekakaove. Aj vam sa to uz stalo? Aj upecene nie je take vlacne ako to svetle. Nabuduce si asi budem musiet rozdelit sneh na 2 a do jedneho pridat kakao, ci ako? 😕 😨

doma1
23. feb 2012

@ladyjh ahoj, urcite vyskusam aj tuto variantu, dakujem za napad 🙂

pusinqa
23. feb 2012

@daniz zemiaky ošúpané? na aké veľké nakrájané? popučené trošku či veľa a potom kapustu?

maca_p
23. feb 2012

@ladyjh rob tensie vrstvy. ja to robim ako mramorovu babovku a obe hmoty zostanu tak ako ich nalejem do formy.

kvojtanikova
23. feb 2012

@daniz aj mna by zaujimal presnejsi recept - zemiaky popucis ako na kasu (s maslom, mliekom...) alebo len tak, kapustu dusis samotnu ci so slaninou ...?

ladyjh
23. feb 2012

Maca myslis ze mam dat menej kakaovej vrstvy? alebo menej do formy? Vdaka inac za odpoved 😉

kvojtanikova
23. feb 2012

@ladyjh nechapem akoze oddelit sneh bokom? ja ked robim babovku, kakao zamiesam az potom, ked uz cesto zmiesam so snehom a az tak rozdelim na na polovice takze aj v kakaovom ceste je sneh.... A ano to co pise maca je spravne, robis proste tensie vrstvy a urobis ich viacej, alebo ja si to zvyknem delit tak za bledeho cesta mam 2/3 a kakaoveho iba 1/3 takze vrstva kakaoveho je tensia ako vrstva bieleho.

riana12
23. feb 2012

@ladyjh
@kvojtanikova aj ja tak robim, najprv do "cisteho" cesta zamiesat sneh, cast odlejem do formy a ku zvysku pridam kakao a potom aj kakaovu cast sup do formy 🙂

katinkaaa7
23. feb 2012

@daniz tak o takomto jedle som ešte nepočula

drobik1
23. feb 2012

ahojte my dnes gulas a tak sme sa napraskali az mi je z neho tazko.... ☹ a este detom lievance 😀

rastulka
23. feb 2012

Ahojte,ja som dnes robila fazulovu polievku Jokai a upiekla tento http://varecha.pravda.sk/recepty/rychly-kolacik... kolacik 😀

maca_p
23. feb 2012

@ladyjh daj normalne na polovicu, len to rozlej do formy na 3 biele a 3 kakaove vrstvy. ja mam recepis zo 6 vajec - inac osvedceny, vzdy sa mi podari a vrstvy sa vo forme nezleju. vidis, uz som ju asi 6 mesiacov nerobila, tak cez vikend ju dam 😀

maca_p
23. feb 2012

@rastulka kolac vyzera dobre, ja robievam s kyslou smotanou tento : http://dobrejedlo.pluska.sk/dobre-jedlo/clanky/... tiez mnaaaam a tiez rychly.

minule tu niekto radil ako prikrm dat zemiak a avokado, no ten moj nejdlik si veru pochutil 😉 . diky autorke 🙂

bubo1104
23. feb 2012

elisa 7 - 300 g syra (eidan) , 3 rožky , 3 vajcia , soľ , strúhanka , olej . Syr si nastrúhaš na strúhadle , rožky namočíš do vody , potom ich vyžmýkaš a pridáš k syru , rozbiješ vajcia a pridáš trochu soli . Vytvaruješ ako fašírky a obaľuješ v strúhanke a pečieš na oleji . Potom necháš odkvapať olej na servítku a je to . Ak chceš s menšej dávky tak : 200 g syra , 2 rožky , 2 vajcia .