Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
tak práve som dovarila 10 litrový hrniec mrkvovo-pomarančového džúsu 😀 a namarinovala šťuky na zajtrajší obed 😉
@veronika1417 nooo ja som tiez vahala a klasika formu som si vzdy len poziciavala a svagrina mi kupila na narodky minule,raz som vyskusala v plynovej rure ale nebolo to ono,tak som ju odlozila... noo a vcera googlila a natrafila na tuto tak som formu oprasila a hmm veru mnam budem aj castejsie robit 🙂
Ahojte,
maminy co varite polievku krupovu alebo davate krupy do polievky, aky postup volite pri krupoch? Davate ich na noc do vody odstat, alebo rovno varit a aku dobu ich varite?
dakujem 🙂
ahoj,
smiem sa opytat prosim na receptik na vajickove halusky ?
dobré ránko 😉 dnes varím mrkvovo-smotanovú krémovú polievku, pečenú marinovanú šťuku, varené zemiaky s opraženou cibuľkou, príloha : cesnakovo-smotanová omáčka s brusnicami 😉
dobré ránko..polievka ešte od nedele 🙂 zemiaková kaša zo včera 🙂 a rybie filé bude dnešné 🙂 a mamina sa sľúbila, že prinesie kakaový závin, tak uvidíme, či si zamlsáme 😀
dobre ranko,u nas dnes bude kapustnica a rezance s makom
ahojte
frankfurtska polievka a fasirky v horcicovej omacke,zemiakova kasa a doma peceny chlebik mnam,mnaam 🙂
paradajkovu polievku a granadir
polievka z cervenej sosovice a kuracie rezne v alobale s ryzou
@lucinenka001 ahoj,urobim si halusky,dam na panvicu troska oleja,pokrajanu cibulku,oprazim,pridam rozslahane 4 vajcia,pridam halusky,a uz len miesas spolu ako ked robis prazenicu 🙂
u nás dnes mrkvová polievka s ovsenými vločkami, varené zemiaky s cibuľkou na masle, restované sójové mäso a paradajková omáčka.
my dnes asi len palacinky a chcem minut zasoby v chladnicke,zajtra ideme na 3dni prec tak az sa nam tam nic nepokazi-mozno urobim vecer pizzu 😉
dnes mesko na štave s kolienkami
dnes uvarím túto dobrotu akurát bez šampiňónov aby to mohol aj Timuš http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=22745 polievku som plánovala rajčinovú ale keďže tam ide pretlak tak budeme bez polievky...
@adelaida33 prosím ako robíš tú polievku? vyzerá to byť dobrá kombinácia 🙂
@lucinenka001 , ja kupujem jemné krúpy-perličky, tie stačí uvariť, väčšie krupy zvyknem na hodinku dve namočiť pred varením...zväčša si ráno spomeniem, dám ich do vody a potom naobed varím 🙂
doba varenia je potom zarovno so zeleninou, zemiakmi...
tiež ich dávam do polievky na zahustenie 🙂 dakujem za tip, čo najbližšie navarím 🙂
sestra zasa varí krúpy zvlášť a potom ich pridá do polievky..aj tak sa dá 🙂
@prahaxx to su ake rezne v alobale? 😕 podel sa s nami o receptik 🙂
do pekaca alobal, naspodok trosku oleja, potom okorenene kuracie prsia, na ne platok masla, zakryt alobalom, podliat cca 2 dcl vriacej vody, piect cca hodinu na 180 stupnov.. bude mnamka maso aj stava 🙂 korenie som dala grilovacie, na pecene kura totiz doslo 🙂
ahojte.poradte ako robite ryzu pre babo,mam 6mes babo a neviem ako robit.pre nas vyprazam na oleji a zalejem.ale pre malu?
@wewerka000 a co len tak uvarit vo vode ako cestovinku?
@lucikatn ahoj, úplne obyčajne ako klasickú zeleninovú - mrkvu orestujem s trochou póru alebo cibuľky na oleji alebo masle, povarím cca 10 min., dochutím podľa chuti (od rasce až po napr. bobkový list), pridám odooka 4 pol.lyžice ovsených vločiek a povarím spolu ešte nejakých 15 min. po dovarení pridám posekanú petržlenovú vňať bud ešte do hrnca alebo až rovno do taniera 😉 .
ahojte my dnes polievka zo sosovice,bryndzove pirohy a pre velky uspech musim dnes zase spravit "nas "oblubeny pernik na zelanie svokry,ktora pride poobede... 😠

@kibuk supeeer dakujem 🙂 musim ju kupit stale som nad nou vahala ale upiect tak rychlo babovku je skvele 😀