Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
my dnes francuzke zemiaky, nemali sme asi 100 rokov
ahojky
v nedeľu sme mali špargľovú polievku a druhé bolo bravčové na kúsky, pečené v trúbe s lečom a zemiakmi. Včera sme dojedali.
Na dnes zeleninová polievka a chcela som robiť parené buchty. Von sa mi nechcelo ísť do obchodu, tak som vybrala droždie z mrazáku a spravila cesto z toho, ale akosi mi nevykyslo 😠 ☹ Neviete prečo? Priznávam, že som doteraz nikdy nepoužila droždie z mrazáku, ale kamoška mi hovorila, že bežne mrazí droždie, čo nespotrebuje, tak som skúsila aj ja. Bol problém teda v droždí alebo v niečom inom? Viete poradiť?
@prahaxx dikes skusim 🙂 recepty na kuriatko sa vzdy zidu 😉
ahojte babenky,poradite nejaky dobry osvedceny receptik na parizsky krem? dakujem 😉
dnes pecene zemiaky v supke s dipom (ten sa sklada z 1 kyslej smotany, jednej kocky tvarohu a jednej kocky bryndze, 2 struciky cesnaku a trosku kopru)
Včera som robila parené buchty a aj normálne buchty to bol taký sladký obed 😀 😀, no stačilo nám a dnes na rýchlo prsia, broskyňa, syr, ryža........
Včera skoro cely den sme behali tak sme obedovali v meste a na veceru som robila len kuracie pečienky na cibulke 😉
Dnes mame fazulovy privarok s udenym masom a chlieb,pečene kuracie stehna s ryžou a marhulovy kompot 😀
@danielaj možeš mi prosim ta hodit receptik na mrkvovu polievku?Dakujem 😀
@rastulka ahoj, jasné, to som si len tak vymyslela, ale bola mňamková 😉 malá sa zalizovala 😝
Krémová mrkvová polievka
Nahrubo som si nastrúhala mrkvu a zemiaky podľa chuti, dala som variť do osolenej vody, pridala som trocha vegety, keď bola zelenina mäkká, rozmixovala som to, znova dala do hrnca, zahustila zátrepkou zo sladkej smotany s trochou múky, dochutila čerstvou pažítkou, cesnakom a hotovo, nakoniec som tak nastrúhala tvrdý syr a podávala som to s rožkovými opečenými kolieskami. Rožky som nakrájala na kolieska, poukladala na vymastený plech, posypala vegetou a dala zapiecť do rúry do chrumkava 😉
dnes kuracie sote so zeleninkou ,ryza a uhorkovy salat,dufam,ze zostane aj nazajitra 😀
my dnes kapustová polievka a kačacie pečené stehná a pyré zemiaky
zeleninkova polievka s haluskami a šišky.
Dnes sme mali: polievka zeleninová s droždovými haluškami,kuracie prsia v marináde + ryža, kyslé uhorky 🙂
Zajtra rybie filé na masle, so zemiakovou kašou, polievka ešte ostala 😉
@wewerka000 ja malemu ryzu varim vo vode a necham ju rozvarit a uz potom nemusim mixovat 😉
na večeru špenátové halušky so syrovou omačkou a na zajtra brokolicové fašírky
@ciusinka spenátový pretlak, polohrubá múka, vajce, cesnak, sol,korenie. vymiesat na hustejsiu hmotu. omacku robim takto- sladku smotanu /alebo smotana na varenie/ dam do rajnice, pridam jeden syr v crievku, stale to treba miesat, kym sa syr neroztopi.ak je omacka velmi riedka nastruham trochu tvrdeho syru /napr. eidam/ a zamiesam s haluskami. este zvyknem poopekat na kocky nakrajanu sunku a zmiesat to cele dokopy. ale dnes to bude bez sunky
babulky poradte nejaky dobry receptik na kura s ananasom ☹ na nete je kadeco ale domace rady su nad zlato 😉
@zuzu_la kuk tu je 🙂
Na rozohriatom masle si upražíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu, zasypeme hladkou múkou, mletou červenou paprikou a pripravíme si zásmažku. Zalejeme vodou, premiešame a pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme hovädzí bujón a varíme do mäkka cca 20 minút. Medzitým si na na suchej panvičke osmažíme na kolieska nakrájané párky Keď sú zemiaky mäkké pridáme na zjemnenie troška mlieka prevaríme a na záver pridáme už osmažené párky. Dobrú chuť🙂
dnes : klasickú slepačiu polievku zo zeleninou a rezancami , druhé dojedáme tarhoňu s krídelkami , na večer som upiekla chlieb na plechu

plnena paprika