icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

pingu1
28. feb 2012

plnena paprika

katkas1
28. feb 2012

my dnes francuzke zemiaky, nemali sme asi 100 rokov

adros
28. feb 2012

ahojky

v nedeľu sme mali špargľovú polievku a druhé bolo bravčové na kúsky, pečené v trúbe s lečom a zemiakmi. Včera sme dojedali.

Na dnes zeleninová polievka a chcela som robiť parené buchty. Von sa mi nechcelo ísť do obchodu, tak som vybrala droždie z mrazáku a spravila cesto z toho, ale akosi mi nevykyslo 😠 ☹ Neviete prečo? Priznávam, že som doteraz nikdy nepoužila droždie z mrazáku, ale kamoška mi hovorila, že bežne mrazí droždie, čo nespotrebuje, tak som skúsila aj ja. Bol problém teda v droždí alebo v niečom inom? Viete poradiť?

kibuk
28. feb 2012

dnesne menu vyfotene a mnamkove 🙂

veronika1417
28. feb 2012

@prahaxx dikes skusim 🙂 recepty na kuriatko sa vzdy zidu 😉

bea1971
28. feb 2012

ahojte babenky,poradite nejaky dobry osvedceny receptik na parizsky krem? dakujem 😉

barushkaaam
28. feb 2012

dnes pecene zemiaky v supke s dipom (ten sa sklada z 1 kyslej smotany, jednej kocky tvarohu a jednej kocky bryndze, 2 struciky cesnaku a trosku kopru)

crysmile
28. feb 2012

@adros bezne pouzivam drozdie z mrazaku, asi to bolo niecim inym, nebol v ceste olej, maslo? ked sa to prezenie nemusi vykysnut..

daniz
28. feb 2012

@bea1971 1 šľahačku uvaríš s 350 g kr.cukru, keď zovrie dáš 1 kakao - 100 g, trochu roztopenej cery. Riadne premiešať a daj do chladničky cca 12 hod. Potom vmiešaj do 500 g masla.

Ja mám namočenú bielu fazuľku- bude taká na husto s opečeným mäskom a pečivom.

lucadra
28. feb 2012

Včera som robila parené buchty a aj normálne buchty to bol taký sladký obed 😀 😀, no stačilo nám a dnes na rýchlo prsia, broskyňa, syr, ryža........

bea1971
28. feb 2012

@daniz az pol kila masla na krem,nie je to vela? 😕

adros
28. feb 2012

@crysmile hej, bol tam olej, tak možno teda z toho.. no škoda, cesto skončí v koši :(((

rastulka
28. feb 2012

Včera skoro cely den sme behali tak sme obedovali v meste a na veceru som robila len kuracie pečienky na cibulke 😉
Dnes mame fazulovy privarok s udenym masom a chlieb,pečene kuracie stehna s ryžou a marhulovy kompot 😀
@danielaj možeš mi prosim ta hodit receptik na mrkvovu polievku?Dakujem 😀

danielaj
28. feb 2012

@rastulka ahoj, jasné, to som si len tak vymyslela, ale bola mňamková 😉 malá sa zalizovala 😝

Krémová mrkvová polievka

Nahrubo som si nastrúhala mrkvu a zemiaky podľa chuti, dala som variť do osolenej vody, pridala som trocha vegety, keď bola zelenina mäkká, rozmixovala som to, znova dala do hrnca, zahustila zátrepkou zo sladkej smotany s trochou múky, dochutila čerstvou pažítkou, cesnakom a hotovo, nakoniec som tak nastrúhala tvrdý syr a podávala som to s rožkovými opečenými kolieskami. Rožky som nakrájala na kolieska, poukladala na vymastený plech, posypala vegetou a dala zapiecť do rúry do chrumkava 😉

rastulka
28. feb 2012

@danielaj Dakujem! 🙂 Je jednoducha a urcite aj vyborna!Zajtra budeme mat mrkvovo-smotanovu polievku 😀

danielaj
28. feb 2012

@rastulka nemáš za čo, jasné jednoduchá a výborná 😉 som rada, že som inšpirovala, 😉 inak dochutiť si ju môžeš podľa seba, ako máte radi, prípadne ešte nejaké bylinky do nej 😉

lencyca
28. feb 2012

dnes kuracie sote so zeleninkou ,ryza a uhorkovy salat,dufam,ze zostane aj nazajitra 😀

katushka16
28. feb 2012

my dnes kapustová polievka a kačacie pečené stehná a pyré zemiaky

snu
28. feb 2012

zeleninkova polievka s haluskami a šišky.

mircova
28. feb 2012

Dnes sme mali: polievka zeleninová s droždovými haluškami,kuracie prsia v marináde + ryža, kyslé uhorky 🙂
Zajtra rybie filé na masle, so zemiakovou kašou, polievka ešte ostala 😉

sisanka
28. feb 2012

@wewerka000 ja malemu ryzu varim vo vode a necham ju rozvarit a uz potom nemusim mixovat 😉

zuzu_la
28. feb 2012

na večeru špenátové halušky so syrovou omačkou a na zajtra brokolicové fašírky

zuzu_la
28. feb 2012

@kibuk polievocku by som si dala. podelis sa o receptik?

daniz
28. feb 2012

@bea1971 nie je, ak chceš menej urob z polovičnej dávky.

ciusinka
28. feb 2012

@zuzu_la Mohla by si mi prosim napisat recept na tie spenatove halusky a aj ako robis syrovu omacku? 🙂 velmi pekne dakujem 😉

zuzu_la
28. feb 2012

@ciusinka spenátový pretlak, polohrubá múka, vajce, cesnak, sol,korenie. vymiesat na hustejsiu hmotu. omacku robim takto- sladku smotanu /alebo smotana na varenie/ dam do rajnice, pridam jeden syr v crievku, stale to treba miesat, kym sa syr neroztopi.ak je omacka velmi riedka nastruham trochu tvrdeho syru /napr. eidam/ a zamiesam s haluskami. este zvyknem poopekat na kocky nakrajanu sunku a zmiesat to cele dokopy. ale dnes to bude bez sunky

ciusinka
28. feb 2012

@zuzu_la Dakujem velmi pekne 😉 syrovu omacku robime rovnako 🙂 ja som tiez vzdy pouzivala syr v crievku (Bambino), ale zistila som v poslednej dobe, ze je lepsie pouzit trojuholnikovy syr (napr. Karicku) - je to vtedy hustejsie a je tam vyraznejsia chut toho syra 🙂

veronika1417
28. feb 2012

babulky poradte nejaky dobry receptik na kura s ananasom ☹ na nete je kadeco ale domace rady su nad zlato 😉

kibuk
28. feb 2012

@zuzu_la kuk tu je 🙂
Na rozohriatom masle si upražíme očistenú a na kocky nakrájanú cibuľu, zasypeme hladkou múkou, mletou červenou paprikou a pripravíme si zásmažku. Zalejeme vodou, premiešame a pridáme očistené a na kocky nakrájané zemiaky. Osolíme, okoreníme, pridáme hovädzí bujón a varíme do mäkka cca 20 minút. Medzitým si na na suchej panvičke osmažíme na kolieska nakrájané párky Keď sú zemiaky mäkké pridáme na zjemnenie troška mlieka prevaríme a na záver pridáme už osmažené párky. Dobrú chuť🙂

bubo1104
28. feb 2012

dnes : klasickú slepačiu polievku zo zeleninou a rezancami , druhé dojedáme tarhoňu s krídelkami , na večer som upiekla chlieb na plechu