Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
baby do coho vsetkeho davate hriby kuriatka???mam doma zavarane a raz sme ich dali k dusenej hovädzine a 2x do rizota.kde este?dakujem 🙂
@papuka no lepkavy ho mavam ked ho pecem kratsie,a vtedy mi moc nechuti,, vtedy tam dost citim sodu bikarbonu 😀 on ked sa pecie uuplne vodia medovo,,mnam :D dnes mi neak moc napuchol korpus a ledva som ho poliala cokoladou,vsetko mi z plechu pretekalo.... ale inak korpus je taky stavnaty,alebo skor nie suchy,,to sa mi paci na tom..., ale ak je fakt nedopeceny,tak to mi nechuti..
na večeru budeme mať čínu s hranolkami 😉
@snu dajte recept pls 😕
granatír, a idem piect rezne
masove rizoto, syrova polievka
@veronika1417 cesto:
1 1/2 salky poloh.muky, 1 1/2 salky kryst.cukru, 2 vajcia, 1 prasok do peciva, 2 lyzicky sody bikarbony, 1 velky ananasovy kompot aj so stavou! (kupujem v kauflande konzervu,maju dobru cenu.
ananas rozmixujte aj so stavou a vsetko ostatne k tomu primiesajte. namazte pekac olejom,vysypte mukou a cesticko tam vylejte.. dajte piect do hneda, strasne to vonia mnaaaam
krem:
2 neochutene natierkove masla (tiez kupujemv kauflande-cena
1 kupovany vanilkovy puding (ten v kelimku co byyva so slahackou, za par centou..doma vareny tomu neda taku chut.
1 lyzica kryst, cukru a 1 vanilkovy cukor.
vsetko zmiesat a natret na vychladnuty korpus.
dame do chladu
polejeme cokoladouvou polevou (cera+coko na varenie, na coko mozte dat nasekane oriesky, davam len na polku..nech je zmena
@snu
@veronika1417 , vcera vecer sme ho dojedli...ja som davala mascarpone miesto masla natierkoveho...a bolo to mnaaaam🙂
@slavkamesinova ja robievam síce málo u nás velmi nejde a ak tak len na sladko:
cibula na krúžka na oleji porestujem z pečienkou,nesolím ,nedávam papriku to treba pri pečienke na konci lebo inak zhorkne všetko,ak je z polovice hotové,pridám dve jablká na mesiačik nakrájane,vložím dnu a nechám podusit,neskor prilejem vodu a pred doavrením,posolim,trošku vegety,trošk pepru a papriku,ak chceš zahustiš ak nie nechaj len tak,dávam k tomu ryžu
U nás dnes len cestoviny s tuniakom a kukuricou.
@adelaida33 a to vyvaríš cestovinu a tuniaka vmiešaš?alebo ešte nejak upravuješ?
my dnes karelabovu polievku a vyprezane sampinony so zemiakmi 🙂 😝
@luy ahoj 😉 . cestoviny s tuniakom robievam bud kolienka alebo motýle. a samostatne na panvicke orestujem na oleji cibulku, potom vmiešam tuniaka, krátko restujem, pridám kukuricu, trochu kečupu a bambino (črievkový syr - to je názov 😀 , že črievko 😝 ), ak treba, trochu dosolím a dokorením. nechám ešte prejsť jemným varom cca 2-3 min. a zľahka vymiešam túto zmes, je to taká pasta, s cestovinami, hotovo 🙂 .
inak, ked robím kolienka, tak tie kukuričky do nich pekne vbehnú... raz tieto cestoviny jedol náš vzdialený známy, a po nejakom čase sa zdoveril svojej frajerke, že nechápe, ako sa mi mohlo chcieť dávať kukuricu do každého kolienka 😀 😀 😀 .
@adelaida33 u nás tuniak ide len v pomazánke,ale toto vyskšam tak hádam muž zje,ja určite nie,všetko čo má spoločné z vodou nejem 😀 a to nevravím len o príšerách mora ale aj sladkovodné 😀
@slavkamesinova ahoj ja robim takto
kuracie pecienky poprekravam na mensie kusky,ktore orestujem na cibuli a oleji.Podlejem troskou vody a necham aby pobublalo... po chvilke pridam bud pochutkovu kyslu smotanu alebo smotanu na varenie a v nej rozmiesam za dva lyzice plnotucnej horcice vlejem do pecienky rozzmiesam a necham prevriet,podla chuti dochutim ale ani netreba.
alebo udusim pecienku na cibuli,oleji,postup ten isty,len ku koncu trosicka posolim,a zahustim varouvou smotanou v ktorej rozslaham za lyzicu hladkej muky. 🙂
dnes nevarim 🙂
polievka sosovicova od vcera a plnene kapustne listy od svokry mame... 🙂
a idem upiect "ORGAZMUS" lebo nam chutil 😉
@luy 😀 tak príšerky z mora nejeme ani my, ale ryby máme radi aj naše, aj morské 😉 . vyskúšaj, je to chutné 🙂 .
u nas dnes polievka zo zelenej fazulky na kyslo,dusene bravcove prirodne rezne s ryzou a zeleninou 😉
Dobre ranko! 🙂 Dnes obed varit nemusim mame este zo vcera 😉 na veceru budu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12973 a palacinky 😎
@kibuk ahoj dakujem🙂
@nelynka18 opec steaky a do vypeku daj potom kuriatka smazit ( ak mas susene predtym ich daj napucit, zavarane netreba ), potom ich ja podlievam vinom a namiesto oleja pridavam maslo... ked sa vino vyvari tak staci uz len pridat smotanu na slahanie, dochutit, ak treba aby bola jemnejsia tak este pridat maslo - mne sa tato jednoducha osvedcila najviac - robim ju vaecsinou z dubakou lebo kuriatka nemam, ale z kuriatok bude urcite tiez fantasticka...ak mas rada tak na zaciatku este pred hribikmi osmaz cibulku a trochu cesnaku, ak potrebujes omacku hustejsiu tak ju trosku zapraz mukou ( ja to ale riesim tym maslom...)
dobre rano 😉 ,zostal nam granatir zo vcera,ale malemu spravim este zeleninkovu polievku 🙂
tak včera sme palacinky nerobili ....chcem sa spýtať,či si môžem zarobiť cesto na palacinky teraz doobeda-nechať ho v chladničke a robiť ich až večer 😕

@snu hej, len zemiaky.. mala ho miluje.. 🙂