icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

jenie123
1. mar 2012

@snu hej, len zemiaky.. mala ho miluje.. 🙂

nelynka18
1. mar 2012

baby do coho vsetkeho davate hriby kuriatka???mam doma zavarane a raz sme ich dali k dusenej hovädzine a 2x do rizota.kde este?dakujem 🙂

papuka
1. mar 2012

@snu ahoj, chcem sa opýtat, aj ja som piekla koláčik orgaznus 😀 , mala si aj ty taký lepkavý , mokrý, korpus, teda myslím štavnatý? inak aj nám velmi chutil, a moj manžel povedal, že mu pripomína medovú marlenku

dai
1. mar 2012

@nelynka18 omacka k steakom, k comukolvek - omacka z kuriatok je fantazia...

snu
1. mar 2012

@papuka no lepkavy ho mavam ked ho pecem kratsie,a vtedy mi moc nechuti,, vtedy tam dost citim sodu bikarbonu 😀 on ked sa pecie uuplne vodia medovo,,mnam :D dnes mi neak moc napuchol korpus a ledva som ho poliala cokoladou,vsetko mi z plechu pretekalo.... ale inak korpus je taky stavnaty,alebo skor nie suchy,,to sa mi paci na tom..., ale ak je fakt nedopeceny,tak to mi nechuti..

nelinka0401
1. mar 2012

na večeru budeme mať čínu s hranolkami 😉

veronika1417
1. mar 2012

@snu dajte recept pls 😕

janusa_
1. mar 2012

granatír, a idem piect rezne

kawasaki17
1. mar 2012

masove rizoto, syrova polievka

snu
1. mar 2012

@veronika1417 cesto:
1 1/2 salky poloh.muky, 1 1/2 salky kryst.cukru, 2 vajcia, 1 prasok do peciva, 2 lyzicky sody bikarbony, 1 velky ananasovy kompot aj so stavou! (kupujem v kauflande konzervu,maju dobru cenu.
ananas rozmixujte aj so stavou a vsetko ostatne k tomu primiesajte. namazte pekac olejom,vysypte mukou a cesticko tam vylejte.. dajte piect do hneda, strasne to vonia mnaaaam
krem:
2 neochutene natierkove masla (tiez kupujemv kauflande-cena
1 kupovany vanilkovy puding (ten v kelimku co byyva so slahackou, za par centou..doma vareny tomu neda taku chut.
1 lyzica kryst, cukru a 1 vanilkovy cukor.
vsetko zmiesat a natret na vychladnuty korpus.
dame do chladu
polejeme cokoladouvou polevou (cera+coko na varenie, na coko mozte dat nasekane oriesky, davam len na polku..nech je zmena

bibi1711
1. mar 2012

@snu
@veronika1417 , vcera vecer sme ho dojedli...ja som davala mascarpone miesto masla natierkoveho...a bolo to mnaaaam🙂

slavkamesinova
Odpoveď bola odstránená
veronika1417
2. mar 2012

@bibi1711
@snu babulky dakujem, este som o nom nepocula 🙂 tesim sa ze ho vyskusam 😉

luy
2. mar 2012

@slavkamesinova ja robievam síce málo u nás velmi nejde a ak tak len na sladko:

cibula na krúžka na oleji porestujem z pečienkou,nesolím ,nedávam papriku to treba pri pečienke na konci lebo inak zhorkne všetko,ak je z polovice hotové,pridám dve jablká na mesiačik nakrájane,vložím dnu a nechám podusit,neskor prilejem vodu a pred doavrením,posolim,trošku vegety,trošk pepru a papriku,ak chceš zahustiš ak nie nechaj len tak,dávam k tomu ryžu

adelaida33
2. mar 2012

U nás dnes len cestoviny s tuniakom a kukuricou.

luy
2. mar 2012

@adelaida33 a to vyvaríš cestovinu a tuniaka vmiešaš?alebo ešte nejak upravuješ?

lululka555
2. mar 2012

my dnes karelabovu polievku a vyprezane sampinony so zemiakmi 🙂 😝

papuka
2. mar 2012

@snu ale ved ja som ho mala tiež upečený, piekla som ho dosť dlho a ani sódu v nom nebolo cítiť, vrch korpusu bol hnedý-karamelovo hnedý 🙂 , ale mne aj mojim chlapom tiež velmi chutil a to je hlavné

adelaida33
2. mar 2012

@luy ahoj 😉 . cestoviny s tuniakom robievam bud kolienka alebo motýle. a samostatne na panvicke orestujem na oleji cibulku, potom vmiešam tuniaka, krátko restujem, pridám kukuricu, trochu kečupu a bambino (črievkový syr - to je názov 😀 , že črievko 😝 ), ak treba, trochu dosolím a dokorením. nechám ešte prejsť jemným varom cca 2-3 min. a zľahka vymiešam túto zmes, je to taká pasta, s cestovinami, hotovo 🙂 .
inak, ked robím kolienka, tak tie kukuričky do nich pekne vbehnú... raz tieto cestoviny jedol náš vzdialený známy, a po nejakom čase sa zdoveril svojej frajerke, že nechápe, ako sa mi mohlo chcieť dávať kukuricu do každého kolienka 😀 😀 😀 .

luy
2. mar 2012

@adelaida33 u nás tuniak ide len v pomazánke,ale toto vyskšam tak hádam muž zje,ja určite nie,všetko čo má spoločné z vodou nejem 😀 a to nevravím len o príšerách mora ale aj sladkovodné 😀

kibuk
2. mar 2012

@slavkamesinova ahoj ja robim takto
kuracie pecienky poprekravam na mensie kusky,ktore orestujem na cibuli a oleji.Podlejem troskou vody a necham aby pobublalo... po chvilke pridam bud pochutkovu kyslu smotanu alebo smotanu na varenie a v nej rozmiesam za dva lyzice plnotucnej horcice vlejem do pecienky rozzmiesam a necham prevriet,podla chuti dochutim ale ani netreba.

alebo udusim pecienku na cibuli,oleji,postup ten isty,len ku koncu trosicka posolim,a zahustim varouvou smotanou v ktorej rozslaham za lyzicu hladkej muky. 🙂

kibuk
2. mar 2012

dnes nevarim 🙂
polievka sosovicova od vcera a plnene kapustne listy od svokry mame... 🙂
a idem upiect "ORGAZMUS" lebo nam chutil 😉

adelaida33
2. mar 2012

@luy 😀 tak príšerky z mora nejeme ani my, ale ryby máme radi aj naše, aj morské 😉 . vyskúšaj, je to chutné 🙂 .

nelynka18
2. mar 2012

@dai diky a ako ju robis?

firstbaby
2. mar 2012

u nas dnes polievka zo zelenej fazulky na kyslo,dusene bravcove prirodne rezne s ryzou a zeleninou 😉

rastulka
2. mar 2012

Dobre ranko! 🙂 Dnes obed varit nemusim mame este zo vcera 😉 na veceru budu http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=12973 a palacinky 😎

slavkamesinova
2. mar 2012

@kibuk ahoj dakujem🙂

dai
2. mar 2012

@nelynka18 opec steaky a do vypeku daj potom kuriatka smazit ( ak mas susene predtym ich daj napucit, zavarane netreba ), potom ich ja podlievam vinom a namiesto oleja pridavam maslo... ked sa vino vyvari tak staci uz len pridat smotanu na slahanie, dochutit, ak treba aby bola jemnejsia tak este pridat maslo - mne sa tato jednoducha osvedcila najviac - robim ju vaecsinou z dubakou lebo kuriatka nemam, ale z kuriatok bude urcite tiez fantasticka...ak mas rada tak na zaciatku este pred hribikmi osmaz cibulku a trochu cesnaku, ak potrebujes omacku hustejsiu tak ju trosku zapraz mukou ( ja to ale riesim tym maslom...)

lencyca
2. mar 2012

dobre rano 😉 ,zostal nam granatir zo vcera,ale malemu spravim este zeleninkovu polievku 🙂

bodka13
2. mar 2012

tak včera sme palacinky nerobili ....chcem sa spýtať,či si môžem zarobiť cesto na palacinky teraz doobeda-nechať ho v chladničke a robiť ich až večer 😕