icon

Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu

ozi
12. jan 2010

Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝

Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.

barbyna6
5. mar 2012

ženičky verili by ste mi ,že je so lievence ešťe nevarila?a ani som ich nejedla. 🙂

veronika1417
5. mar 2012

@barbyna6 cooo? najlepsia mnamka 😀 kedysi sa mi darili a teraz neviem co mam za obdobie ☹ je to rychle, chutne a kazdy to ma rad 😀 deti to miluju

kibuk
5. mar 2012

@ilona3
@veronika1417
tak ja robim tieto a kazdy je spokojny 🙂
600g hladkej muky,7dcl vlazne mlieko,3-4vajcia,50g cukor,kocka drozdiia,stipka soli
-v letnom mlieku (prihriate) rozmixujeme vajcia,muku,cukor,sol a pomrvime drozdie.Vymiesame slahacom do hladka a nechame kysnut 30minut.Pecieme do zlatista
(je to potrebne miesat a nechat kysnut vo vacssej nadobe,popripade hrnci,nakolko cesto dosta narastie)
kuk a moje dnesne lievnace 🙂

veronika1417
5. mar 2012

@kibuk davas kysnut? take som este nerobila 😅 to vykysne a az potom robis lievance? nestaci len soda? alebo susene kvasnice? nemam cerstve doma ☹

kibuk
5. mar 2012

@veronika1417 ano necham nakysnut a potom vyprazam ale zaroven stale premiesavam a neviem akoby to bolo zo susenym drozdim,este som neskusala..

kibuk
5. mar 2012

@barbyna6 🙂 treba vyskusat su fajne este natrete bud lekvarom,nutelou,navrch popripade slahacka hmmm alebo aj jahodova pena v lete...

ewana73
5. mar 2012

@liviadanova s tymi sladkostami ,tak nas maly napriklad "sladkosti"nejadava a aj preto,ze mu ich nedavam.jedine co zje je a to ozaj len minimum z celeho vajka,cokoladka z kinderka a aj to len preto lebo ho kupujeme koli hracke 🙂 on take,ze cukriky ,lizatka,keksiky ,cokolady vobec nepozna a pravdu povediac ich ani nechce.... minule sme boli v jednom zabavnom centre a tam 1,5 rocne dieta na preliezkach behalo s lizatkom v puse,az ma zamrazilo 😖 kamaratkin maly uz od roka pijaval namiesto caju väcsinou vodu so sirupom z flase 😲 ...

angela1
5. mar 2012

@adelaida33 ďakujem 🙂 cez týždeň vyskúšam to bude mm zírať že čo to je 😕 😀

katkas1
5. mar 2012

@kibuk krasne aj ja sa chystam tento tyzden robit tak dufam ze sa mi podaria bo minule sa nepodarili

lencyca
5. mar 2012

ahojte,dnes nevarim,zostalo od vcera 😀

katkas1
5. mar 2012

my mame tiez zo vcera 😀 😀 😀 fasika a zemiakova kasa, deti polievocku

ewana73
5. mar 2012

baby aku omacku mozem dorobit k dusenym hovädzim platkom ? na vikend som akosi urobila vela mäsa a ostalo nam 6 platkov .

liviadanova
5. mar 2012

@ewana73 tak to je už nezodpovednosť...raz dva sa mohol ním pridusiť ☹ ja sa tým sladkostiam tiež chcem takto vyhnúť, no uvidíme čo bude malej chutiť, ale aj my sa budeme musieť podriadiť zdravej výžive, aj tak nám to prospeje 🙂

liviadanova
5. mar 2012

@ewana73 minule som robila k bravčovému úplne jednoduchú vec: na oleji som ich opražila - iba chvíľku, aby vznikol výpek, potom som ich vytiahla a do výpeku dala 1PL medu, 3 PL horčice, pomiešala kým sa tie suroviny nespojili a potom som pridala jednu 250 ml šľahačkovú smotanu a mňam mňam 🙂 ten med nebol moc cítiť, skôr potlačil chuť horčice aaa ešte dochutiť korením prípadne vegetou

bubinko83
5. mar 2012

A čo je na tom že dieta pilo sirupovu vodu? Aj ja som to davala malemu taku slabu,čaj nikdy nechcel a čistu vodu tiež.

ewana73
5. mar 2012

@liviadanova noo to vyzera celkom zaujimavo,len zial ja "mliecne" omacky nemozem a moj mm tiez nejako neoblubuje.on je totizto az velmi omackovy,jemu ani mäso netreba,hlavne,ze ma veeeela,veeela omacky ,tak asi preto nam ziadna z vikendu neostala a ostalo len to mäso 😀 skor nieco by som urobila s paradajkami ...

alexis617
5. mar 2012

kuraciu mám od nedele tak len spravím na celý plech pizzu šunkovo-šampionovú a navrch dávam veľa syra

daniz
5. mar 2012

Tak v sobotu bola rýchla krupicová polievka s hráškom a pečená jaternicová kaša + zemiačky ja a mm aj čalamádu
v nedeľu polievočka zostala a bravčové stehno na šampiňónoch + slovenská ryža, uhorka a chcela som niečo upiecť, ale neupiekla som, lebo deti mali pootvárané dobošky - tak sme išli von a dojedli dobošky. 😎 😎 😎

nanulik
5. mar 2012

kelová s párkom, a rezne so zemiakmi od včera

liviadanova
5. mar 2012

@ewana73 paradajkovú poznám akurát tak na špagety, alebo plnenú papriku s omáčkou ale to sa nehodí k takému mäsu 🙂

glee
5. mar 2012

Baby, idem sa k vam poradit 🙂
po nedeli mi ostava hovadzie maso z polievky.
Poradte, ako ho chutne pripravit?
Doteraz som k nemu vacsinou robievala omacky - koprova, syrova, paradajkova, potom taku ako sa robi ku svieckovej na smotane... ale uz sa nam to pomaly prejeda.

Neporadite? 😎

hrivushka
5. mar 2012

zostala mi zmes mleteho masa s ryžou z plnenej papriky, neviete čo by sa s tym dalo urobiť?? mam to ešte v surovom stave...nechcem to vyhodiť zbytočne tak ak viete ake jedlo by som z toho mohla urobiť, napíšte. dakujem 🙂

ewana73
5. mar 2012

@liviadanova no ved prave,ze aj ja len take a to by sa k hov.platkom nehodila ... tak nic asi poviem mm ked pride domov,nech si ho da na chleba .. 😀 😀

daniz
5. mar 2012

@glee urob nejakú nátierku, alebo šalát, alebo hoď do mraziaka, zíte sa inokedy 🙂, alebo urobte si večeru : chlebík, chren, horčicu, kečup a spolu pekne spapať.

gianni
5. mar 2012

rascová s vajcom, od včera kuracie rezne na prírodne s ryžou ,tiramisu a dnes ešte tvarohovo-jablkový nákyp

barbyna6
5. mar 2012

@kibuk vieš mi da recept??

dida84
5. mar 2012

@zufzufmeister nie je to zložité...
kuracie prsia si naklepeš (ja som ich nechala spolu, len som ich ešte z každej vnútornej strany cez stred nakrojila smerom von... neviem, či rozumieš, lebo to moje vysvetlovanie 😀), osolíš, okoreníš, potrieš horčicou, na celú plochu rozložíš šunku, môže byť aj syr a ešte do stredu napr. pór... robila som to hneď celé na alobale a spájala som viac prsíčok, aby bola väčšia... zabalíš do alobalu a dáš piecť cca 40-45 minút... potom odbalíš a ešte trošku necháš upiecť vrch do červena... občas podlievaš výpekom, ktorý mi teda vytiekol aj cez alobal a môže sa ešte trošku podliať vodou... a hotovo... a najlepšie je to zo zemiačikmi... 😝

a tá cigánska sa robí nasledovne:
prsia osolíš (neklepem ich), zaleješ mliekom a vytlačíš na ne cesnak... trošku sa to premieša a nechá chvíľu odstáť... potom to kladieš na panvicu do rozpáleného oleja, všetky poopekáš a zaleješ tým mliekom... a takto pečieš až dovtedy, kým sa to mlieko celé nevyparí a olej ostane opäť číry... dobré je to aj s pečivkom... ako na trhoch... 🙂

dida84
5. mar 2012

My dnes budeme mať lasagne... 🙂

lululka555
5. mar 2012

@dida84 ahoj ja som lasagne este nerobila,ale uz sa chystam 😵 ...ako robis? Davas aj besamel? a ake mäso? dik

drobik1
5. mar 2012

ahojte my este dojedame plievku a druhe zo vcera a na zajtra musim ist varit lebo idem na poradnu...🙂 takze zajtra bude pecienka kuracia a ryza...