Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@barbyna6 cooo? najlepsia mnamka 😀 kedysi sa mi darili a teraz neviem co mam za obdobie ☹ je to rychle, chutne a kazdy to ma rad 😀 deti to miluju
@ilona3
@veronika1417
tak ja robim tieto a kazdy je spokojny 🙂
600g hladkej muky,7dcl vlazne mlieko,3-4vajcia,50g cukor,kocka drozdiia,stipka soli
-v letnom mlieku (prihriate) rozmixujeme vajcia,muku,cukor,sol a pomrvime drozdie.Vymiesame slahacom do hladka a nechame kysnut 30minut.Pecieme do zlatista
(je to potrebne miesat a nechat kysnut vo vacssej nadobe,popripade hrnci,nakolko cesto dosta narastie)
kuk a moje dnesne lievnace 🙂
@kibuk davas kysnut? take som este nerobila 😅 to vykysne a az potom robis lievance? nestaci len soda? alebo susene kvasnice? nemam cerstve doma ☹
@veronika1417 ano necham nakysnut a potom vyprazam ale zaroven stale premiesavam a neviem akoby to bolo zo susenym drozdim,este som neskusala..
@liviadanova s tymi sladkostami ,tak nas maly napriklad "sladkosti"nejadava a aj preto,ze mu ich nedavam.jedine co zje je a to ozaj len minimum z celeho vajka,cokoladka z kinderka a aj to len preto lebo ho kupujeme koli hracke 🙂 on take,ze cukriky ,lizatka,keksiky ,cokolady vobec nepozna a pravdu povediac ich ani nechce.... minule sme boli v jednom zabavnom centre a tam 1,5 rocne dieta na preliezkach behalo s lizatkom v puse,az ma zamrazilo 😖 kamaratkin maly uz od roka pijaval namiesto caju väcsinou vodu so sirupom z flase 😲 ...
@adelaida33 ďakujem 🙂 cez týždeň vyskúšam to bude mm zírať že čo to je 😕 😀
ahojte,dnes nevarim,zostalo od vcera 😀
my mame tiez zo vcera 😀 😀 😀 fasika a zemiakova kasa, deti polievocku
baby aku omacku mozem dorobit k dusenym hovädzim platkom ? na vikend som akosi urobila vela mäsa a ostalo nam 6 platkov .
@ewana73 tak to je už nezodpovednosť...raz dva sa mohol ním pridusiť ☹ ja sa tým sladkostiam tiež chcem takto vyhnúť, no uvidíme čo bude malej chutiť, ale aj my sa budeme musieť podriadiť zdravej výžive, aj tak nám to prospeje 🙂
@ewana73 minule som robila k bravčovému úplne jednoduchú vec: na oleji som ich opražila - iba chvíľku, aby vznikol výpek, potom som ich vytiahla a do výpeku dala 1PL medu, 3 PL horčice, pomiešala kým sa tie suroviny nespojili a potom som pridala jednu 250 ml šľahačkovú smotanu a mňam mňam 🙂 ten med nebol moc cítiť, skôr potlačil chuť horčice aaa ešte dochutiť korením prípadne vegetou
A čo je na tom že dieta pilo sirupovu vodu? Aj ja som to davala malemu taku slabu,čaj nikdy nechcel a čistu vodu tiež.
@liviadanova noo to vyzera celkom zaujimavo,len zial ja "mliecne" omacky nemozem a moj mm tiez nejako neoblubuje.on je totizto az velmi omackovy,jemu ani mäso netreba,hlavne,ze ma veeeela,veeela omacky ,tak asi preto nam ziadna z vikendu neostala a ostalo len to mäso 😀 skor nieco by som urobila s paradajkami ...
kuraciu mám od nedele tak len spravím na celý plech pizzu šunkovo-šampionovú a navrch dávam veľa syra
Tak v sobotu bola rýchla krupicová polievka s hráškom a pečená jaternicová kaša + zemiačky ja a mm aj čalamádu
v nedeľu polievočka zostala a bravčové stehno na šampiňónoch + slovenská ryža, uhorka a chcela som niečo upiecť, ale neupiekla som, lebo deti mali pootvárané dobošky - tak sme išli von a dojedli dobošky. 😎 😎 😎
kelová s párkom, a rezne so zemiakmi od včera
@ewana73 paradajkovú poznám akurát tak na špagety, alebo plnenú papriku s omáčkou ale to sa nehodí k takému mäsu 🙂
Baby, idem sa k vam poradit 🙂
po nedeli mi ostava hovadzie maso z polievky.
Poradte, ako ho chutne pripravit?
Doteraz som k nemu vacsinou robievala omacky - koprova, syrova, paradajkova, potom taku ako sa robi ku svieckovej na smotane... ale uz sa nam to pomaly prejeda.
Neporadite? 😎
zostala mi zmes mleteho masa s ryžou z plnenej papriky, neviete čo by sa s tym dalo urobiť?? mam to ešte v surovom stave...nechcem to vyhodiť zbytočne tak ak viete ake jedlo by som z toho mohla urobiť, napíšte. dakujem 🙂
@liviadanova no ved prave,ze aj ja len take a to by sa k hov.platkom nehodila ... tak nic asi poviem mm ked pride domov,nech si ho da na chleba .. 😀 😀
rascová s vajcom, od včera kuracie rezne na prírodne s ryžou ,tiramisu a dnes ešte tvarohovo-jablkový nákyp
@zufzufmeister nie je to zložité...
kuracie prsia si naklepeš (ja som ich nechala spolu, len som ich ešte z každej vnútornej strany cez stred nakrojila smerom von... neviem, či rozumieš, lebo to moje vysvetlovanie 😀), osolíš, okoreníš, potrieš horčicou, na celú plochu rozložíš šunku, môže byť aj syr a ešte do stredu napr. pór... robila som to hneď celé na alobale a spájala som viac prsíčok, aby bola väčšia... zabalíš do alobalu a dáš piecť cca 40-45 minút... potom odbalíš a ešte trošku necháš upiecť vrch do červena... občas podlievaš výpekom, ktorý mi teda vytiekol aj cez alobal a môže sa ešte trošku podliať vodou... a hotovo... a najlepšie je to zo zemiačikmi... 😝
a tá cigánska sa robí nasledovne:
prsia osolíš (neklepem ich), zaleješ mliekom a vytlačíš na ne cesnak... trošku sa to premieša a nechá chvíľu odstáť... potom to kladieš na panvicu do rozpáleného oleja, všetky poopekáš a zaleješ tým mliekom... a takto pečieš až dovtedy, kým sa to mlieko celé nevyparí a olej ostane opäť číry... dobré je to aj s pečivkom... ako na trhoch... 🙂
My dnes budeme mať lasagne... 🙂
@dida84 ahoj ja som lasagne este nerobila,ale uz sa chystam 😵 ...ako robis? Davas aj besamel? a ake mäso? dik
ahojte my este dojedame plievku a druhe zo vcera a na zajtra musim ist varit lebo idem na poradnu...🙂 takze zajtra bude pecienka kuracia a ryza...

ženičky verili by ste mi ,že je so lievence ešťe nevarila?a ani som ich nejedla. 🙂