Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
@libka1 musim pohladat medzi svojimi receptikmi /povystrihovane/, na nete vsak aspon toto nasla
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
2 PL masla,2PLhrubej muky,1vajce,1kocka slepaci bujon
POSTUP PŘÍPRAVY
Rozpustit maslo pridat hrubu muku a uprazit.Pridat vajce a este trochu prazit,kym sa nevitvoria hrcky.Potom vsetko zaliat 1 litrom vody pridat rozmrvenu bujonovu kocku a varit 15.minut.
na večeru som uvarila zemiaky a poliala maslom s opraženou čerstvou pažítkou zo záhrady, kyslé mlieko 🙂 🙂 🙂 aj málo bolo 😝
dnes -brokolicová polievka, zapekaný encián, zemiaky a zeleninový miešaný šalát sobota- brokolicová polievka, ministerské kurča a skúsim americký čokokoláč nedela- slepačí vývar, rezne, zemiakový šalát a vymyslím nejaký koláč s pistáciovým krémom 😝
ahojte, dnes som toho v kuchyni veľa (na mňa) musela postíhať, lebo môj synček má svoje 1. narodeniny 😵 , a na oslavu prišli babky a dedkovia a ešte zajtra prídu krstní rodičia, tak som im pripravila:
a, šunkovo-salámovo-syrovo-vajíčková misa, k nej b, jarný zeleninový mix (redkvičky, zelená cibuľka, uhorka, cherry paradajky, olivy, paprika a postrúhaná mrkva, c, torta pre oslávenca (moja prvá) a d, zemiakový šalát a vyprážané kuracie rezne v sezame). nestihla som síce všetko pofotiť, ale aspoň niečo:
zajtra asi spravím maďarský guláš s knedlíkom, len polievku zatiaľ neviem akú
dnes sme mali cestovinku zo zemiackami a omaslickovane 🙂
a zajtra obalovanu a vyprazanu sekanu,zemiaky 🙂
@adelaida33 krásne a synčekovi všetko najlepšie, veľa zdravíčka
@adelaida33 šikulka,malemu oslavencovi všetko najlepšie prajeme 😀
Dobre ranko,dnes zeleninkova polievka s mrveničkou a dukatove buchtičky 😎
bre ranko,, dnes rybacie prstiky a pyré..
este vas chcem poprosit,, neaky vhodny receptik lahkeho a bezmasiteho jedla,, pojdeme s malym na operaciu a potom ma papat nieco take lahke a bezmasite,, lne ma nenapada nic,, ci mu len zemiacky urobim,, alebo ryzu,, ja neviem,,poradte
zapekane spagety
my dnes varime kyslu zemiakovu polievku a cestovinky so zeleninovou, tatino je prec, takze bezmasity den 😉
@nadhera prosim ta, ako sa robia karfiolove placky? Mozes napisat receptik? 🙂
od včera koložvárska kapusta a upiekla som buchty 🙂
@lussy23 http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=36851 ja som robila včera tieto
A dnes paradajková omáčka s guľkami a knedľou. Papriku my radi nemáme.
dnes francúzske zemiaky
my dnes toto,hlavne ,ze je to rychlo http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10858
dajte prosím tip na nejakú rýchlu polievku 🙂

@libka1 si mi pripomenula recept na polievku, ktoru som uz dlho nerobila - vola sa hrckova , tiez krupica ale bez zeleniny. 😉 dalsi tyzden ju isto uvarim.