Čo dnes varíte? Dajte inšpiráciu
Nikde som to tu nevidela, tak to hádam nezamknú 😝
Neviem ako vy, ale ja vždy mám najväčší problém vymyslieť, čo navariť, tak píšte dačo na inšpiráciu.
sosovicovy privarok, parok alebo vajicko, chlieb
sosovicova polievk,a kuracia zivanska v alobale
koložvárska kapusta, hrášková polievka s krupicovými haluškami a perníkové muffiny 🙂
@vivusika perníkové muffiny? TO znie zaujímavo, ako ich robíš?
@veronika1417 Ďakujem krásne. Zajtra ich hneď vyskúšam. Dám vedieť, ako to dopadlo. Díky ešte raz 🙂 😉
u nás pangas so zeleninkou a zemiakmi a hrášková polievka s haluškami, pre manžela varím kapustnicu, zvýšila mi kyslá kapusta ešte z koložvárky. Cez víkend sa asi nepretrhnem, má byť pekne, tak vybavím zajtrajšok tvarohovými rezancami a nedeľu živánskou. Prípadne niečo pogrilujeme na záhradke. A ako zákusom nepečený jalbkový koláčik s piškotkami, aj pre mlého 🙂
@zuul super recept, zbožňujem cícer, súsim aj túto verziu...
@veronika1417 vdaka za super tip!!! dnes ho vlastne skoro cely pripravila dcerka, ja som len nachystala formu, a je vyyyybornyy!!! moja mala cukrarka je na seba pysna 😀 ...pri servirovani na tanieriku som nanho dala za lyzicku straccateloveho jogurtu, no mnam! mamicky, odporucam - jednoduchy, rychly, vyborny! http://www.toprecepty.cz/recept/26137-vlacny-am...
@jakani jeeej velmi sa tesim 🙂 🙂 🙂 je tak jednoduchy ze ho zvladne aj male dieta ale je uzasny aj pre dospeleho 😉 je to rychlovka s uzasnou chutou a naoazj sa tesim, ze ste ho skusili baby 😀
@veronika1417 hned sme si ho zalozili medzi uspesne recepty do nasej kucharky 🙂 ...dikes
@efci ja robievam zhruba takuto: http://www.gurman.sk/recept-polievka-z-prazenej..., davam tam vzdy sacek mrazenej zeleniny ked sa mi nechce cisti mrkvu a spol. 😅 inac tiez kojim, ale to so zaprazenymi polievkami je vraj len povera... ale teraz mi polievky chutia, predtym som ich nejedavala, tak aspon mam viac tekutin, tie pomahaju vseobecne na mliecko, take 3 l denne ked nedam tak to citim ze je mlieka menej...
ja dnes : strapate rezne a pecene zemiaciky 🙂 polievku som dojedla od vcera paradajkovu a manzelovi uz neostalo 😀
@jakani velmi sa tesim 😀 aj u mna ma prve miesto medzi mojimi naj 😅
@rebecca2006 obyčajný recept na perník, len nepečený na plechu ale v muffinových košíčkoch🙂
@jakani @veronika1417 ja som ho tiez dnes robila, rovno z dvojitej davky do velkej formy, u nas by taka klasicka mala nemala vyznam 😅 ...a prave som ochutnala prvy kusok a ze mnaam....genialne, rychle, lahke...
dnes som spravila : kuraciu polievku s mäskom a rezancami , druhé : zemiaky a kuracie stehná na kapuste v rúre . Tento recept som si našla tu na koníku a je ozaj dobrí - mňam
Ja som robila čo dom dal, mäso osmahla na cibuľke, dala horčicu, kečup, štiplavú trnavskú pomazánku, uhorky zavárané, dusila na bielom víne, zaliala vodou, okorenila, osolila, robilo sa to samé, k tomu cestovinu, a výsledok super. Robila som to zo stehna. Polievka cenaková.
dnes cesnacka s oprazenou zemlou, rybacie fasirky, zemiakova kasa, cvikla
menu na buduci tyzden:
Pondelok: hraskova polievka s mrvenickou, bryndzove pirohy so smotanou, oprazenou slaninkou a cibulou
Utorok: Kulajda, uemiakove lokse plnene restovanou kuracou pecenou, duseny zeleninovy mix
Streda: Syrovo cibulova polievka, rybie file vo vinovou cesticku, zemiaky, salat
Stvrtok: kapustova polievka, sampinonova omacka, cestoviny
Piatok: Sunkova polievka so zeleninou, syrova ihla, varene uemiaky, kompot
Sobota: Fazulova polievka s parkom, bravcove platky na zelenine, ryza
Nedela: Hyinovy vyvar, pecene plnene kurca, ryza, pecene zemiaky, kompot
@veronika1417 ano, treba take vacsie, osupat a skrabkou vydlabem, trochu posolim a supnem na plechu do rury trochu podliate vodou, ked su polomakke, vyberiem, naplnim a dam dopiect do chrumkava
@jakani
@veronika1417
baby navnadili ste ma,uz ten kolac robim aj ja..som zvedava,uz sa pecie 🙂
No tak akurát varím na zajtra:
šošovicová polievka s opečenou oravskou slaninkou na vrchu a so zemiakovými plackami(u nás podlesníky)
bravčový bôčik pečený v trúbe na cibuli a cesnaku(podarilo sa mi kúpiť bez kosti a hlavne viac mäsový)
so zemiakovou kašou(pyré) a s cviklovým šalátom
V nedelu budú na obed fliačky s kapustou a k večeri bryndzové pyrohy a nejaký jablkový koláč ešte urobím zajtra na víkend.
zajtra pizza a v nedelu kuraci vyvar a vyprazane kuriatko so zemiakovou kasou a salatom 😀
dojedli sme francuzske zemiaky, karfilovu polievku
upiekla som rohliky 😉
na veceru deckam medove wafle
a zajtra robim karfiolove placky+zemiacky+salatik
Čím nahradiť vajce
Dobré jedlo radí:
v krehkom napríklad lineckom ceste môžete vajce nahradiť mliekom, kyslou smotanou alebo bielym jogurtom
v kysnutom ceste ho môžete vynechať úplne, ale cesto niekoľkokrát dobre premieste
v piškótovom ceste môžete počet vajec zredukovať o jeden až dva kusy tak, že na každé použité vajce pridáte 1 až 2 lyžice horúcej vody a niekoľko kvapiek oleja
knedle, vianočky, buchty, mazance alebo fašírky môžete pripraviť celkom bez vajec, ak je v recepte použitý tuk alebo mlieko, stačí, ak týchto ingrediencií pridáte o niečo viac ako inokedy
do zemiakových placiek, palaciniek či lievancov pridajte namiesto vajca lyžicu zemiakového škrobu (Solamyl)
vhodnou náhradou je aj želatína – jedno vrecúško nahradí 3 vajcia
jedno vrecúško instantného droždia alebo kypriaceho prášku je náhradou za 1 alebo 2 vajcia

@veronika1417 hej dakujem,su aj chutne 😎