icon

Čo na obed do autobusu pre 7-ročné dieťa?

denkatn
18. jún 2022

prvacka ide do skoly v prirode, idu rano, lenze budu mat az veceru v ubytovni. co by ste dali ako obed? (aby to nebolo take jednoduche, tak ma aj trochu antihistaminovu, ale dam jej probiotika so sebou, ale koli tomu jej nebudem davat hamburger z mcdonald, co by bolo inak praktice a ani cokolady nemoze ma exem) ak mate nejaky napad sem s nim. este jej dam asi kinedril, lebo pojdu 4 hodiny tym autobusom, tak este aj aby ju nasytilo a nebolo tazke...

Strana
z2
janage
20. jún 2022

Moja napr.banán môže iba v mini množstve, raz za dlhý čas. Niekedy sa to dieťa vyhádže a nevieš ani z čoho.

janage
20. jún 2022

Skus sa ešte s dr. poradiť existuje Daosin. Možno by to bolo riešením počas pobytu mimo domu ten týždeň.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/dao...

jana_eyre_2
20. jún 2022

Môj syn má miernu HIT niekedy je to lepšie, inokedy horšie.. zistili mu to keď mal 5 a teraz má 10.. odvtedy sa zmenilo x potravín ktoré mu zle robili a už nerobia a naopak - proste s hit je to niekedy na prd.. ale našťastie nie je to také zle.. šiel do školy v prírode na druhý koniec Slovenska, vlakom niekoľko hodín a teda vexeral.az večer v penzióne.. spravila som mu cerstve rozky so zeleninou (uhorka a paprika - inak paradoxne v paprike je menej histaminu), dala ovocie ktoré má rád a vybral si nejaké slanosti a sladkosti čo si mohol dať vo vlaku.. stravu v penzióne mali takú klasicku, varili vraj dobre a hlava ho nebolievala.. čo som odsledovala jemu robia najhoršie jedlá z konzervy (napr.nemoze zjesť morkadelu na spagetach to má hneď migrénu, alebo keď si dá v reštike niečo smotanové čo zrejme len prihriali, tak to je zle) a potom mu veľmi zle sadne ak má niečo z dna pred tým.. preto zväčša varím každý deň cerstvo, mám aj muža s HIT..

keďže v takýchto zariadeniach varia čerstvé jedlo, tak ak má miernu HIT nemuselo by jej to urobiť nejako veľmi zle..

jana_eyre_2
20. jún 2022

A ešte, áno daosin je dobrý liek, ale môžu sa len 3denne, 15min.pred jedlom.. synovi to moc často nedávam, ale skúšali sme.. môj muž si ho dáva keď ide jesť jeho obľúbenú kyslu kapustu tá mu totiž robí dosť zle ale má ju rád..

simca06022011
20. jún 2022

@denkatn ved všetkým dospelými povedz ze ma alergiu nech to nedavaju... Keby to mala vážnejšie tak sa budes pozerat sko tu a tam jej niekto nieco strci? Zbehnem za dedkom, poviem susede... 🤦🏻‍♀️ Nie ze neviem od sledovať. Casom to bude este horsie, lebo vekom sa uz kŕmia deti samé hocicim. A inak ja obedovy box obalim alobalom z vnútra, nakrájam pečivo, zeleninu a rezene (prírodné, vyprážané...). Ostáva to este celkom teple. No teraz je uz horúco, otázne je hlavne ci sa nepokazi to jedlo
Treba to dobre zabalit. Vydrzia deti aj na suchom a vode a ovocí.

denkatn
autor
20. jún 2022

@simca06022011 vies co ti cudzi ludia nie su pribuzni, su to nahodni znami, davaju jej to prilezitostne, ze napr. idu z obchodu a kupili, stretnu nas na prachadzke, tak ju ponuknu. ona ma totiz taku povahu, ze nahlas slusne pozdravi a prihovori sa starsim a vypocuje si ich chvilu, tak za to oni reaguju takto, vsetkym to nevysvetlim..oni to ani nechcu az tak pocut, oni sa chcu citit dobre, je to tazke...

simca06022011
20. jún 2022

@denkatn no tak dcera ma 7r, zase nie je malicka, mozno treba vysvetlit aj jej ze nejaky problem a treba si davat na nieco pozor, ked si ide nieco odniekoho zobrat/zjest, najskor sa proste musi opytat. Kym nezistite co jej robi problem

denkatn
autor
20. jún 2022

@simca06022011 to sme samozrejme skusali, ale nefunguje to zatial. cim viac jej vysvetlujem ako si nemoze zobrat ponuknutu sladkost, tym viac po nej tuzi. zvolila som, ze doma varim zdravo, veci ktore sa mi ovpyvnuju tazko zatial nechavam nedoriesene. ked mi aspon v sukromnom centre povedia ktore potraviny, mozno sa posunieme, to bude asi o pol roka.

oila
20. jún 2022

Tak ono to je normalne, ze ju to laka. Predsa len je to dieta a nevie este ako tak odhadnut mozne nasledky a vidi okolo seba kamosov, ktori sa sladkostami laduju, tak je to ajpre nu proste tazke

janage
20. jún 2022

@simca06022011 jaaaaaj moje úplne 1000% uvedomelé deti, ktoré vo veku škôlkára na ihrisku odmietli cukrík so slovami: " ja nemôžem ja mám ekzém". V čase nástupu do školy toto uvedomenie si prudko začali strácať.
Tam ta sila kolektívu a vedomie, že nikomu neublížia a oni to už dáko prežijú ide prudko nahor.
Takže teória verzus prax 😁

janage
20. jún 2022

@simca06022011 zas aby som nebola nespravodlivá, keď už im horí pod zadkom a fakt ten stav sa veľmi zhorší preváži uvedomenie si dôsledkov. Nedržím diétu rovná sa zhoršenie.

yanni
20. jún 2022

@denkatn Neviem, co vsetko moze s HIT, ale ja som cestovala včera zo Slovenska do Nemecka vlakom. Vyrazili sme z BB o 6 rano a doma sme boli o pol 7 vecer. Deti 3 a takmer 7 rokov. Takze ja som musela aj ranajky po ceste riesit, lebo tak skoro mi nejedia. Chlieb s maslom, moje maju rady salamu, ale ked tvoja nemoze, tak nejaky syr. Vela zeleniny. Ja vždy nakrajam salátovou horku, mrkvu, papriku, dalej ovocie co "nekvapka", nakrajane jablko, hruska, popripade nejaky menší banan aby ho zjedli naraz. Na pitie vela cistej vody. Sladkost mali po jednej horalke a aj tak nezjedli. Vo Viedni sme mali cas na prestup, tak v pekarni si vybrali jedna normalny praclik a jedna zapeceny so syrom. Ono v tomto teple ani tak jest velmi nechuti. Pojedli hlavně tu zeleninu a jablka. Ale vsetku vodu "vychlastali", este som aj dzus dokupila aj mineralku.

Strana
z2