Čo na raňajky?
Ahojte co davate detom na ranajky, maly chce stale prazenicu, alebo parky, sem-tam zje chlieb so syrom.....
Ja si ale myslim, ze v teto teme slo predevsim o to, ze autorka prikrmuje uz od 3.mesice a to NEMLECNYMI prikrmy..
dava diteti smazenici a parek uz cely rok - t.j. od jeho 4-5ti mesicu..
Tady nejde o parky a dospelaky... 😉
Tady jde o dite se spatnym zakladem, ktery ma zmatek..a momenatlen neji..odmita.. ☹
Matka, ktera i kdyz trpi na silne alergie, i tak sve dite nevyvaruje nebezpeci, ktere na ni bylo podepsano..
Radeji voli cestu, alternativni mediciny..
t.j. Vim, ze se (to)podelam se, ale pak (se) to utru.. 😒
respektive budu hledat nekoho s hadrem..(lecitele)
p.s. myslim si, ze toto Tema mohlo skoncit uz pri 1.prispevku od @tea333
@dominikuska haha, ze neznama zelenina.... u nas "stromceky" (tak nazyva syn brokolicu) ficia jedna radost....
A dcere chuti velmi vareny karfiol, zelena fazulka...surova cibula, paprika...
My sme ovocie a zelenia blazni!
ja by som slovenske vyrobky aj jedla, ale ked zhanam tak ani poondianu bryndzu neviem kupit a to sme v CR!! 😠
v Londyne som kedysi kupila 😀 ano ano, v slovenskom obchode 😉 😝 a tusim aj v polskom mali 🙂
@irriss A inak mas pravdu....
Clovek si tu nedokaze priznat trosku chybu..
Ja mam rada cipsi, viem ze su olejove, viem, ze su prilis slane... aj deckam to dam.....ale nebudem tvrdit, ze to je zdrave.
Viem, ze by som im to nemala davat...nekupujem ich pravidelne, snazim sa ich obmedzovat.
Ak mi kamoska povie, ze chipsy by nikdy nedala svojim detom, tak sa za to nenaseriem.....ale spytam sa, ze ake alternativy by mi poradila a este jej pogratulujem, ze je taka disciplinovana....a, ze to dokaze...
My predsa vsetky dobre vieme, co je zdrave a co nie....aspon tie zakladne veci (dufam) 😅
@digysa
No konkretne k tem chipsam...kdyz je nevidis, tak je nepostradas..a to je asi to nejvetsi lakadlo..
Ja ted drzim dietu a tudiz je toho doma malo..az si rikam, moje deti nic nechteji...to jsem asi byla "na vine" ja - vcetne "traviciho a konsumniho prasatka" 😎
ale i tak detem kupuju CO CHTEJI..na cokoliv si ukazou, skoda, ze jsou to divne deti..nikdy NIC nechteji😉 - krome chipsu a Milka (Kinder) cokolady
chteji udelat dort od maminky..tak ten delam kazdy tyden😉
Miluji testoviny na tisic zpusobu...a to jsou jejich pamlsky..jinak jsem si vedoma, ze drive, kdyz jsem neco "navic" koupila, byla to MOJE vina..nechybi nam to 😉
@irriss Podobne...presne....deti nechcu-my dospeli im to chceme dat....a tam je pes zakopany.....my si myslime, ze ked detom nedame skusit nejake to zakazane jedlo, ako je "zmrzlina, chipsy, cukriky, zakusky" tak o nieco pridu....
NIe..to sme my dospeli, co si myslime, ze im urobime radost, lebo dostanu cukoladu v prvom roku zivota...
A to dieta doposial ani nevedelo, ze nieco take existuje....mohlo zit bez cokolady a bolo by stastne tak isto, ako to dieta, ktore uz tie "dobrotky" ma vyskusane vsetky....
Je to na nas dospelych....
@irriss No jasneeeeeeeee..... Coke & Chips
Ale poznam aj fanatikov...kamaratka je alergicka na lepok- gluten. Narodili sa jej dve zdrave deti a ona im dava bezlepkovu dietu od narodenia.....cim ich v podstate sama urobi alergikmi...
A ja ako matka viem, ake tazke je mat dieta alergika na urcite jedla....nehovoriac o lepku, ktory sa nachadza tusim vsade....
Ale povedala mi, ze jej deti su mudrejsie ako ostatne v skole, lebo maju extremnu dieto do narodenia.... ha-ha- ha... Nevedela som, ci sa mam smiat, alebo ju poslat k psychiatrovi.... 🙄
@aliza je to tvoj nazor ale pokial moje dieta papa uplne vsetko od jogurtov cez ovocie, zeleninu, cestoviny, cerealie tak nevidim dovod na paniku... proste si najradsej vypyta masko... ale to neznamena ze za ten jeden den nezje ziadne ovocie, rybu, chlebik, jogurt... prazenicu ma raz za cas, skor lubi vajicko to ma tak raz za tyzden no parky si pyta skoro kazdy den.. a ver tomu ze ja som si ho nato nenaucila kedze my s muzom parky ani nejedavame a maso tiez nemame kazdy den...
ked rano vstane tak sa ho spytam co si prosi na ranajky.. ked mi povie ze chce krupicu spravim mu ju, chce parocky spravim mu ich...
absolutne si nemyslim, ze by mal mat z toho nejake zdravotne problemy.. su deti kt. v jeho veku papaju jedno jedlo za den, ovocie ani nevidia, jogurty tiez len z dialky preco moje dieta ktore ma cez den pestru stravu akurat ze papa ,,nezdrave,,parky by natom malo byt tak zle?!
kazda sme ina a kazda dame svojmu dietatku to co uzname za vhodne len nechapem preco hned vacsina odsudzuje...
@dominikuska preboha ja som nepovedala ze som ho v tretom mesuaci zacala krmit zltkami a kazdy den!! zacala som s prikrmami a piala som ze prv to bola mrkvova stava atd , a tiez to nebolo takto, ze som ju donho naliala litre, normalnepo lyzickach, aj to nemal kazdy den , zltko ochutnal v 4 mesiacoch a nenatrieskala som mu 10 vajec, tiez ochutnal lyzicku, nikde som nepisala ze to som davala ci davam kazdy den!!!
tak zda sa,ze my sme mali celkom upesny den co sa jedenia tyka
bilancia dvojrocneho syna - 2 banany, jedna varena mrkva, pol krajca chleba, jeden vareny zemiak, polka hrusky, tanier slepacej polievky a jedna ruzicka vyprazaneho karfiolu 😝 , na vareny sa vybodol, vyhodil ho z taniera a pytal nasu verziu, no co som mala urobit? radsej mu nedat, ci dat? A aj som ho odvazila a zda sa, ,ze konecne vazi takmer 10 kg, co sa mi ani nechce verit, kedze este v januari mal 8,75 kg
@bastilly
A ted Poslouchejte VY mne, pani. z Bastilly.. 😉 .jestli tu budete mluvit o "srani" po 17ti strankach a snaze POMOCI, tak se naseru ja...a nejen ja
Nebudu vyhledavat to, co jste tu napsala a TED poprela!!
p.s. Proste jsi pochopila, ze neco delas zle, tak utocis?Precti si poradne, co jsi tu zplodila..ja koncim..sedela jsem tu do dvou do rana...i ostatni, chteli sjme ti pomoct, vysvetlit..projevila si nezajem..ohrivej parky dal...TED uz je to totiz jedno😉
@bastilly ....hlavu hore....primitivov si nevsimat 🙂
@dominikuska prepac tu spravu neber osobne to som chcela smerovat k tej iriss ci ako sa vola...

Ale nie 🙂 Vela veci co sme sa v skole ucili ( 8 rokov je co som skoncila skolu ) sa zmenilo, to co platilo predtym uz neplati dnes 🙂 A z duse nenavidim tvrdenie, ze aj my ked sme boli maly sme to jedli a sme tu 😠
Podla mna ranajky su zaklad dna a urcite ich netreba vynechavat. Moj maly ranajkuje az v skolke kedze stava o pol osmej. A ked je doma tak bud jogurt s ovsenymi vlockami alebo nejaky chlebik. Moj maly vobec nema problem zjest zeleninu akukolvek, dokonca mi zje aj surovy zemiak a povie mnam. Ale vela zavisi od toho co jeme my, Vdaka synovi som sa naucila jest brokolicu, spenat a ostatnu pre mna dovtedy neznamu zeleninu.