Čo na zajtrajší obed?

siska012
21. jún 2018

Pekný večer, dala som rozmraziť bravčové karé, lebo stále jeme kuracie mäso, ale už mi došli nápady čo variť 😃 myslím že to je u každého tak poradíte ??? najradšej by som si dala niečo z kašou

majcamartinko
21. jún 2018

Ahoj dneska som robila s karé, spanielskych vtacikou a ryzu k tomu

lilyianka
21. jún 2018

@siska012 sprav kare na štýl sote s hubovou omáčkou

79viktoria79
21. jún 2018

ja mam najradsej orestovat,dat do hrnca,potom orestovat cibulku,podliat vodou a trochu rasce,dusit,zahustit trochou solamilu,to je tak na prirodno,inak mozes miesto rasce pridat hryby alebo hrasok je velmi dobrý,😊

dopepalacinka
21. jún 2018

@majcamartinko ja milujem vtacikov.....kazdy den by som jedla

dopepalacinka
21. jún 2018

A co tak stare dobre....broskyna syr ....a ktomu pasuje aj kasa

siska012
autor
21. jún 2018

@dopepalacinka lenže v nedeľu sme mali plnené kuracie rezne :D totot je už zúfalstvo ja len každý deň rozmýšlam čo variť

dopepalacinka
21. jún 2018

@siska012 niesi sama....ja tiez neviem uz ze co....tak zavolaj babke alebo mamke....oni maju vzdy fresh napadik hah aspon u mna to funguje

siska012
autor
21. jún 2018

@dopepalacinka bývam ešte s rodičmi, ale poväčšine varím ja , ale nikto už nemá žiadne nápady :D

dopepalacinka
21. jún 2018

@siska012 aha....tak sa chodte najest von a hotovo...alebo obiednak pizzu haha ja si pamätam ked som zacala žiť s mojim manzelom strasne som sa snazila varit ale o nicom to bolo nic mu nechutilo tak som kupila z restiky a dala na tanier akoze ja som to varila...haha kus od veci asi ale....aspin sa zasmej

deti95060810
21. jún 2018

ak nevieš čo variť, pozri cez net čo varia - aký majú týždenný jedálny lístok v MŠ v tvojom okolí popr. ZŠ, gymn. a pod. a už máš nápady
my zajtra - halušky s vajcom a zeleninová polievka....
v sobotu - hamburgery
v nedeľu - mexický guľáš s ryžou, rezancová polievka, jahodová torta
pondelok - to isté čo v nedeľu
utorok - cestoviny s tvarohom
streda, štvrtok - segedín, knedľa

eliska13
21. jún 2018

@siska012 karé by som si dala ako cigánsky len okoreniť horčicu cesnak opiect na panvičke a k tomu volské oko, hrášok podusit na pore a k tomu kašu
Alebo na horcicovej stave s komínom
Alebo do alobalu ako zivansku

emakiki
21. jún 2018

ahoj, ja som to raz jedlá v jednej reštaurácii a recept som si domyslela 😃😉 najprv som orestovala na pásiky nakrájanú slaninku a vybrala som ju bokom, vo výpeku som orestovala maso (tiež na pásiky, ako všetko), pridala som cibuľu, červenú papriku, čierne korenie a kyslé uhorky, horčicu, kečup a masox... masko pustilo stavu a v tej som to ešte podusila, nakoniec som pridala tu slaninku 😉 je to strasna fajnotka, mnam, asi to cez vikend urobím, k tomu robim opekane zemiaky a ryzu, plus nejaky salat..

emakiki
21. jún 2018

Zbojnicka pochutka to volam...

matazirafa
21. jún 2018

@dopepalacinka broskyňa a syr je stará kuchynská pornografia, spolu s vyprážaným syrom, nechápem ze to ľudia stále jedia. Ale to je len môj osobný názor samozrejme 🤔

matazirafa
21. jún 2018

@siska012 skus obrátené rezne, najprv ich obalis v strúhanke vyklepes potom namacas v cestíčku (vajce mlieko múka soľ korenie) oprazis na panvici a naukladas do pekáča, ja prekladám cibuľkou a potom podlievam pretlakom/kečupom, kedysi som sa toho nevedela dozrat ale teraz už varim zdravšie, vyprážam tak raz do roka.

osky
21. jún 2018

@matazirafa 😃😃😃😃a co na tom nechapes.
Ja bych to jedla furt.ale fakt ze to nevarievam.moj muz to nechce.

osky
21. jún 2018

@matazirafa ale tie obratene sa hodia skor z hovädziny.

osky
21. jún 2018

Ja som dnes robila rychlovku.povodne ma byt kare a ja mala len kuracie prsia.
Jemne mäsko naklepni,osol a opec na olivovom oleji s kustikom masla z oboch stran nech sa zatiahnu a chytia trochu korku.
Potom zvrchu okoren,posyp kurkumou alebo stiplavou paprikou a podus-mozes si to obcas podliat vodou ale len celkom.malinko.ked to bude skoro hotove,vylej na to poharik leca/3dcl/ alebo mozes dat aj mrazene.ak nemas,nakrajaj si zvlast na panvicu cibulu s paprikou a opec a az potom pridaj k polomäkkemu mäsku.a pridaj rajciny.
Ked je mäso hotove a zelenina polomäkka,uz nechaj odparit väcsinu tekutiny -to uz podla chuti,ako chces konzistenciu.
Kasa sa k tomu iste hodi.
Je to trochu ako zivanska ,ale predsa ine.

osky
21. jún 2018

Inak my z kare robievame aj cordon blue alebo zavitky so sunkou a syrom.mozes obalit v struhanke a vyprazat ako rezne,alebo len naukladat tesne vedla seba na vymasteny pekac,
Pod to mozes najskor rozlozit zemiaky alebo aj kusy cukiny,brokolice,karfiolu.....a navrch kruzky cibule,papriky ci mrkvy.napr.aj fazule alebo kukuricu.....fantazii sa medze nekladu.posolis,das grilovacie alebo dake barbeque korenie.par strukov cesnaku...urobis vsetko jednym vrzom v rure a budete sa oblizovat az za usami.
Mozes to robit aj na grile v alobale na sposob zivanskej.

julianko
22. jún 2018

lasagne

kazuso
22. jún 2018

Cícerová polievka, nové zemiaky s jarnou cibuľkou, zapekaný karfiol, uhorkový šalát

pupi14
22. jún 2018

Niečím naplniť a upiecť 🙂 Buď so zemiakmi alebo aj s kapustou a knedľou

veronikastrickova
22. jún 2018

https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/co-dnes-varite-dajte-inspiraciu/

Pridaj sa sem, tu nájdem vždy super inšpiráciu, keď neviem čo variť 🙂

jasminet
22. jún 2018

ja mam rada kare na prirodno so sampionmi a ryzou, alebo na smotanovo horcicovej omacke... alebo fararske rezne (recept pozrie na nete)

mijo53
22. jún 2018

my dnes zeleninová polievka s haluškami, vyprážaný syr, varené zemiaky na kocky mastené s maslom cibuľkou a kôprom, k tomu hlávkový šalát, v ňom kyslá smotana, zelená cibuľka, cesnak, soľ, čierne korenie,
zajtra bude ešte polievka z dneška, kôprová omáčka, dusené morčacie mäsko, knedľa
- nedeľa polievka morčacia s rezancami, prívarok z hlávkového, ostane morčacie mäso a zemiačky
teraz využívame hlavne úrodu zo záhrady
je toľko receptov , že nestiham variť

siska012
autor
22. jún 2018

Ďakujem všetkým, už som tu od večera nebola tak som nakoniec- dala mäso na plátky , vyklepala, osolila a pokorenila.. nakrájala cibuľku , na ňu šampiony a mäso som poukladala do hrnca . v druhom som si spravila vývar a tím som to podliala a dusila ... podávala som s kašou a zožalo to úspech :D