Čo napečiete na Vianoce tento rok?
Ahojte, čo už máte napečené na Vianoce? A prosím, tie, ktoré nemáte nič, lebo je to skoro.... tak sem nepíšte prosím... Ďakujem. Ide mi o nápady a inšpirácie, od stredy mám dovolenku tak chcem niečo suché aspoň napiecť...
nic, lebo by sme ich aj hned pozrali 🙂 Tak skoro jedine medovniky by som piekla
Nič. Vždy pečieme pred Vianocami posledný týždeň.
Cez vikend som robila medovniky, su hned makke. V pohode ich zjeme do vianoc. Tyzden pred vianocami urobim dalsiu varku + marokanky + cokoladove popraskane a stedrak. A hotovo
tak viem, že nemám písať - ja nič, ale: ja pečiem na Vianoce 4 koláče: medové rezy ( tie 2x ), štedrák, kokosové rezy a šuhajdy. Z každého nechám tak po 6-10 ks a zvyšok ide k krabiciach do mraziaku. Tieto plastové krabičky obalím ešte asi 4 x do nejakých sáčkov ktoré ešte pelepím, aby sa tam nedostal ten puch z mraziaka. No a potom postupne vyťahujem krabičky, keď treba. V každej je naukladné po pár kusov z každého koláča. Niekedy nám takto vydržia až do februára. Lebo keď už mám bordel v kuchyni, tak len raz. 🙂
My takú klasiku: linecké, medvedie labky, vanilkové a kokosové rožky, košíčky. Dnes to idem plniť. Ešte budú parížske rožky . Tak po troške.
Nemám ešte nič, nie je ani čas na to a plánujem až od budúceho týždňa. Plánujem medovníky, lindcke, suhajdy, kokosovu roládu, bounty guľky, crinkles, vanilkové rožky, domino kocky, kokosove loptičky a parížske rožky. Pečiem vo veľkom, pre 4 domacnosti
Ja plnené, kremove úplne v pohode mrazim a vyťahujem podľa potreby medzi sviatkami, mam ich uložené v plastovej dóze vôbec nestratia na chuti 🙂
ja mam medovniky, linecke a crinkles.. a tesne pred vianocami spravim grilaz, kokosove gulky a puncovy
Dnes medovníčky
Co sa tyka mrazenia vianocnych kolacov, tak ja to tak bezne robim kazdy rok po Vianocach, lebo vzdy nam nejake zostanu. A potom si postupne vytiahneme, ked mame chut na sladke a su stale chutne, bez nejakeho pachu.

objednat sa da aj z roznych cukrarni, nie len od sukromnych osob a Tesca a pod.