icon

Čo pečiete na Vianoce?

aylina
14. nov 2013

ahojte co ine peciete okrem , pernikov, -medovniky, lineckych kolacikov ,kokosovych guliek a slanych ?dakujem

anny1984
14. nov 2013

pravdepodobne moje obľúbené šuhajdy, vanilkové rožky a ešte uvidím čo ma napadne, sme len dvaja, takže nie veľa 😀 aby neboli veľké následky 😀

ask
14. nov 2013

Mäso 😉 😎 😀
Ale inak urcite este klasiku vanilkove rozky, kremesku a deti miluju zmrzlinky 🙂

sono2
14. nov 2013

Ttak ruričky, karamelove orechové stvorčeky, punčove guľky, suché s marcipánom, potom ako mozartove, som vymyslela, citrónove také rolky s kokosom obalene, také ako šuhajdy, tie čokoládové placky isto poznáš, orechové zlepovane s orech. Náplňou, pina kolada košičky.... Rôzne pralinky som maniak môžeme tu byť do zajtra. My sme tiež dvaja ale koncom novembra to je u nás akoby som piekla na svadbu. Ma. To neskutočne. Baví

cerez
14. nov 2013

medvedie labky, linecké koláčiky, griláž, šuhajdy, škoricové klbká, medovníky

bubelko
14. nov 2013

len vanilkove rozky a medovniky. posledny rok sme sa s kamaratkami dohodli, ze kazda pecie jednu sortu pre vsetky a podelime si ich. minuly rok som takto mala za jeden vecer napecenych 9 druhov vianocneho peciva - skoricove hviezdicky, zazvorniky, linecke kolaciky, cokoladove gulky, maslove keksiky - no fakt od vymslu sveta. a tento rok to bude zas tak 😉

vivusika
14. nov 2013

ako prvé medovníčky, potom vanilkové rožky, medvedie labky, kokosové guľky, šuhajdy s orechovou plnkou, úliky,
marokánky, nepečenú kokosovú roládu, marlenku a punčový koláč 🙂

tenerifka
14. nov 2013

Na Vianoce pecieme cim dalej tym menej, lebo to potom treba aj zjest a netreba nam 🙂
Kedysi som piekla medovniky, mandlove rozky, kokosove hrudky, este take orechove kolieska.....no a potom som tym zasobovala nasich znamych, lebo toho bolo strasne vela. No a odkedy poznam jedneho sikovneho rakuskeho cukrara, ktory pracuje tuto v hoteli a pred Vianocami je jeho hlavna cinnost napiect aspon 20 druhov klasickych vianocnych kolacikov pre cely hotel(z poctivych surovin-maslo, orechy, mandle, pistacie....), tak mi v ramci solidarity vzdy daruje velky tanier plny chutneho, krasneho a roznorodeho vianocneho peciva, tak my doma pecieme asi3 dni pred Vianocami iba medovniky(kvoli atmosfere, voni, a aby sa aj decka s pecenim pohrali.....)

lusinda1989
14. nov 2013

My pecieme vanilkove rozky, medovniky, rafaelo, burizonove gulky, puncove rezy, linecke ... To by aj stacilo 😊

barcelona94901
14. nov 2013

tento rok nepečiem prvý krát nikomu a nič 😀
piekla som vždy aj vyše 20 druhov ,den čo den ,do večera,aby všetci mali a uplne všetko..
suché pečivo,krémové,zákusky,torty,guľky ,ešte aj slané,tradičné vianočné aj ne-tradičné nové recepty..no povedali sme si s mojim dosť!

dámy ,iba vyguľame s drobcom pár zdravších maškrt pre nás ,nejaké tie raw guličky a komu sa nepáči nech si doma napečie ,či nakupi 😉

ottka
14. nov 2013

Ja ešte k tomu pečiem medvedie labky, linecké plnené orechovou plnkou a poliate čokoládou, vanilkové rožky, žĺtkové rezy, šuhajdy, zázvorovníky a nejaký plnkový - medové rezy alebo niečo tvarohové.

erina098
14. nov 2013

my budeme piecť fukane orechove rožteky,burizonovu roladu,kokosove gulky,plnene medovničky,horalkove guličky,štedrak,ostatne napečie mamina.

vieruna
14. nov 2013

my v priebehu decembra pecieme s detmi medovniky kvoli atmoske. to nikto neje. A ja potom robim linecke, cokoladove kolieska, medove rezy, suhajdy, metrovy kolac, pardubicke pernicky, kokosove gulky, zaviny, vajickove venceky a co si kto vymysli. Deti maju aj tak zo vsetkeho najradsej medove rezy 🙂

cawes
14. nov 2013

nic nechame si napiect 🙂

miku1
14. nov 2013

Z plnených koláčov sa chystám robiť klasicky medový a kokosový koláč....bez nich si vianoce neviem predstaviť 🙂

sjuzi
14. nov 2013

okrem tradicnych kolacikov este makove a orechove "bratislavske" rozteky a grilazky

lubikan
14. nov 2013

tak ja po vsetkych vianociach,co som vsetky kolace dojedala a priberala,lebo to nikto nejedol,muzovi stacili kolace na maly tanierik,nepeciem absolutne nic...jedine co urobim synovi je Rafaelo....,alebo on asi urobi.....

ale moznoze si urobime medovnicky,len tak pre atmosferu a zavesime na stromcek,ani dcera nemusi kolaciky

tribalmite0
14. nov 2013

ja sa chystám piecť vanilkové rožky,vianočné rezy,hurikán,cupcakes a pre moju bambuľku linecké,medovníčky nechávam na svokru 🙂

potvorka1
14. nov 2013

🙂 Vianoce ? Samozrejme medovnicky, linecke, medove rezy, medvedie dlabky a pre milasika vanilkove rozteky 🙂....

horana
14. nov 2013

Ani my nic, nikto to u nas neje, aspon nemusime zhadzovat po Vianociach...oblatka s medom a cesnakom alebo makove pupaky su uz dost sladke.
A dost ze musime odmietat co sa nam kto snazi nabalit na navstevach.

vroni
14. nov 2013

pernicky, linecke, ak nebude skriatok moc vykrikovat tak vanilkove rozky, jahodove kosicku a milovanu klasiku - bananove rezy. Inak robievam aj nepecenu kokosovu roladu, non plus ultra, skoricove hviezdicky a vsetko, co mi frnkne do nosa (pubertak spasie cokolvek v lubovolnom mnozstve, na VIanoce to je vyhoda), ale tento rok uvidim, co najmladsi clen rodiny dovoli....

aduskatt
14. nov 2013

Vanilkove rozteky, zltkovy rez, kremes, medovniky......a par tort na objednavky😀 aby mi malo nebolo

cherryl
14. nov 2013

na suche nemam asi bunky a deti mi toho moc casovo nedovolia skusat 😵 tak overene ☼metrovy kolac ☼3byt rezy☼karamelovo-burizonove rezy☼

maria1989
15. nov 2013

nič 😉 diétujem 😀 😀 😀