icon

Čo pečiete na Vianoce?

26. nov 2025

Ahojte.Co radi pečiete na Vianoce?Ja tento rok vôbec netuším.Nejake inšpirácie? Ďakujem

Strana
z2
gelifil
26. nov 2025

opity izidor

pink_lady
26. nov 2025

medovniky zo škrobu, keksiky a vanilkove rozky zo škrobu pre maleho a nam rafaelo gulky podla Paulusa, vinnove hviezdicky, medvedie labky, samrolky a fukane rozky. A samozrejme oplatky slane, sladke.

anonym_13049e
26. nov 2025

určite roládu aspoň jednu - kávovú, čokoládovú, s banánom, orechovú, kokosovú, zamatovú.
nanukový koláč, marhuľové rezy, štolverkové rezy, šatôčky z lístkového cesta, šuhajdy, žltkové rezy, kokosové rezy, kokosové guľky,
štrúdľu - makovú, jablkovú, tvarohovú
kreméše - medový, juhoslovanský, piškotový, vranovský
z tohto zoznamu vyberiem 3-4 druhy , to bude stačiť.

mikasa_ackerman
26. nov 2025

@anonym_autor vanilkové rohlíčky, medovníčky, medové rezy a vínové pečivo

sisska96
26. nov 2025

Hlavne trvanlivé suché pečivo

anonym_ffb604
26. nov 2025

Dnes sa to už koľkatá pýta?
Ráta to niekto?😄

timea301196
26. nov 2025

Max medovníky ostatné som si dala napiect

zuzanita1609
26. nov 2025

Keďže sme cukor obmedzili a na med je chlap alergický,už robím len slané pečivo, sezamové, rascové tyčinky, slimáky, syrové pagáčiky. Ale kakaová bábovka musí byť.

autor
26. nov 2025
@anonym_ffb604

Ráta to niekto?😄

@anonym_ffb604 Prepáč ale nesedim tu celý deň.Necitam všetky Fóra.Tak keď nemáš čo tak ani neodpovedaj.Dakujem

autor
26. nov 2025
@anonym_13049e

určite roládu aspoň jednu - kávovú, čokoládovú, s banánom, orechovú, kokosovú, zamatovú.
nanukový koláč, marhuľové rezy, štolverkové rezy, šatôčky z lístkového cesta, šuhajdy, žltkové rezy, kokosové rezy, kokosové guľky,
štrúdľu - makovú, jablkovú, tvarohovú
kreméše - medový, juhoslovanský, piškotový, vranovský
z tohto zoznamu vyberiem 3-4 druhy , to bude stačiť.

@anonym_13049e Ďakujem za inšpirácie.Nad roládou som rozmýšľala aj ja.

anonym_ffb604
26. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_13049e Ďakujem za inšpirácie.Nad roládou som rozmýšľala aj ja.

@anonym_autor prepáčim, stačí pozrieť dole pod túto diskusiu,zabralo mi to dve sekundy .

autor
26. nov 2025
@zuzanita1609

Keďže sme cukor obmedzili a na med je chlap alergický,už robím len slané pečivo, sezamové, rascové tyčinky, slimáky, syrové pagáčiky. Ale kakaová bábovka musí byť.

Ďakujem Vám za inšpirácie a normálne odpovede-@gelifil
@pink_lady
@anonym_13049e
@timea301196
@zuzanita1609

autor
26. nov 2025
@anonym_ffb604

@anonym_autor prepáčim, stačí pozrieť dole pod túto diskusiu,zabralo mi to dve sekundy .

@anonym_ffb604 Nemusíš mi dávať rady,keď nemáš normálne odpovede.

hviezdicka002
26. nov 2025

Punčový rez, medový, metrový koláč. Makrónky mám objednané nechcem to piecť. Linecké a také rožky s lekvárom slivkovým z acidkového cesta. Plus vanilkové rožky.
Len tak menej nakoľko si vymením s svokrou a babkou koláče

timea301196
26. nov 2025

Inak ja vás obdivujem že sa vám chce piecť 🤣

jajanka31
26. nov 2025

Ja spravim linecke z 2 davok a naplnim nutelou, dzemon, slany karamel, pistaciovy krem a marcipan, lotus krem, Polejem roznymi coko a ozdobkami a mam hotovo rozne druhy.. a k tomu kavove zrna a trubicky chce manzel ale to asi na silvestra az.

hviezdicka002
26. nov 2025
@timea301196

Inak ja vás obdivujem že sa vám chce piecť 🤣

@timea301196 je to relax pokiaľ mi niečo nevyjde nevy*icujem to a potom to dajak sa snažím zachrániť lebo aj to sa stane vždy pri jednom z tých koláčov 😆

autor
26. nov 2025
@jajanka31

Ja spravim linecke z 2 davok a naplnim nutelou, dzemon, slany karamel, pistaciovy krem a marcipan, lotus krem, Polejem roznymi coko a ozdobkami a mam hotovo rozne druhy.. a k tomu kavove zrna a trubicky chce manzel ale to asi na silvestra az.

@jajanka31 To by ma nenapadlo.Ale vyzerá to fajn keď tam bude viac druhov plniek.

jajanka31
26. nov 2025
@anonym_autor

@jajanka31 To by ma nenapadlo.Ale vyzerá to fajn keď tam bude viac druhov plniek.

@anonym_autor je to celkom vdacne. Na vrch po cokolade mozem dat sekane orechy, kokos, kusky pistacie, alebo cukriky, alebo rozdrvenu susienku, kusky zele cukrika, alebo nasekane susene ovocie. Ako aj cesto sa da rozdelit na 4 do jedneho vanilka, dalsie orechy, dalsie kakao a dalsie napr. Kokos alebo pistaciovi puding...

autor
26. nov 2025
@jajanka31

@anonym_autor je to celkom vdacne. Na vrch po cokolade mozem dat sekane orechy, kokos, kusky pistacie, alebo cukriky, alebo rozdrvenu susienku, kusky zele cukrika, alebo nasekane susene ovocie. Ako aj cesto sa da rozdelit na 4 do jedneho vanilka, dalsie orechy, dalsie kakao a dalsie napr. Kokos alebo pistaciovi puding...

@jajanka31 Toto asi vyskúšam.Dakujem

btus
27. nov 2025

každý rok to isté: medové rezy, štedrák, kokosové rezy, šuhajdy.

elenajezova
27. nov 2025

Lekvárové šatočky z lístkového cesta, perníčky a orechové rožky

autor
27. nov 2025
@btus

každý rok to isté: medové rezy, štedrák, kokosové rezy, šuhajdy.

@btus Na medové rezy by som sa ja nechytala.Ale Ďakujem

btus
27. nov 2025
@anonym_autor

@btus Na medové rezy by som sa ja nechytala.Ale Ďakujem

@anonym_autor nie je to ťažké. Len musíš cesto vaľkať na mastnom papieri a tak ho preniesť na plech. Keď som sa ho predtým pokúšala namotať na váľok, tak sa mi vždy roztrhlo. A potom som to niekde ( možno dámsky magazín pred 20 rokmi) videla, že robiť na papieri a odvtedy je to už pohodička. Neboj aj mne letelo cesto do koša, veľakrát. Ale naučila som sa. V podstate tento recept, len ja dávam maslo, a každý plát natriem ešte ríbezľovým lekvárom. https://varecha.pravda.sk/recepty/tradicne-medo... Pečiem na opaku plechu, nemastím, dávam to tam aj s tým papierom. A štedrák robím ten z Lidla: https://kuchynalidla.sk/recepty/stedrak

autor
27. nov 2025
@btus

@anonym_autor nie je to ťažké. Len musíš cesto vaľkať na mastnom papieri a tak ho preniesť na plech. Keď som sa ho predtým pokúšala namotať na váľok, tak sa mi vždy roztrhlo. A potom som to niekde ( možno dámsky magazín pred 20 rokmi) videla, že robiť na papieri a odvtedy je to už pohodička. Neboj aj mne letelo cesto do koša, veľakrát. Ale naučila som sa. V podstate tento recept, len ja dávam maslo, a každý plát natriem ešte ríbezľovým lekvárom. https://varecha.pravda.sk/recepty/tradicne-medo... Pečiem na opaku plechu, nemastím, dávam to tam aj s tým papierom. A štedrák robím ten z Lidla: https://kuchynalidla.sk/recepty/stedrak

@btus Ďakujem možno skúsim,ak si trúfnem.

t1nusa
27. nov 2025

@anonym_autor na profile mám pár tipov (odporúčam svieženku, tá je skvelá!), ešte budem pridávať ďalšie tak sa kľudne inšpiruj 🥰 keďže ja pečiem vianočné koláče už od októbra kvôli contentu, na Vianoce budem piecť len štedrák, opitého izidora a klasicke linecké

petulda333
27. nov 2025
@anonym_ffb604

Ráta to niekto?😄

@anonym_ffb604 a???

petulda333
27. nov 2025

U nas klasika medovnicky,kakaove keksy,to ide do doz a zobkame...potom puncak,zamatova rolada,detom pecene nanuky a mozno veterniky,tento rok nas bude viac. Robim vsetko na maly plech,polovicne davky

mooonika1975
27. nov 2025

@anonym_autor iba suhajdy, lebo cukor už nepožívame , takže iba ako pripomienku, alebo kokosové guľky ale s ďatlovym sirupom .

anonym_f20282
27. nov 2025

Pre mna je zaklad štedrák, ten milujem a robim len na Vianoce. Ale my zijeme sami dvaja, nemame deti, takze zas ja by som aj tak nejako nevypekala… este premyslam nad niecim ako vanilkove rozteky, mlyncekove pecivo zlepene dzemom a obliate cokoladou.. a asi aj staci😁

Strana
z2