Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Čo používate na konzervovanie pri černicovom sirupe?

manittu
7. aug 2012

Baby ktore robievate domaci sirup, mala som zo 5 kg cernic tak som spravila trosku lekvaru a trochu sirupu. Robila som to prvý krat a neviem ci dobre, asi blba otazka uz teraz ked to mam hotove, no na internete som si precitala viac postupou a niekde písu, ze treba vmiesat po odstaveni pomocku na konzervovanie??? 😀 😀 😀 ale co je to ta pomocka na konzervovanie??? Ja som lekvar robila asi takto: cernice som umyla podliala vodou, varila som asi hodinu. Na kg cernic som dala pol kg cukru a zelirovaci pripravok a to vsetko som potom povarila neakých 5-10minut, nakoniec som naplnila sklenene pohare a otocila....
A sirup podobne : tiez som ho varila cernice z vodou asi hodku nakoniec som pridala trosku stavy z citrona a cukor, na neake 2l stavy som dala 1.5 cukru, prevarila neakých 5-10min a naliala do sklenených flias....
No a co teraz? nepokazi sa ten sirup v tých sklených flasiach, to moze len tak stat? A az teraz som si precitala ked uz mam ten lekvar zavickovaný a otocený dole hlavou ze písu o neakom konzervovaniiii???

kvojtanikova
7. aug 2012

@manittu pomocka na konzervovanie je taky maly sacik kupis to v potravinach, obsahuje to najma kyselinu sorbovu. Podla mna ju obsahuje aj zelirovaci pripravok a ked nie tak kyselinu citronovu urcite a to je tiez konzervant. Dobre si urobila ze si to otocila hore dnom. Nemalo by sa to pokazit. Sirup neviem, ten by som radsej ulozila niekde do tmy a chladu, tam by sa nemal pokazit. A nechapem - tie cernice v sirupe si potom rozmixovala a precedila ci ako? ci mas sirup so zrnieckami? inak moze byt velmi chutny, je to dobry napad.

Tu začni písať odpoveď...

Odošli