icon

Čo pridávate do čokolády na varenie, aby bola lesklejšia?

avatar
alex1271
8. mar 2014

ahojte koláč mám spravený akurát mi chýba čokoládová poleva minulé som robila čokoládu figaro na varenie a pridala som olej alebo nebola až taká lesklá ako som si myslela neviem čo by bolo dobré dať rozmýšľala som možnosť céru ale tu momentálne doma nemám

avatar
avanka
9. mar 2014

ja mam rada kokosovy olej, kupujem ho v DM

avatar
kajus7
9. mar 2014

Ja pouzivam obycajne klasicke maslo,uz ked je roztopene aj s cokoladou pridam kvapku oleja a trosku mlieka.. poleva je kraasna lesklaa 🙂

avatar
sunshineka
9. mar 2014

Najlepsie je rozpustit cokoladu spolu s cerou,pridat par kvapiek oleja,niekto vravi aj mlieka a je krasne leskla.neviem,aku lesklu by si este chcela.podla mna v tejto kombinacii sa krasne leskne.a samozrejme rozpustat vo vodnom kupeli,nie priamo na ohni

avatar
bosoriak
9. mar 2014

Rozmiesany zltok. A roztapam v rajnici v sladkej smotane, nemam nervy na vodny kupel 😀

avatar
zita19
9. mar 2014

Ked ti poleva zmatnela, bola prehriata. Cokoladu treba zohrievat na max. 60°C. Ja pridavam na 100g cokoladu 1 lyzicu oleja a ked mam aj lyzicu kokosoveho tuku,

avatar
siska53
9. mar 2014

Suhlasim s kajus7 a rozpustaj vo vodnom kupeli.

avatar
stary_ujco
9. mar 2014

Najjednoduchsia rada - kup normalnejsiu varovu cokoladu a nie ten srot, co ma nalepku Figaro. Hoci aj z Lidlu - o tretinu lepsia cena, skoro 2x tolko kakaa...

avatar
hyta
11. mar 2014

Ako ti radí sunshineka, ja len dodám, že na to rozpúšťanie využívam hrniec na varenie mlieka.

avatar
inguna
11. mar 2014

ja dávam CERU, čokoláda je lesklá, chutná, najlepšia

avatar
m37
11. mar 2014

ja dávam maslo 🙂