Čo robiť, aby zmäklo vianočné pečivo?
Ma niekto nejaky napad? Ja som robila medove torticky, do vianoc maju zmaknut, ale zatial to po dvoch dnoch nevyzera nadejne. Je chyba mat ich ulozene v plechu na krytom balkone, prikryte foliou? Bojim sa ich dat dnu, aby krem neskysol... diky za kazdy napad...
diky dadulik, ak najdem vacsiu, tak to skusim.
ono, niektore medove kolaciky maknu aj dva - tri tyzdne 😉 takze, snad do vianoc budu mnamky 😅
Neviem presne, čo sú to za tortičky, ale niekde som čítala tip na zmäknutie medovníkom - pridať k nim do krabice nakrájané šupky z jablka.
K medovníkom sa dáva aj krajec chleba. Potom su mäkučké.
ja zase viem, ze do jablka napichat klinceky a vlozit k medovnikom.Jednak vona sa krasne rozplinie na medovnicky a jednak by to malo urychlit makknutie 😉
jablcko rozrezane na polovicu 😉
To su dve kolieska z tvrdsieho cesta s pridavkom medu zlepene kremom, podla mna pri izbovej teplote by nasali cast kremu, ale co vonku, tam to stuhlo a koniec, tak uvidim, skusim v utorok dalsiu kostovku, pri tejto som si skoro vylomila zuba 🙂
ja davam na zmeknutie umytu supku od pomaranca. iba kusok na kraj krabice a vsetky mi pekne zmaknu.mozes skusit ....
mne tento rok tiež niečo potvrdlo,dievčatá mi popradili už spomínaný chlebík a jablko,dala som len taký 2cm mesiačik a naozaj začali mäknúť takže skus,ono to funguje.

skus ich dat do papierovej krabice 😉