icon

Čo robiť, aby zmäklo vianočné pečivo?

nanika
19. dec 2009

Ma niekto nejaky napad? Ja som robila medove torticky, do vianoc maju zmaknut, ale zatial to po dvoch dnoch nevyzera nadejne. Je chyba mat ich ulozene v plechu na krytom balkone, prikryte foliou? Bojim sa ich dat dnu, aby krem neskysol... diky za kazdy napad...

dadulik
19. dec 2009

skus ich dat do papierovej krabice 😉

nanika
autor
19. dec 2009

diky dadulik, ak najdem vacsiu, tak to skusim.

dadulik
19. dec 2009

ono, niektore medove kolaciky maknu aj dva - tri tyzdne 😉 takze, snad do vianoc budu mnamky 😅

bihan
19. dec 2009

Neviem presne, čo sú to za tortičky, ale niekde som čítala tip na zmäknutie medovníkom - pridať k nim do krabice nakrájané šupky z jablka.

sssimi
19. dec 2009

K medovníkom sa dáva aj krajec chleba. Potom su mäkučké.

junovka
19. dec 2009

ja zase viem, ze do jablka napichat klinceky a vlozit k medovnikom.Jednak vona sa krasne rozplinie na medovnicky a jednak by to malo urychlit makknutie 😉

klara_klara
19. dec 2009

jablcko rozrezane na polovicu 😉

nanika
autor
20. dec 2009

To su dve kolieska z tvrdsieho cesta s pridavkom medu zlepene kremom, podla mna pri izbovej teplote by nasali cast kremu, ale co vonku, tam to stuhlo a koniec, tak uvidim, skusim v utorok dalsiu kostovku, pri tejto som si skoro vylomila zuba 🙂

cessy
20. dec 2009

ja davam na zmeknutie umytu supku od pomaranca. iba kusok na kraj krabice a vsetky mi pekne zmaknu.mozes skusit ....

macka01
21. dec 2009

mne tento rok tiež niečo potvrdlo,dievčatá mi popradili už spomínaný chlebík a jablko,dala som len taký 2cm mesiačik a naozaj začali mäknúť takže skus,ono to funguje.