Používame cookies. Viac informácií tu. OK

Čo s avokádom?

luciferkax
1. feb 2012

Manžel priniesol domov 5ks avokáda. Kedže som to ovocie v živote nejedla a nevidela, tak sa vás pýtam, čo s ním? Resp. ako má vlastne chutiť? To moje je po ošúpaní také svetlozelené, makké, pripomína mi maslo 🙂 trošička sladké. Skúšala som 11-mesačnému zmixovať spolu s jablkom, už by to mao byť ok? na jedenie? alebo čo stýýýýýým, nejako mi to nechutí 🙂

lili777
1. feb 2012

Z avokáda je fajn nátierka, vydlabeš, roztlačíš vidličkou, pridáš maslo, cesnak, citrónovú šťavu, môžeš aj tavený syr - ja nedávam. A natieraš na chlebík. A myslím, že deti môžu surové avokádo, ja som nedávala zatiaľ. Ale je to veľmi zdravé.

mia551
1. feb 2012

vymixovat s bananom a dat malemu, moze od 9.mesiaca (cca), pripadne aj s trochou vody ci mliecka. avokado je najlepsie na studenu kuchynu... avokado je super pre male deti, obsahuje velmi zdrave tuky pre dieta - presne to, co dieta potrebuje... 😉

kaja73
1. feb 2012

Mozes dat aj len tak-no musi byt makucke,alebo na slano ako natierku-vid lili777-,alebo na sladko-moj maly zboznuje-vymixovany s bananom,k tomu agavovy sirup a karob-vznikne nieco ako coko puding-ale velmi zdravy. Tvoj maly už moze aj karob aj agavu-dostat obe v zdravej vyzive.
Ale mozes zamiesat aj do zemiakoveho pyre.
Avokado je užasne ovocie,ktore ma velky podiel omega 3 kyselin a je vhodne už pre male mimi-ako jeden z prvych prikrmov-nealergizuje a super zasyti-je kaloricke.Moj ho zje aj len tak-co sa teda cudujem a papa ho takmer kazdy den.

mataharyy
1. feb 2012

Mě samo o sobě avokádo nechutná právě pro tu chuť změklého másla 😅 Ale možnosti využití jsou široké - buď ho jen tak sníst, nebo udělat výše zmiňovanou pomazánku, dá se z něj udělat "omáčka" k mexickým lupínkům, dá se dát do různých koktejlů... Konkrétní recept mě teď nenapadne žádnej 😅 ale hoď do googlu a ono ti toho vyhledá tolik, že nebudeš vědět co vybrat 😉

henikav
1. feb 2012

mozes ho zjest ako je, pokvapkane olivovym olejom a posolene, pridat na kocky nakrajane do salatov, alebo roztlacit ako natierku s troskou smotany, citronu a pazitky, napriklad s lososom. Okrem ineho je avokado roztlacene aj velmi dobre na plet ako maska

estterka
1. feb 2012

musi byt makke,vtedy je zrele,ja ho roztlacene vidlickou davam dcere na cestoviny,alebo len tak samotne na chlieb-vynikajuce je s cesnakom. na sladko je super a la puding-avokado,banan a kakao-mam odfotene v albume,keby chces kuk ako to vyzera.
vcera po ceste z obchodu sme ho len tak s malou zjedli 😅

mery.maja
1. feb 2012

Avokado je mnamka...ja ho davam malemu len tak pokrajane na kocky-ako jablcko....aj mne velmi chutí 😉

lussy23
1. feb 2012

My sme ho akurát dnes mali, tiež prvýkrát. Je to veľká mňamka. Robil isme tú natierku, čo už napísala lili7777. Tu je niečo o avokáde a deťoch, je tam aj recept. http://www.strava.sk/showdoc.do?docid=6482 a tu máte na čo všetko je dobré a ako ho skaldovať http://zena.atlas.sk/abeceda-vyzivy-avokado/zdr...

strihalka
1. feb 2012

znama delala z avokada zavin, liskove testo a jako napln krasne zrale avokado....joooj namka to byla, jen nevim ci ejste nejake koreni, ale asi nejake jemne, myslim, ze jen majoranka

sonulik1
11. feb 2012

natierka je mnamiiiiii

kvetinka211
11. feb 2012

@luciferkax ... 5 ks avokada, to by boli hody 😉 avokado nakrajane na kusky, s pomarancom a ladovym salatom, avokadova pomazanka - avokado pomackane vidlickou alebo ponornym mixerom, cesnak, trosku soli, biely smotanovy jogurt / ina pomazanka - na jemno nakrajana cibulka, zlta paprika, rajcina, trosku soli, trosku jogurtu / fajitas ... avokado vymiesane s cesnakom a jogurtom (alebo guacamole s cibulkou a jalapeno paprickami), sosovica, kuracie/morcacie mäsko, rajciny, biely jogurt, podusena paprika na olivovom oleji / sushi s avokadom .. tusim ma chytil hlad 😉

ikke
12. feb 2012

mne teda avokado samotne tiez moc nechuti, ale davame ho do chili alebo do omacky na cestoviny namiesto masa. pridava sa az ku koncu varenia alebo pecenia. napr.:

Chilli sin carne (cili Cili bez masa)

3 lyzice olivoveho oleja
2 cibule, ocistene nakrajane
2 lyzicky chili prasku (alebo aj oooovela menej, alebo aj ziadny,
treba ochutnat stiplavost chili fazul z konzervy)
2 lyzicky mletej rimskej rasce
3 papriky, idealne tie tucne, co sa im na slovensku tusim prezyva kapia?
2 konzervy fazule v chili omacke (a 400g)
1 avokado nakrajane na kocky
150g nastruhaneho syra
ohnovzdorna zapekacia misa

Ruru predhriat na 200st.
V hrnci alebo vyssej panvici rozpalit olej a oprazit cibulu 3 min.
Pridat chili prasok (alebo aj nie, podla chuti a odolnosti chutovych
kaliskov) a rimsku rascu a dusit dalsie 2 min.
Pridat nakrajanu papriku a cely obsah dvoch konzerv vratane omacky.
Nechat 10 minut brblat (odporucam predsalen obcas pomiesat) a nakoniec
dochutit mletym ciernym korenim a solou.
Zmes vyliat do ohnovzdornej misy, navrch posypat avokadom a syrom.
Zapiet 10minut v rure.
Podavat s ryzou, tortilla plackami alebo zemiakmi. A dzbanom vody.

pivonka8
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
briketa
15. aug 2013

tu v Kalifornii sa dava avokado len tak popucene ako jeden z uplne prvych prikrmov.

drobec89
16. aug 2013

vyskúšaj tieto cestovinky, sú vynikajúce http://najrecept.sk/2013/08/cestoviny-s-avokado... 🙂

bamb27
16. aug 2013

na sladko, ako puding pri bezmliecnej diete, nema chybu, ma presne taku pudingovu konzistenciu ,,, rozmixuje sa avokado s bananom, prida sa troska medu, javoroveho sirupu alebo ineho sladidla a je to super, aj pre malinke deti, moze sa tam nakvapkat par kvapiek citronu aby hned nestmavol 😉

macickarebeka
18. aug 2013

avokado, banan, kakao - mnam!

avokado, citron, ladovy salat - mnam

avokado citron - mnam
😀

Tu začni písať odpoveď...

Odošli