icon

Čo s egrešmi?

stelly652
27. jún 2025

Ahojte idem si po radu na záhrade mame kopec egrešov ale nesú veľké ale už sú do zrete nevieme čo s nimi okrem kompótov čo sa ešte môže s nimi spraviť tipy,rady,nápady,ak mate aj vy na záhrade aké mate male,či veľké?...

0silvia0
27. jún 2025

@stelly652 ja pozbieram egrese, maliny, ribezle, uvarim vsetko spolu. Prepasirujem, nech tam nie su kostky a uvarim dzem.

stellarstar
27. jún 2025

Džem 🤤

dskjhfdlkdjhl
27. jún 2025

Ja ich davam do peceneho caju, samozrejme aj s dalsim ovocim.

koniarova
27. jún 2025

Džem. Je výborný.

sara07
27. jún 2025

džem, alebo zamrazín a spolu s jablkom dávam v zime na kysnuty koláč s posypkou

viestta
27. jún 2025

Egrese (aj ribezle) vylisujem odlozim do mraznicky, ked dozreju cernice tak to dam dokopy a uvarim dzem

stelly652
autor
27. jún 2025
@0silvia0

@stelly652 ja pozbieram egrese, maliny, ribezle, uvarim vsetko spolu. Prepasirujem, nech tam nie su kostky a uvarim dzem.

@0silvia0 a chuti to dobre není to veľmi kyslé?:.

0silvia0
27. jún 2025
@stelly652

@0silvia0 a chuti to dobre není to veľmi kyslé?:.

@stelly652 ja zboznujem tieto miesane dzemy, nie su kysle, ved egrese su sladke, maliny su sladke. Teraz uz pojdem robit len malinovy, lebo maliny stale rodia, a egrese som uz minula.

stelly652
autor
27. jún 2025
@0silvia0

@stelly652 ja zboznujem tieto miesane dzemy, nie su kysle, ved egrese su sladke, maliny su sladke. Teraz uz pojdem robit len malinovy, lebo maliny stale rodia, a egrese som uz minula.

@0silvia0 aha no my sme mali jahody na záhrade ale tento rok sam nám nič neurodilo lebo mame strašne sucho a lístie mame úplne spalene na jahodách minulý rok sme boli po jahody si nazbierať na samozber až v Močaranoch do teraz mame s nich džem

ivanaks
27. jún 2025

@stelly652 Džem a pre milovníkov alkoholických "hubolepov" egrešový likér.

bielasovicka
5. júl 2025

Posli ich mne, ja egrese zbožňujem.😄 Mam 2 kriky, už som ich pojedla

simca06022011
5. júl 2025

robime omacku k masu... :DD alebo k plnenym hroznovym listom a tak :DD podla mnozstva robim, alebo cast normlane zamrazim a srpavime si potom aj mimo sezonu...
podla man je to skoda do kazdejakych dzemov miesanych, ak toho nie je prilis vela...

tim23
5. júl 2025

@stelly652 sirup 🙂

stelly652
autor
5. júl 2025
@tim23

@stelly652 sirup 🙂

@tim23 sirupoch mame kopec od josty až po Viničiek môžme aj rozdávať po dedine

stelly652
autor
5. júl 2025
@simca06022011

robime omacku k masu... :DD alebo k plnenym hroznovym listom a tak :DD podla mnozstva robim, alebo cast normlane zamrazim a srpavime si potom aj mimo sezonu...
podla man je to skoda do kazdejakych dzemov miesanych, ak toho nie je prilis vela...

@simca06022011 zaujímave prvý krát som počul o omáčke dobre skúsim si to vygogliť,lebo ešte sme nerobili doma omáčku s egrešov a neje ta omáčka potom veľmi kysla?:...

kaja01
5. júl 2025

@simca06022011 Môžem poprosiť recept na omáčku k mäsu?

stelly652
autor
5. júl 2025
@bielasovicka

Posli ich mne, ja egrese zbožňujem.😄 Mam 2 kriky, už som ich pojedla

@bielasovicka veľmi rad ale,že chcú ich na jeseň vykopať a neviem čo im na nich tak vadí šak sú dobre

pralinka86
5. júl 2025

Ja by som urobila ovocne susene koze... Mixnut, mozno zmiesat este s nejakym ovocim a ususit na tenke platy.. potom pokrajat a hotovo

simca06022011
5. júl 2025
@stelly652

@simca06022011 zaujímave prvý krát som počul o omáčke dobre skúsim si to vygogliť,lebo ešte sme nerobili doma omáčku s egrešov a neje ta omáčka potom veľmi kysla?:...

@stelly652 ochutíme ako bude treba 😊 ale na byt kyslejsia

stelly652
autor
5. júl 2025
@simca06022011

@stelly652 ochutíme ako bude treba 😊 ale na byt kyslejsia

@simca06022011 tak skúsim to sam spraviť ale ne pred mamkou...lepšie keď si sam varím a nikto ma neotravuje

simca06022011
5. júl 2025
@kaja01

@simca06022011 Môžem poprosiť recept na omáčku k mäsu?

@kaja01 ja to robím od oka, do vody vriacej dám očistené egrese, posolit, pocukriť, svokra dava aj škoricu, ja iba cele klinčeky, badian =potom vyberieme. Trochu sa to povari a zahustím múkou rozmiešanú v mlieku.
Recept som našla tu napr ale to je taky "premakany"🤣 a po maďarsky ale podla videa sa dá vedieť co robí

https://www.youtube.com/watch?v=jJDat8lno3Q

Inak to bude niekto ma rad alebo nemá... niečo ako tie maďarské ovocné polievky. Tam v lete to málokto nemá rád, ale mne to stále príde ako kompót alebo roztopené zmrzlina 😂

stelly652
autor
5. júl 2025

Pamätám sa,ešte keď som bol malý zbožňoval som rebarboru robili sme s toho kompót chutilo nám to.....ma niekto rebarboru na záhrade???...chcel bi som dá sa kúpiť niekde viete kde zoženiem ju v ako obchode?........

bielasovicka
5. júl 2025
@simca06022011

@kaja01 ja to robím od oka, do vody vriacej dám očistené egrese, posolit, pocukriť, svokra dava aj škoricu, ja iba cele klinčeky, badian =potom vyberieme. Trochu sa to povari a zahustím múkou rozmiešanú v mlieku.
Recept som našla tu napr ale to je taky "premakany"🤣 a po maďarsky ale podla videa sa dá vedieť co robí

Inak to bude niekto ma rad alebo nemá... niečo ako tie maďarské ovocné polievky. Tam v lete to málokto nemá rád, ale mne to stále príde ako kompót alebo roztopené zmrzlina 😂

@simca06022011 jéj, od szokyho mam uložené veľa receptov, je veľmi šikovný a dobrý kuchár. A ja ho tak rada počúvam keď vysvetluje 👍😄

viestta
5. júl 2025
@stelly652

Pamätám sa,ešte keď som bol malý zbožňoval som rebarboru robili sme s toho kompót chutilo nám to.....ma niekto rebarboru na záhrade???...chcel bi som dá sa kúpiť niekde viete kde zoženiem ju v ako obchode?........

@stelly652 mame rebarboru v zahrade uz roky. Rastie v pohode. Kupit sa daju sadenice, ale lepsie je od niekoho vziat odkopok. Sadenice sa mi 2 neuchytili, odkopok od suseda ano. Ale ak myslis kupit v obchode stonky, tak tie uz maju po sezone, ta sa kryje s jahodovou sezonou, vtedy sa da aj v Lidli alebo Kauflande kupit