icon

Čo s riedkym broskyňovým lekvárom?

andreatytler
23. júl 2023

Mam asi liter riedkeho broskynoveho lekvaru. Poradte prosim nejaky kolac, alebo ako ho vyuzit. Da sa zjest aj na chlebe ale to by trvalo mesiac a pokazil by sa na izbovej teplote. Je tam len ovocie a cukor, ziadne konzervacne latky ani zelatina. Nemam miesto ho drzat v chladnicke.
Rozmyslam nad nejakym puncovym kolacom, ale aj ten asi treba drzat v chladnicke.
Ovocny kolac z kysnuteho cesta, alebo nieco co vydrzi na izbovej teplote par dni...
Zmrzlina, nanuky, smootie? Robil niekto z lekvaru?
Dakujem a prajem peknu nedelu.

Strana
z3
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
autor
25. júl 2023

@elizabet173 Dakujem,
Ocot??? To koli chuti?

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
andreatytler
autor
25. júl 2023

@cacianka Presne tak, ziadna rozpravka.☹
A ani brindza, ani rozky, ani zemiakovy chlebik. Taka klasicka slanina len neeeskutocne draha predavana v lahodkach. Razny chlebik sice je, ale len taka otrapa v sackoch. Klasicky s chrumkavou korkou iba u poliakov.😢

Vies co strudlu s tvarohom som nikdy nemala rada. Nie ze by mi nechutila, ale makova strudla je moje najsamoblubenejsie jedlo a tak ta tvarohova nikdy nemala sancu. Ale palacinky s tvarohom su bozske.

andreatytler
autor
25. júl 2023

@elizabet173 Zaujimave. Idem dnes piect. Dakujem.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
hedviga2
27. júl 2023

Riedky lekvar sme doma riedili ako džus na pitie. Pridali sme vodu a juj ake super napoje. Teraz s ladom.

andreatytler
autor
28. júl 2023

@hedviga2 Hej, ze nieco na sposob sirupu. Zial u nas sladke napoje velmi nejdu. Ja len vodu, malemu synovi sa snazim tiez len vodu a muz je na pivo. Ale dakujem za napad.

Strana
z3