Čo spôsobuje horkosť červenej šošovice?
Ahojte, varila som červenú šosovicu s pretlakom, kapiou a paradajkami. Zdá sa mi trochu nahorklá a neviem z čoho...Nič mi neprihorelo, šosovicu som načínala novú, premyla som ju viac krát, ale mala som malú misku, tak či z toho ? Alebo z tej kápie? Čo myslíte? Nie je nějak velmi horká, manžel hovorí, že je normálna, ale ja to cítím v zadu na jazyku...
Môže to byt kapia, zvlášť ak si ju dlhšie opekala.
Pretlak bol ok?
@anonym_43fa5a Chvílu som ju opiekla s cibulou ale len ku koncu cibule, potom dala malý pretlak, zase trochu opiekla a dala šosovicu s vodou.. A myslíš, že je to len o chuti, lebo inak je dobrá, alebo tam môže byť aj niečo zdravotne zavadné?
@anonym_43fa5a Chvílu som ju opiekla s cibulou ale len ku koncu cibule, potom dala malý pretlak, zase trochu opiekla a dala šosovicu s vodou.. A myslíš, že je to len o chuti, lebo inak je dobrá, alebo tam môže byť aj niečo zdravotne zavadné?
@molu12 nemyslím si, že je to niečo závadné. Opekanim nahorkla, takže je to len o chuti.
Ja varim z cervenej sosovice casto a nikdy nebola horka. Tak isto opekam roznu zeleninu predtym aj kapiu a ine papriky. Chut vsak nikdy nebola horka. A to opekam aj rozne korenie s tym. Mozno je to pretlakom? Ten nejedavam tak to len tipujem...

Môže to byt kapia, zvlášť ak si ju dlhšie opekala.
Pretlak bol ok?