icon

Čo uvariť z tofu?

avatar
timiu
1. júl 2013

Dostala som dva balíky tofu, nevedela som čo s ním tak som ho dala do mrazničky, že ved raz spracujem, ale ešte som tofu nikdy nevarila a ani nejedla, poradte mi dobrý a chutný recept 🙂

avatar
mimikas
1. júl 2013

Tofu si nakrajaj na kocky, cuketu na pasiky, pridaj nakrajane paradajky a hlivy (sampiony) a orestuj to na panvici aby si mala vsetko makke, dochutit korenim alebo sojovou omackou a chutna a zdrava vecera je na stole. Ja k tomu jem sala a moj muz cestoviny

avatar
janeita
1. júl 2013

Nakrájat na kocečky orestovať na čajovej lyzičky oleja spolu s cibulkou na panvice a hotovo 🙂

avatar
kazunomiya
1. júl 2013

@timiu Hocijak, ale je lepsie ked ho najprv v niecom nechas marinovat, napriklad v sojovej omacke. Tofu do seba nabera chut toho v com sa vari alebo v com bolo namocene. Inak da sa dat aj do polievok. Ale mne velmi chuti opecene, inak doma sme ho robili tak ze obalili v muke so sezamom a opiekli na panvici.. to si pamatam ze bolo dobre.
A este sa z neho daju robit dobre natierky 🙂 Inak vela receptov najdes na strankach so zdravou vyzivou.

avatar
onestar
1. júl 2013

pol hodinu marinujes v marinade z dvoch lyzic sojovej omacky a lyzice stavy z citronu...potom odkvapkas,obalis v sezame a prudko opecies....ktomu salat,alebo zemiaky (alebo aj salat aj zemiaky ) ..mnamka

avatar
angua27
1. júl 2013

ako píšu dievčatá, dôležité je dať tofu nejakú chuť. ak máš biele tofu, tak to je úplne bez chuti. ak máš údené, alebo lahôdkové, to už má nejakú príchuť v sebe, ale je to slabé. k tofu sa kľudne môžeš správať ako k mäsu a robiť z neho podobné recepty. stačí zadať do vyhladávača a hodí Ti určite kopu receptov. môj najobľúbenejší bol na spôsob číny, miesto mäsa som použila údené tofu. 😉

avatar
nivi
1. júl 2013

ja robievam so sanpionmi, so zeleninkou, do rizota, omacku na spagety .....

avatar
zuzkanik
1. júl 2013

@timiu ak si tofu este neskusala, radila by som nekrajat na kocky, ale narajbat, orestovat napriklad z cuketou (tiez narajbanou na slize), pridat hlivu alebo sampiony (teraz su paradne cerstve) a bud ako rizoto, alebo so psenom.... My mame radi lahodkove tofu a to zjeme aj bez tepelnej upravy len tak nakrajane na kocky, spolu napriklad s paradajkou, alebo olivami a cerealnym pecivom. Niekto robi aj vyprazane tofu, alebo v cesticku, alebo sa da urobit raznici... Fantazii sa medze nekladu. Biele treba ochutit.

avatar
mirage
1. júl 2013

@zuzkanik co je to narajbat?

avatar
zuzkanik
1. júl 2013

@mirage 😀 nastrúhať na strúhadle (rajbadle)

avatar
lucinocka
1. júl 2013

@timiu najviac lubim nakvapkat sojovu omacku na pol hodiny, trosku poprazit a podusit s miesanou zeleninkou, mnamky

avatar
siska53
1. júl 2013

My sme robievali i zmes na spagety - najemno nastruhat, pridat sol, pretlaceny cesnak, sojovu omacku - vetko podla chuti, na oleji oprazit cibulku, pridat tu ochutenu zmes a nechat trosku povarit, kto chce, moze pridat i kecup. A potom uz len dat na uvarene spagety
A este sme robievali alfa bio- tofu sa nakraja na take kvadriky, ochuti solou, kari korenim a sojovou omackou, na oleji spenis cibulku, pridas to tofu, dalej v mlieku rozmiesas muku s octom, poriadne, aby neboli hrudky, vylejes na to tofu, pridas kecup, nechas povarit kvoli muke. Jedava sa to so zemiakovou kasou alebo knedlou. Je to vlastne taka tofu omacka.

avatar
lujza123
2. júl 2013

@timiu pokial chces z neho teple jedlo mozes ho upravit ako maso..cize nalozit do nejakych korenin a opiect. Ja ho mam najradsej na cinsky sposob...so sojovou omackou, zazvorom. Chutne je aj ked si spravis taku omacku z korenien (kari napr.) vajecneho zltka a muky. V tomto to tofu obalim a vysmazim.
Opecene tofu je super k ryzi ale aj nastudeno k salatu.
Vynikajuca je aj pomazanka. Je lepsia z udeneho tofu. Len nastruhat, pridat par lyzic kyslej smotany, roztlaceny cesnak, lyzicku horcice, korenie a sol. mnaaaam

My mame tofu velmi casto namiesto masa, kedze kvalitne maso stoji vela a napchavat sa tymi kuratami na hormonoch co chutia ako vata nechcem..tofu je vynikajuce, syte a zdrave

avatar
silvia123
2. júl 2013

Ja si robím omáčku -tak od oka a nálady všetko 🙂 ... 2-3 vajcia, lyžica horčice, 2 lyžice kečupu, trošku korenia, soli, drvenej rasce, majoránu, vegety, trochu sojovej omáčky, sladkej papriky + ak ma napadne iné korenie -jednoducho si urobím z toho takú marinádu, v ktorej nechám tofu postáť a opečiem na kvapke olivového oleja, k tomu zeleninový šalát, mám to veľmi rada a je to rýchle.

avatar
silvia123
2. júl 2013

http://web.naex.sk/tofu/recepty.htm -ja skúšam z tohto si vyberať, prípadne si prispôsobím...

avatar
aninocka4
2. júl 2013

super su aj spizy, nakombinujem tofu,baklazan,cuketu,cibulu,zemiaky,papriku...dam olivovy olej,grilovacie korenie a supnem na plech 🙂
alebo len tak opecene tofu s olivami,susenymi paradajkami na cestoviny,aj pesto sa k tomu hodi....ochutene tofu netreba ani tepelne upravit,len ho nakrajam na kocky,pridam kus-kus,nejake olivy alebo zeleninu,dokorenit a vecera hotova do 10 minut je na stole 🙂

avatar
lela88
Odpoveď bola odstránená