Čo variť, aby to mohlo jesť aj ročné dieťa?
Poradte mi
Ja som síce v tomto nováčik, ale moja predstava je taká, že dieťa minimálne do roka jedáva iné jedlá ako normálne dospeláci.
@anonym_autor rocne moze uz cokolvek. Vynechala by som asi este hriby, stiplave jedla, sol…cize hociake pecene, dusene maso, zemiaky, ryza, cestoviny, zelenina, rizota, privarky, zeleninove polievky s haluskami,…
@anonym_autor rocne moze uz cokolvek. Vynechala by som asi este hriby, stiplave jedla, sol…cize hociake pecene, dusene maso, zemiaky, ryza, cestoviny, zelenina, rizota, privarky, zeleninove polievky s haluskami,…
@michaelam2 no varim pre nas ale moj priatel je vyberavy nezje hocico :D
v tom veku som varila zvlast dietatu zvlast nam.
@anonym_acf7b3 nechce zvlast varene chce to co jeme my.
@anonym_autor tak sa priatel musi prisposobit teraz dietatu alebo nech si vari sam 😀 nevarila by som osobitne pre kazdeho ked nemusim…on co zvylne jest?
@anonym_autor tak sa priatel musi prisposobit teraz dietatu alebo nech si vari sam 😀 nevarila by som osobitne pre kazdeho ked nemusim…on co zvylne jest?
@michaelam2 maso cestoviny nelubi ale mozem skusit ten privarok aky je najlepsi pre rocne babatko ? Nam spravim zvlast s vajickom a klobaskou na to :D
@michaelam2 maso cestoviny nelubi ale mozem skusit ten privarok aky je najlepsi pre rocne babatko ? Nam spravim zvlast s vajickom a klobaskou na to :D
@anonym_autor mozes napriklad tekvicovy, cuketovy, zemiakovy, zo zelenej fazulky…mozes k tomu dat aj vajicko
tak záleži čo variš zo všetkého sa dá urobiť porcia pre dieťa
napriklad robim vývar - uvarené mrkva , petržlen, maso a pod vyberiem odložim pre dieťa , dochutim polievku pre nás
skús pozrieť profil na insta oliviintanierik
v tomto veku syn mal rad uvarený bielok, upražene vajičko, špagety
mixované polievky , všetko čo mohol jesť rukami
@anonym_autor mozes napriklad tekvicovy, cuketovy, zemiakovy, zo zelenej fazulky…mozes k tomu dat aj vajicko
@michaelam2 spravim nakoniec bolonske spagety🙂)
Naša žiadne prikrmi ani čo som jej zvlášť varila nechcela. Mesiac bola len na mlieku v roku čo všetko odmietala a potom začala jesť všetko s nami. Samozrejme som tak nesolila a nekorenila to sme si dochutili každý na tanieri.
Naša žiadne prikrmi ani čo som jej zvlášť varila nechcela. Mesiac bola len na mlieku v roku čo všetko odmietala a potom začala jesť všetko s nami. Samozrejme som tak nesolila a nekorenila to sme si dochutili každý na tanieri.
@janulka155 nas tiez momentwlne je taky ze okostujr a necha ale spagety mu chutia boli aj take dni ze len na mlieku bol a jogurtoch co ho zo vsetkeho napinalo dokonca nam idu ocne zuby dali sme na noc nurofen a maly mi prespal celu noc prvy krat...
Ja som dávala to, čo sme jedli my, iba som to niekedy aj bolo treba prispôsobila - napr ak sme mali vyprážané rezne, tak ona dostala na prírodno, ak sme mali cestoviny s hubovou omáčkou, tak som odobrala cestoviny a robila s vajíčkom...Inak polievky všetky jedla, bežne mäso s prílohou ryža zemiaky, veď už také ročné dieťa môže skoro všetko až na pár výnimiek, čo sa dajú ľahko nahradiť.
Deti mali dlho extra zvlast stravu, ale Alo vyberave au dosť doteraz. Napr take bryndzové halusky. My jeme bryndzové so slaninou, syn lubi len halusky s bryndzou a dcéra čisté halusky so slaninou, bez bryndze. Toto sa dá zvládnuť, ale cirkusy, že jeden chce k pečenemu kuratu tarhonu, druhy ryžu (pritom boli upečené zemiaky), tak to už prestávam dávať.
@anonym_autor dúfam, že nie s kupovanou morcadellou 🙂
@anonym_autor a to uz tvoje rocne dieta je bravcove/hovadzie maso ze spravis bolonske spagety?
Ako ja mam tri deti, prve jedlo fakt ukazkovo, druhe uz volnejsie a tretie troska este volnejsie, ale zasa nebola som typ matky co buchne parok do ruky polrocnemu na zuzlanie nikdy. Davam dost velky pozor co mi deti jedia aj teraz.
Skor by som spravila nejake dusene kuracie masko, mozno len fakt na cibulke, mrkvicke s pyre. Proste nic co by malo alergeny. Maso ak podavas tak skutocne vyberaj kvalitne
@anonym_autor a to uz tvoje rocne dieta je bravcove/hovadzie maso ze spravis bolonske spagety?
Ako ja mam tri deti, prve jedlo fakt ukazkovo, druhe uz volnejsie a tretie troska este volnejsie, ale zasa nebola som typ matky co buchne parok do ruky polrocnemu na zuzlanie nikdy. Davam dost velky pozor co mi deti jedia aj teraz.
Skor by som spravila nejake dusene kuracie masko, mozno len fakt na cibulke, mrkvicke s pyre. Proste nic co by malo alergeny. Maso ak podavas tak skutocne vyberaj kvalitne
@stvura hovadzie a bravcove maso moze rocne dieta uz davno jest 🙂
A vyhybat sa alergenom je velka chyba, to ti uz povie asi kazdy pediater
Zalezi ako varis a co. Napr ja nevarim stiplave, koreniste, malo tuku. Cize to potom neni problem pre dieta. Skor nas nic nechcel a to som sa snazila.
Cestoviny, ryža, zemiaky, mäsko naprírodno 🙂 Niečo na tento štýl, nič štipľavé, hríby a ryby by som taktiež vynechala.
@anonym_autor keď malo dieťa vyše roka, tak už jedlo v podstate všetko to, čo my, samozrejme bez korenia, soľ a tuk ja v strave aj pre nás dospelých dosť obmedzujem. Polievky - vývar, zeleninové, strukovinové, rajčinovú, krémové - špenátová, tekvicová, z červenej šošovice, zemiaková, určite som na nejakú zabudla. Ryžu, zemiakové pyré, tarhoňu, cestovinu, knedľu, mäso pečené, dusené, varené, rybu, fašírku pečenú, prívarky, žemlovku, palacinky, lievance, dukátové buchtičky, omáčky sviečkovú, rajčinovú, kôprovú, špenát, halušky s tvarohom, cestoviny so syrvou omáčkou. Nespomeniem si na všetko, určite nei také jedlá ako pikantný guláš, alebo smažené rezne, čo aj my dospelí jeme výnimočne. Ešte dodávam dosť podsatnú vec, že dieťa malo ako desaťmesačné desať zubov a že som nikdy nemixovala, len jedlo roztlačila vidličkou
Deti mali dlho extra zvlast stravu, ale Alo vyberave au dosť doteraz. Napr take bryndzové halusky. My jeme bryndzové so slaninou, syn lubi len halusky s bryndzou a dcéra čisté halusky so slaninou, bez bryndze. Toto sa dá zvládnuť, ale cirkusy, že jeden chce k pečenemu kuratu tarhonu, druhy ryžu (pritom boli upečené zemiaky), tak to už prestávam dávať.
@tramtada31 cirkusy byť môžu, ale čoskoro vy deti zistili, že sú zbytočné, lebo viac, ako jeden druh prílohy nerobím. Zješ, alebo nechaj tak
@anonym_autor priateľ ak nechce zjesť hocičo, nech sa páči, môže si navariť sám. Hádam nebudeš variť trom ľuďom tri rôzne jedlá.
Priatel nech si vari sam alebo sa prisposobi.. Vobec by som na neho nebrala ohlad. Varit treba zdravo, dochucovat az po odobrati dietatu. Hlavne bacha na sol a stiplave korenie. Rasca, kurkuma, bylinky, to je uplne v pohode aj pre rocne dieta. Ja som skoro nic neobmedzovala, akurat huby, plesnove syry a udeniny. Vsetko ostatne uplne normalne decko jedlo s nami. Varenie s ohladom na dieta ta donuti dodrziavat zdravy tanier - polka taniera zelenina a polka bielkovina a sacharidy. Rocne deti miluju jest rukami, takze som sa snazila servirovat to tak, aby mohlo jest rukami, cize male kusocky masa a zeleniny jedol rukami, prilohu a stavu som mu davala ja. Moj teda bol vzdy dobry jedak a velmi rychlo sa naucil jest sam lyzickou, on si jedlo priam vychutnaval 🙂
@tramtada31 cirkusy byť môžu, ale čoskoro vy deti zistili, že sú zbytočné, lebo viac, ako jeden druh prílohy nerobím. Zješ, alebo nechaj tak
@anonym_d8bb58 len mne deti nezjedia, mám tvrdohlavých baranov doma… a radšej budú hlasovat, ako by jedlo to, čo nechcu
Po roku uz nevarim zvlast. Dietatu ale nesolim(respektive len trochu, dosolujeme si na tanieri) a necukrujem.
Obedy klasika: polievky: vyvar, zeleninova polievka, hrstkova, brokolicova, spenatova, sosovicova, rascova s vajickom, paradajkova, kelova…
A druhe napriklad zeleninove rizoto, strapacky s kapustou, masko s ryzou a zeleninou, batatove sulance, cestoviny s roznymi omackami, zeleninove placky(cuketa, mrkva, batat, tekvica, cvikla), privarky, tortily so zeleninou, zapekany karfiol/brokolica/ zemiaky, babanove/jablkove lievance, palacinky s domacim dzemom.
Muz tiez hucal ale uz zje to co je navarene, ak chce nejaky gulas, segedin, rezne tak to varim cez vikend a malemu davam okrem vyprazaneho a pikantneho takmer vsetko. Aj kyslu kapustu napriklad😁
@anonym_d8bb58 len mne deti nezjedia, mám tvrdohlavých baranov doma… a radšej budú hlasovat, ako by jedlo to, čo nechcu
@tramtada31 tak by hladovali, myslím, že by som to prežila, ale so mnou by nekývali. Rešpektujem, ak niekto nemá rád napr, špenát, kôprovú omáčku a pod. nebudem mu to ponúkať, ak tých jedál nie je veľa. Aj tie halušky chápem, nevaríš nič naviac, len im to nakombinuješ, ako ich to chutí. Ale aby nejedli, lebo nie je ryža, alebo tarhoňa, ale sú opekané zemiaky, no mali by smolu. Väčšina detí vymýšľa s jedlom preto, lebo zistili, že mama má strach, že budú hladné a že ju dostanú tam, kde chcú. Záleží na rodičoch, čo s tým urobia.
@stvura hovadzie a bravcove maso moze rocne dieta uz davno jest 🙂
A vyhybat sa alergenom je velka chyba, to ti uz povie asi kazdy pediater
@michaelam2 vyhybat sa nie, ale v roku jest bravcove, ako sorry - ona sa pyta na rocne dieta preboha!...to tiez nie...apropo, kolko maju tvoje deti a su dokonale zdrave? (moje hej, ziadne alergie ci intolerancie a maju od 13 po 17r). Varit rocnemu dietatu spolu s dospelakom ktory nebude jest dietnu stravu mi pride blbost...
@michaelam2 vyhybat sa nie, ale v roku jest bravcove, ako sorry - ona sa pyta na rocne dieta preboha!...to tiez nie...apropo, kolko maju tvoje deti a su dokonale zdrave? (moje hej, ziadne alergie ci intolerancie a maju od 13 po 17r). Varit rocnemu dietatu spolu s dospelakom ktory nebude jest dietnu stravu mi pride blbost...
@stvura ano na rocne dieta sa pyta. Staci si precitat odbornu literaturu alebo sa spytat pediatra. Bravcove sa zavadza este pred prvym rokom.
Moje dieta je male, neviem ti este povedat ci bude ale nebude mat alergie, zatial nemala zlu reakciu na nic (ma cez rok). Mozem len povedat ze u mna nasi postupovali rovnako ako to robim ja a za cely zivot som nikdy nemala alergiu.

v tom veku som varila zvlast dietatu zvlast nam.