icon

Čo variť bez peňazí?

5. apr 2023

Ahojte čo by ste varili a robili raňajky a obed keď nie sú vôbec peniaze. Myslím tak 20 max 30€ na týždeň. 2 dospeli 2 deti

tianna
5. apr 2023

Prepáč ale toto naozaj podľa mňa nie je šanca.. veď to je málo pre jedného.. určite niečo spraviť s príjmom.. ak sa naozaj nedá požiadať o dávku v hmotnej núdzi, ak ani to nie požiadať o pomoc rodinu, známych a snažiť sa postupne nejak ten príjem navýšiť.. držím palce..

zuzana76
5. apr 2023

muka, zemiaky, mrkva, zeler, mlieko, strukoviny, olej, vajcia, cesnak - mrkvova struhana polievka s haluskami a zemiakovy privarok - navarit na dva dni, vajcova polievka a sosovicovy (fazulovy privarok) navarit na dva dni, zelerova polievka a zemiakove placky, zapekane zemiaky s vajcom a parkom a cesnakova polievka na dva dni, pripadne halusky s vajcom: 3 kg muky -3 eura, 3 litre mlieka 1,80 - 3,00, zemiaky 8 kg - 8 eur, sosovica, fazula - 1-2 eura, olej - 3 eura, vajcia -3 eura, cesnak - 20 centov, zeler - 50 centov, mrkva - 1 euro - vyslo mi to zhruba na 22 eur, ale mlieko sa da aj za 0,59 centa v Tescu, zemiakov mozno nezjete 8 kg, takze toot je na tyzden za 20 eur zhruba

zuzana76
5. apr 2023

ale to je len obed, mozno vecera

tramtada31
5. apr 2023

Palacinky, privarky (sosovicovy, fazuľový), pecienku na cibuľke, pečené buchty, krupicova kasa, parené buchty, langoše s cesnakom…
Je pravda, že dnes sú potraviny drahe. Minule som si vyzdvihovala zasielku z predajne kvalitnejsich potravin a za 5 rožkov (obyčajných, ziadnych celozrnných alebo kvaskovych) a 8 malých cherry rajčín som tam nechala 7 eur a to deti zjedli na ranajky (ešte k tomu z chladnicky mali syr).

slavomira236
5. apr 2023

@tianna davku v hmotnej nudzi nedostanu ked robia

sella38
Autor odpoveď zmazal
panonia
5. apr 2023

Deti maju jest zdravu vyváženú stravu, keď vidim kolko zje moja 6 ročná dcéra, 20e na týždeň je aj pre nu málo.

mk1111111111
5. apr 2023

Vies tak Ti poviem, ja pomaham casto, ci uz financne, aj materialne. Ale len v tom pripade, ak osobne poznam rodinu, cloveka. Dnes je to tak, ze napisat mozem aj ja, ze mam len 20-30 eur na tyzden a cakat, ci mi nieco niekto posle. Tak sa zbyrocne certis, na baby, co sa "vypytuju". Poznam aj rodiny, co "placu", ale cigariet, alkoholu internetu sa nevzdaju, ale cakaju, kto sa chyti a nieco da. Skus popytat vo svojom okoli, ci by vam nejakymi surovinami nevypomohol a ked budete mat, tak vratite. Kazdy sa moze ocitnut v zlej situacii, ale, ked niekto vie, ze ste slusni ludia, tak vypomoze.

tiezjedna
5. apr 2023

@panonia a tento komentár jej ako pomohol?? Že je to málo vieme všetci vrátane autorky, na to sa nepýtala...

dkethe
5. apr 2023

30€ jedost malo, ale pod tu. https://www.modrykonik.sk/group/12514/ carovat sa da vzdy, a mozno ta Nieco inspiruje

slavomira236
5. apr 2023

@panonia v dnesnej dobe bude vela takychto ludi ako je autorka

tykat
5. apr 2023

@zobaka presne prve mi napadlo fajcenie - zrusit, kozmetiku, sminky - zrusit, pivo a iny alkohol - zrusit, kavicky kade tade - zrusit, brumiky/keksiky/chipsy/croisanty/dzusiky - zrusit.

valeria_h
5. apr 2023

@sella38 Ved aj mne čo si myslíš Ty 😁 pri všetkej úcte samozrejme.

tiezjedna
5. apr 2023

@tykat asi si to myslela dobre, ale pri 20-30 € rozpočte na týždeň, myslíš, že toto autorka už dávno neurobila??

gejb
5. apr 2023

Z akého si mesta? Vedela by som ti podarovat tašku potravin

tianna
5. apr 2023

@slavomira236 aha, to som nevedela.. tak potom jedine zvyšné 2 rady..

tykat
5. apr 2023

@tiezjedna mozno by si sa cudovala, ja som mala za mlada v praci spolupracovnika, ktory deckam varil "vegetovu polievku" (voda, vegeta a rezance) a vecerali jablka co nazbierali pri ceste, ale povedal ze on fajcit neprestane lebo to je jeho jedina radost. Zena bola na ID a fajcila tiez. Spolu vyfajcili 2 krabicky denne. Kazdy den, ci piatok ci sviatok.

panonia
5. apr 2023

@tiezjedna Môže požiadať obec/ mesto o potravinovu pomoc alebo poprosiť charitu v okoli o jedlo z potravinovej banky, takisto aj na stranke darujem za odvoz ludia ponukaju kadečo...sama tam davám inzeráty . Myslíš že pomohlo?

tiezjedna
5. apr 2023

@tykat o autorke toho moc nevieme, ale nejaví sa mi ako žena, ktorá holduje zrovna týmto nákladným koníčkom... Ale možno sa mýlim.
@panonia o potravinovej banke už reč bola, stačí čítať komentáre...

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lili2207
5. apr 2023

kks ja ked to tu čítam až mi je do plaču s tejto doby 🙈😔aké staré máš detičky? myslím,že aj iné mamičky to zaujíma🙂

zobaka
5. apr 2023

Tiez viem pomoct aspon so satami, S-M, ak treba

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
lelelienka
5. apr 2023

Nebite ma, ale ja zacinam mat pocit, ze sa tu snazime vyriesit problem vsetci okrem autorky, ktora v podstate nekomunikuje co je myslim v tomto pripade na skodu

slavomira236
5. apr 2023

@lelelienka mozno len caka na eura

lili2207
5. apr 2023

@lelelienka ako dieťa som bola v podobnej situácii a to bolo za komunistov sladké bol chlieb s cukrom ale vyšlahané žltko s cukrom a nebyť mojej babky tam nvm ako by sme dopadli prečo? nechcem sa moc k tomu vyjadrovať.. ja viem ,že je na nete velmi vela podvodníkov ale verím,že aj autorka ked dala tento príspevok už musela byť zúfalá🙈 ináč by to sem určite nadávala a ešte jedna vec ,keby už len vieme aj tou troškou pomôcť hned by vol svet krajší❤

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lili2207
5. apr 2023

@elizabet173 verím,že sa ozve❤

heidy222
5. apr 2023

@zalka No však to hovorím, že to ešte v roku 2010 bolo a nie teraz číze že teraz sa to moc nedá

loliku
5. apr 2023

Nemas moznost si nieco dopestovat? Napr. Zemiaky - by si mala na cely rok, teda ak byvas v dome, mas kde uskladnit...