icon

Čo variť bez peňazí?

5. apr 2023

Ahojte čo by ste varili a robili raňajky a obed keď nie sú vôbec peniaze. Myslím tak 20 max 30€ na týždeň. 2 dospeli 2 deti

zalka
5. apr 2023

@zobaka rezance 80c tvaroh euro maslo napr 30c...to sú 2e a len 1 jedlo zo 14 čo treba za týždeň...obedy večere...

zobaka
5. apr 2023

a ak je v rodine fajcenie, utnut, ide o prezitie

tamitamitami
5. apr 2023

@zalka Ja som napríklad skúšala počítať keď som písala jedlá.
Samozrejme že autorka tie jedla nebude variť ako sa varia bežne....to by jej nevyšlo. Čo sa dá spraví bez oleja na vode. Také kura napríklad rozdelí na 4 jedlá....hlavná časť jedla bude príloha.
Tak isto ako keď spraví cestoviny s niečím tak to bude veľa cestoviny a menej omáčky pre chuť.
Niektoré potraviny jej ostanú, nedá ich do jedla vždy celé. Veľa veci kúpi v akcii alebo pred koncom záruky (každý deň v Lidli, Kauflande, Tescu majú takéto potraviny).

tiezjedna
5. apr 2023

@autorka neskúšali ste potravinovú banku? Ako dočasné riešenie by to mohlo pomôcť. Teda predpokladám, že sa u vás jedná o dočasnú situáciu...

zobaka
5. apr 2023

inak v Lidl maju velke bednicky mix ovocia a zeleniny za 1 euro, co uz vyraduju, neviem aka je realita, ci je ich dost, ale minule to promovali...a tiez som si vsimla boxy s potravinami zadarma, kde mozu pripsiet ludia s nakupom zdarma...ale neviem ci sa da z toho vziat, alebo to oni zbieraju, plus na urad v mieste bydliska sa da prihlasit na potravinovu pomoc, alebo pri nizkom prijme na jednorazovu financnu pomoc, ale tam musi byt fakt nizky prijem, bud len davky, alebo nejaky ID

babulkomale
5. apr 2023

Mozno nehladuju, mozno chcu nasetrit na dom za desat rokov a vydelili si takto. Alebo Dubaj za kazdu cenu 😃

zalka
5. apr 2023

@tamitamitami áno to som i ja písala...zlacnené nakupovať... No neviem ale pre 4 osoby balík cestovín je možno aj málo napr. A rodičia tiež jesť musia ak majú vládať v práci ...nemôžu len deťom.
Ako je to ťažké s takou sumou.

mamina7070
5. apr 2023

jedine chodit po rodine jest cez vikendy este si co to zabalit
a zvysok zemiaky pecene max trochu smotany kyslej sosovicovy privarok fazulova spagety paradajkova
ranajky kase len s vodou

zobaka
5. apr 2023

@babulkomale no ale poznam jednu zenu, co jedia len cestoviny a kecup aby isli k moru raz rocne, cize vsetko sa da 🙂

autor
5. apr 2023

@zobaka 🙏🏼

autor
5. apr 2023

@babulkomale som znechutena

slavomira236
5. apr 2023

Ak maju deti obedy v skle tak sa da..ak nie tak sa nevojdes....mne pride ze tie strukovinove polievky privarky su este najlacnejsie...a tiez kusok masa nakrajat a robit na stave, viac stavy omacky ako masa, nejaky gulas donho leco ak mas domace...najdtahsie jedla su mmentalne zeleninove este kysla sladka kapusta ok cvikla...

slavomira236
5. apr 2023

A mucne jedla boli niekedy lacne teraz to uz neplati...napriklad langose tu niekto spominal

slavomira236
5. apr 2023

@zobaka moje deti by jedli aj 3krat do tyzdna spagety s kecupom..a zvysne dni vyprazany syr🤔

lelelienka
5. apr 2023

@slavomira236 na tie skolske obedy aj ine veci sme sa uz pytali, len autorka vobec neodpoveda, tak potom tazko adresne radit…

zobaka
5. apr 2023

@slavomira236 haha to poznam 😂 inak to mi pripomenulo, ze vyprazany mrazeny syr za 2,90 v kauflande je vkuse vypredany

slavomira236
5. apr 2023

Jedla varit take co su na 2-3 dni

zobaka
5. apr 2023

najhorsie na tych skolskych obedoch je to, ze dieta pride domov z nich extremne hladne, (lebo im daju 2 ci 3 masa v omacke, alebo suche buchty) alebo mu nechutia, cize aj tam musi clovek nieco doma vymysliet

tiezjedna
5. apr 2023

@autorka ten rozpočet je fakt "o hubu", budeš musieť kúzliť a nad každou položkou kruto premýšľať, ale hutné polievky, domáce buchty/koláče/bábovka, omáčky s cestovinou. Alebo kúpiť kura, vykostiť, použiť na vývar, kosti obrať do rizota, biele mäso ako kura na paprike s knedľou/cestovinami. Urobiť zemiakovú babu na plech; zemiakové placky s kyslou kapustou...

slavomira236
5. apr 2023

@zobaka akurat som ho teraz v akcii kupovala vzdy kupim ked je akcia hodim do mrazaku.oplati sa a uz je obaleny neznasam doma obalovat

mirro
5. apr 2023

Napíš čislo účtu, možno sa nás spojí viac a pomôžeme ti vykryť tento pruser so stravou. Mne prídeš ako normálna zena, a že sa skrátka tento mesiac tak stalo.

zobaka
5. apr 2023

@slavomira236 ten syr sa oplati fakt, je to uz cele prichystane a sem tam je na nho fakt chut

slavomira236
5. apr 2023

@zobaka moja je predsklacka. Pondelok a utorok vu vyberam ked sa naobeduje lrbp mame neskor kruzky..o 12 stej ju vezmem 12:30 prideme domov a 12:40 uz pyta jest a normalne zje tanier hlavneho jedla..

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
zobaka
5. apr 2023

@slavomira236 to iste mam doma a to mam pubertaka, ktory je nonstop hladny, doma pyta aj duplu, snazim sa mu dat vsetko jedlo, co mu vidim na ociach, ale fakt casto uvazujem, ze by som 2 a viac deti neuzivila pri týchto cenach, obidvujem rodiny s 3-5 detmi pri nejakych podpriemernych platoch, je to na plač

valeria_h
5. apr 2023

@sella38 Jednoduché videnie máš.

falbala132
5. apr 2023

moja známa davala synovi iba rozky, cestoviny a bryndzove halusky, lebo však to ľúbil, tak mu dopraje. a chlapec ma dnes celiakiu a kopec pridruzenych gastro diagnóz.

babulkomale
5. apr 2023

Preco? Poznam ludi co maju peniaze ale setria. Ale uz citam ze to nie je vas pripad. Reagovala som len na to ze kazdy zacal hned ze isto chudoba to bude.

slavomira236
5. apr 2023

@falbala132 nemyslim ze celiakia nabehne z toho ze konzumuje mucne jedla...

zabina27
5. apr 2023

@mirro vieš, ja si zase myslím, z normálna žena by tu odpovedala na dosť podstatné otázky (koľko detí a akého veku, či sú školské obedy alebo obedy v práci, či je to nárazová alebo dlhodobá situácia, či má aspoň niečo v špajzi...) - aby sa dalo konštruktívne poradiť. Pokiaľ sa ozaj potrebuje poradiť a nie len prijať hotovú pomoc, tak nech komunikuje...