Čo variť bez peňazí?
Ahojte čo by ste varili a robili raňajky a obed keď nie sú vôbec peniaze. Myslím tak 20 max 30€ na týždeň. 2 dospeli 2 deti
muka, zemiaky, mrkva, zeler, mlieko, strukoviny, olej, vajcia, cesnak - mrkvova struhana polievka s haluskami a zemiakovy privarok - navarit na dva dni, vajcova polievka a sosovicovy (fazulovy privarok) navarit na dva dni, zelerova polievka a zemiakove placky, zapekane zemiaky s vajcom a parkom a cesnakova polievka na dva dni, pripadne halusky s vajcom: 3 kg muky -3 eura, 3 litre mlieka 1,80 - 3,00, zemiaky 8 kg - 8 eur, sosovica, fazula - 1-2 eura, olej - 3 eura, vajcia -3 eura, cesnak - 20 centov, zeler - 50 centov, mrkva - 1 euro - vyslo mi to zhruba na 22 eur, ale mlieko sa da aj za 0,59 centa v Tescu, zemiakov mozno nezjete 8 kg, takze toot je na tyzden za 20 eur zhruba
ale to je len obed, mozno vecera
Palacinky, privarky (sosovicovy, fazuľový), pecienku na cibuľke, pečené buchty, krupicova kasa, parené buchty, langoše s cesnakom…
Je pravda, že dnes sú potraviny drahe. Minule som si vyzdvihovala zasielku z predajne kvalitnejsich potravin a za 5 rožkov (obyčajných, ziadnych celozrnných alebo kvaskovych) a 8 malých cherry rajčín som tam nechala 7 eur a to deti zjedli na ranajky (ešte k tomu z chladnicky mali syr).
@tianna davku v hmotnej nudzi nedostanu ked robia
Deti maju jest zdravu vyváženú stravu, keď vidim kolko zje moja 6 ročná dcéra, 20e na týždeň je aj pre nu málo.
Vies tak Ti poviem, ja pomaham casto, ci uz financne, aj materialne. Ale len v tom pripade, ak osobne poznam rodinu, cloveka. Dnes je to tak, ze napisat mozem aj ja, ze mam len 20-30 eur na tyzden a cakat, ci mi nieco niekto posle. Tak sa zbyrocne certis, na baby, co sa "vypytuju". Poznam aj rodiny, co "placu", ale cigariet, alkoholu internetu sa nevzdaju, ale cakaju, kto sa chyti a nieco da. Skus popytat vo svojom okoli, ci by vam nejakymi surovinami nevypomohol a ked budete mat, tak vratite. Kazdy sa moze ocitnut v zlej situacii, ale, ked niekto vie, ze ste slusni ludia, tak vypomoze.
30€ jedost malo, ale pod tu. https://www.modrykonik.sk/group/12514/ carovat sa da vzdy, a mozno ta Nieco inspiruje
@panonia v dnesnej dobe bude vela takychto ludi ako je autorka
Z akého si mesta? Vedela by som ti podarovat tašku potravin
@slavomira236 aha, to som nevedela.. tak potom jedine zvyšné 2 rady..
@tiezjedna mozno by si sa cudovala, ja som mala za mlada v praci spolupracovnika, ktory deckam varil "vegetovu polievku" (voda, vegeta a rezance) a vecerali jablka co nazbierali pri ceste, ale povedal ze on fajcit neprestane lebo to je jeho jedina radost. Zena bola na ID a fajcila tiez. Spolu vyfajcili 2 krabicky denne. Kazdy den, ci piatok ci sviatok.
kks ja ked to tu čítam až mi je do plaču s tejto doby 🙈😔aké staré máš detičky? myslím,že aj iné mamičky to zaujíma🙂
Tiez viem pomoct aspon so satami, S-M, ak treba
Nebite ma, ale ja zacinam mat pocit, ze sa tu snazime vyriesit problem vsetci okrem autorky, ktora v podstate nekomunikuje co je myslim v tomto pripade na skodu
@lelelienka mozno len caka na eura
@lelelienka ako dieťa som bola v podobnej situácii a to bolo za komunistov sladké bol chlieb s cukrom ale vyšlahané žltko s cukrom a nebyť mojej babky tam nvm ako by sme dopadli prečo? nechcem sa moc k tomu vyjadrovať.. ja viem ,že je na nete velmi vela podvodníkov ale verím,že aj autorka ked dala tento príspevok už musela byť zúfalá🙈 ináč by to sem určite nadávala a ešte jedna vec ,keby už len vieme aj tou troškou pomôcť hned by vol svet krajší❤
@elizabet173 verím,že sa ozve❤
Nemas moznost si nieco dopestovat? Napr. Zemiaky - by si mala na cely rok, teda ak byvas v dome, mas kde uskladnit...

Prepáč ale toto naozaj podľa mňa nie je šanca.. veď to je málo pre jedného.. určite niečo spraviť s príjmom.. ak sa naozaj nedá požiadať o dávku v hmotnej núdzi, ak ani to nie požiadať o pomoc rodinu, známych a snažiť sa postupne nejak ten príjem navýšiť.. držím palce..