icon

Čo variť počas horúčav?

2. jún 2025

helou, co zvyknete varit cez leto?
salaty a rychlovky? dajte mi pls tipy diky

a ano, fuj fuj fuj, caka nas peklo, co pozeram v juni citam ze az 36 st. snad sa pomylil.

veronikaszabova
2. jún 2025

Varim rovnako, či je leto, ci je zima.

autor
2. jún 2025
@veronikaszabova

Varim rovnako, či je leto, ci je zima.

@veronikaszabova mne praveze nepyta v teple teple, reku ze sa insipirujem.

nevenka
2. jún 2025

Ale ved len zacalo byt teplo, konecne, tato zima a vetrovky rano, no uz mi to slo na nervy.
Tak ja varim tiez rovnako, ale urcite viac cerstvej zeleniny, pecenu a dusenu zeleninu, aj grilovane zeleniny, lahke polievky a ak chces studene, tak paradajkova na studeno.
Deti by sa mi zo salatov nenajedli.
Ale mozno skusim dake so syrom, kuracim masom, cestovinove. Ked potrebujem inspiraciu, googlim.

pralinka25
2. jún 2025

Ja tiez normamne to iste co inokedy.
Tak asi len salaty ked nie teple.

0silvia0
2. jún 2025

ja sa snažím variť hlavne tak, aby nebolo treba zapínať trúbu keď je vonku 40 stupňov. Ideálne nejaké naložené mäso a robiť rýchlovky, aby človek nestál pri horúcom sporáku dlho. Ale keď má človek klímu, tak to toľko nerieši. Tí čo klímu nemajú, tak nezapínajú trúbu a nevaria 3-hodinové jedlá.

autor
2. jún 2025
@0silvia0

ja sa snažím variť hlavne tak, aby nebolo treba zapínať trúbu keď je vonku 40 stupňov. Ideálne nejaké naložené mäso a robiť rýchlovky, aby človek nestál pri horúcom sporáku dlho. Ale keď má človek klímu, tak to toľko nerieši. Tí čo klímu nemajú, tak nezapínajú trúbu a nevaria 3-hodinové jedlá.

@0silvia0 ano to je dobry point. ja prevazne robim dokola syry a salat ci kuracie sote, no uz sa mi to trocha zunovalo

lucik194
2. jún 2025

varim uplne normalne ako v zime, akuratne obmedzujem polievky, lebo tie v lete nikto nechce (tak maximalne uvarim polievku na vikend), cez tyzden nikdy.
Hlavne take tie polievky "tazke" fazulova, sosovicova, kapustova, to v lete vobec nevarim.

Ruru zapnem uplne v pohode aj v lete, nemam s tym problem. Salaty jedavame pocas celeho roka, takze nevidim dovod ich jest len v jednom obdobi.....

lucik194
2. jún 2025

detto u nas, zo salatov by sa muz a ani ja by sme sa nenajedli (kvoli sportu)

katica06
2. jún 2025

V najväčších horúčavách u nás preferujú studené krémové polievky ale ináč varím rovnako či leto či zima

januska12323
2. jún 2025

Ja varím rovnako len sa to snažím stihnúť pred najväčším peklom a rúru vôbec nezapínam.

osky
2. jún 2025

Take lahsie jedla su cestoviny na xy sposobov,najmä zeleninove jedla
Pre mna je napr.typicke letne jedlo cukina v trojobale/robim v rure,nesmazim/,alebo aj karfiol tak,k tomu varene zemiaky jogurtovy dresing..

Alebo napr.francuzske zemiaky,zapecena brokolica ci karfiol
Mäsove spizy
Ryby alebo v sezone aj hubovee jedla-vxprazane,pecene,hubova omacka,ci gril....
V lete dost casto grilujeme
A praveze v lete varievame take huste mliecne polievky na kyslo,alebo huste strukovinove..a je to ako hlavny chod
Vtedy nevarim druhe,alebo max.nejake palacinky a pod.
Ja v lete zboznujem take obxcajne cestoviny s pedtom
Alebo len olivak a kopa cesnaku
Alebo paradajkova omacka a kooa syru na to
A k tomu hl.salat

Rychle,chutne ,svieze..

sisska96
2. jún 2025

Hocičo na čo mám chuť. Len skoro ráno ešte pred prácou, alebo neskoro večer. Cez deň nezakúrim zbytočne

sisska96
2. jún 2025
@nevenka

Ale ved len zacalo byt teplo, konecne, tato zima a vetrovky rano, no uz mi to slo na nervy.
Tak ja varim tiez rovnako, ale urcite viac cerstvej zeleniny, pecenu a dusenu zeleninu, aj grilovane zeleniny, lahke polievky a ak chces studene, tak paradajkova na studeno.
Deti by sa mi zo salatov nenajedli.
Ale mozno skusim dake so syrom, kuracim masom, cestovinove. Ked potrebujem inspiraciu, googlim.

@nevenka no ja sa vôbec neteším na toto hnusné leto. Už nech je zase jeseň a normálne počasie

autor
2. jún 2025
@sisska96

@nevenka no ja sa vôbec neteším na toto hnusné leto. Už nech je zase jeseň a normálne počasie

@sisska96 ja tiez neznasam leto. uz sa tesim na jesen a zimu

sisska96
2. jún 2025

Treba namontovať klímu už nie sú také drahé ako dakedy. My našťastie máme dom orientovaný na severovýchod, takže ráno trošku slnka doobeda potom už tieň a celkom dobrý chládok

cafelatte
2. jún 2025

väčšinou maso na všetky spôsoby s varenou, grilovanou či čerstvou zeleninou..

henka123123
2. jún 2025

Lečo.kolozvarsku.strapacky.langose a kysle polievky..ciganske v pletenke..pecene zemiaky so slaninkou a cibulou. Velakrat gril( spekacka syry a zeleninovy salat) ryba na masle

henka123123
2. jún 2025

Este aj cez leto zvyknem papriku naplnit syrom klobaskou slaninkou a zapiect

autor
2. jún 2025
@henka123123

Este aj cez leto zvyknem papriku naplnit syrom klobaskou slaninkou a zapiect

@henka123123 inac toto som v zivote nerobila ako to presne robis dakujem. to je taka rychlovka tiez ze?

autor
2. jún 2025
@henka123123

Lečo.kolozvarsku.strapacky.langose a kysle polievky..ciganske v pletenke..pecene zemiaky so slaninkou a cibulou. Velakrat gril( spekacka syry a zeleninovy salat) ryba na masle

@henka123123 si moj clovek toto tiez zvyknem robievat

micusa2222
2. jún 2025

lečo, plnená paprika, ryby, hydina..hlavne ľahké...

sisska96
2. jún 2025

ooo mňam plnená paprika. Cez víkend už aj spravím

princezna_bosorka
3. jún 2025

studeny cestovinovy salat, listovy salat s grilovanym syrom alebo grilovanym masom, cestoviny s pestom alebo lahkou omackou (napr. z pecenej zeleniny alebo "a la limone"), grilovane spizy (maso, zelenina, syr), plnene tortily na akykolvek sposob, palacinky na slano. nic extra tazke a vacsinou nerobim jedla s omackami (ako gulas a svieckova).

sisska96
3. jún 2025
@princezna_bosorka

studeny cestovinovy salat, listovy salat s grilovanym syrom alebo grilovanym masom, cestoviny s pestom alebo lahkou omackou (napr. z pecenej zeleniny alebo "a la limone"), grilovane spizy (maso, zelenina, syr), plnene tortily na akykolvek sposob, palacinky na slano. nic extra tazke a vacsinou nerobim jedla s omackami (ako gulas a svieckova).

@princezna_bosorka Však guláš a sviečková je hotová raz dva, varí sa sám

revikat
3. jún 2025

Šaláty na milión spôsobov 🤭
Overené kombinácie mám:
Kozí syr, cvikla, rukola, šošovica
Kozí syr, rímsky šalát, karamelizovaná hruška, jarná cibuľka, reďkovka, olivy, slnečnicové semienka (na fotke)
Cezar šalát - Rímsky šalát, kuracie mäso, parmezán, omáčka
Šalát Nicoise - rímsky šalát, tuniak, varené vajíčko, varený zemiak, paradajky, cibuľa

Robím aj burger s grilovaným syrom, mäsom alebo so zeleninovou plackou, falafel v pita chlebe so zeleninovou oblohou, minule som robila kuskus s falafelom a tahini omáčkou.

cukroska
3. jún 2025

U nás sa varí rovnako ako po celý rok. Aj peciem ak majú chuť, koláče a hlavne celé leto zaváram. Či je 37 či 20 st. Ako to vyjde.

autor
3. jún 2025
@revikat

Šaláty na milión spôsobov 🤭
Overené kombinácie mám:
Kozí syr, cvikla, rukola, šošovica
Kozí syr, rímsky šalát, karamelizovaná hruška, jarná cibuľka, reďkovka, olivy, slnečnicové semienka (na fotke)
Cezar šalát - Rímsky šalát, kuracie mäso, parmezán, omáčka
Šalát Nicoise - rímsky šalát, tuniak, varené vajíčko, varený zemiak, paradajky, cibuľa

Robím aj burger s grilovaným syrom, mäsom alebo so zeleninovou plackou, falafel v pita chlebe so zeleninovou oblohou, minule som robila kuskus s falafelom a tahini omáčkou.

@revikat dakujem toto si ukladam 🙂

sisska96
5. jún 2025
@cukroska

U nás sa varí rovnako ako po celý rok. Aj peciem ak majú chuť, koláče a hlavne celé leto zaváram. Či je 37 či 20 st. Ako to vyjde.

@cukroska Aj my zavárame 😂 ale iba skoro ráno, keď ešte ledva svieti slnko