icon

Čo variť pre rodinu?

2. máj 2023

Ahojte žienky sme mladý pár a založili sme si rodinu bohužiaľ u nás v rodine sa často nevarievalo takže nemám žiadne základy ....od malička som ale veľmi biedny jedák nikdy mi nič poriadne nechutilo .. mäso to nehrozí maximalne zjem kurča aj keď mám na výber v reštaurácii všelijaké drahšie jedla ja sa uspokojim so špagetami a som spokojná ..prosím poraďte mi čo variť pre chlapa tak aby mal aspoň každý druhý deň navarené ..mäso neviem ale ziadne urobiť tak aby mi chutilo. ďakujem za odpovede 🙂

Strana
z3
pribinak
2. máj 2023

Pozri si videá na kuchyňa lidla, chutne a jednoduché jedla, máš k tomu komentár ako to urobiť

siska53
2. máj 2023

Je kopec dobrych stranok, kde su recepty i video navody.. da sa naucit podla toho a skusat. Na zaciatok sa spytaj muza, co by si dal a skus podla toho vyguglit recept, zohnat ingrediencie a ides.

melanta
2. máj 2023

Ja tiež mäso až tak nemusím. Takže bežne urobím napríklad gnocchi s omáčkou a jemu k tomu urobím steak z panenky. Alebo robím sviečkovú či hovädzí guláš, ja zjem len knedľu so šťavou. Na druhej strane, nemusíš variť iba ty. Môže variť aj partner. Hlavne ak ste obaja nekuchári, tak varte spolu alebo raz jeden, raz druhý.

cuvienka
2. máj 2023

popozeraj si rozne recepty, take nejake rychle, kde nepotrebujes mat neviem kolko ingrediencii do varenia, taky zaklad proste. u nas musi byt polievka, bez toho uz ani fungovat nevieme, kolkokrat si dame aj len samotnu polievku a druhe az neskor.

anjelicek26
2. máj 2023

Youtube a hladaj videa pre zaciatocnikov, ja si zostavujem jedalnicek casto podla restauracii, plus to, na co mame chut, nech sa neopakujem a podla toho uz idem nakupit, dost ti to pomoze... kazda sme nejako zacinala, moja mama ma tiez neucila varit, proste to prislo samo... ano kazda z nas zacinala zeleninovymi polievkami, spagetami ci zemiakovou kasou a mäsom na stave... netreba hned cakat zazraky, ani partner ich necaka, bude to krok po kroku.

babababka
2. máj 2023

Guľáš,kapustnica,prívarky,vajcové halušky,francuzske zemiaky apod.

kdzejcmen
2. máj 2023

@pribinak a ja odporucam aj polsku kuchniu lidla - maju normalne recepty z klasickych surovin, dobre sa na nich pozera, je tam viac kucharov, videa su zaujimavejsie (idu aj do exterieru a tak), jazykova bariera nie je az taka strasna. Na tych nasich dvoch "lidlakov" sa neda pozerat aki su nemastni-neslani :D

akiana
2. máj 2023

Boze strasne zavidim niektorym ludom tuto vlastnost, ze im nic nehovori jedenie. Mam jednu taku kolegynu, na obed si da dva pomarance a pohar vody, lebo na nic ine nema chut, tiez je tenucka ako sparatko. Ja jedlo absolutne milujem, preto uz roky nemam inu moznost, ako sledovat si porcie a kalorie, inak by som mala 150 kil. Chcela by som proste nemat velku chut do jedla, ako niektori ludia.

kdzejcmen
2. máj 2023

u nas ficia privarky, su jednoduche, syte a chutne a mas navarene aj na viac dni. Ked sa prida jednoducha fasirka, opecena klobaska ci parky, pridu si na svoje aj masozruti

nikoletta1712
2. máj 2023

Granadír🐷…

kdzejcmen
2. máj 2023

@akiana som rada, ze nie som sama :D ja tiez milujem chute a koreniny a vobec jedlo/varenie/pecenie je jedna moja vasen a raz nedokazem pochopit ako moj muz dokaze mat take sebazaprenie, ze s kludom necha 2 kusky posledne na tanieri, ze on uz ma dost - to sa mne nemoze stat :D

0silvia0
2. máj 2023

ak chceš maso, skús najprv jednopekáčové recepty. nahádžeš zemiaky, mäso (kuracie stehná, alebo bravčové na plátky okorenené a zapečieš zakryté spolu). Takýchto receptov s rôznymi obmenami nájdeš dosť, pohľadaj s presným postupom.

autor
2. máj 2023

@siska53 . odpoveď čo by si si dal ? Čo mám uvariť Je ja neviem ja zjem všetko ide ma poraziť 😂😂

autor
2. máj 2023

@melanta ach jaj keď ja nič z toho nezjem :( ale zato somariny sladké zjem z klasického jedla ma napína už od malička neraz sa stane že obed vyvrátim :( bola som s tým aj na gastro nič mi nenašla a len povedala že mám jesť čo mi chutí

autor
2. máj 2023

@0silvia0 ďakujem skúsim a snáď nejaké mäso sa mi podarí urobiť ..len keď je veľmi suché tak to proste nezjem :/

marca12
2. máj 2023

@akiana pozor na zelania,aby sa ti to nevypomstilo. Ale vobec nemusis zavidiet nechut do jedla. Nie je to nic zavidenia hodne,je to skor na obtiaz. Ja mam obdobia,kedy mam nechut do jedla a som z toho az nervozna,ked neviem nic do seba natlacit a v praci sa dockam podobnych reci ako si tu popisala. Bud rada,ze ti chuti

autor
2. máj 2023

@pribinak ďakujem idem si pozrieť niečo na YouTube

tiezjedna
2. máj 2023

Mrkni na www.kucharkaprodceru.cz, sú tam postupy aj pre začiatočníkov a super recepty

autor
2. máj 2023

@marca12 moje slová ...koľko krát sa mi hlava točí od hladu ale proste nejde to do mňa v najhoršom prípade to vyvrátim :(

babalenka
2. máj 2023

A preto som sa už prestala pýtať ,že co chcu na obed . Deti sa stravujú doma nie v škole a po otázke čo mám spraviť tak syn len nech je mäso a dcéra že naši nemusí byť.Odvtedy majú smolu a sa nepýtam 😁.Tak u nás sme.polievky tá musí byt stake tie sa mi variť chce.Ale druhé väčšinou tak rýchle mám rada keď sa to dá na jeden plech a pecie sa to spolu.Zlozitejsie nechávam na víkend.Ale moji našťastie nespekuluju a zjedia takmer všetko 🙂.Skús pozrieť tie lidlacke recepty

autor
2. máj 2023

@babalenka a aké polievky varíš ? Tie mám rada viacej ako klasické jedlo 🙂 ..vývar sa mi ale stále nedarí robiť taký čistý prehliadny

akab
2. máj 2023

pozrite aj recepty na bonvivany.sk Každý recept sa mi od nej podarí.

ivangeline
2. máj 2023

Je kopec jednoduchych jedal a masko len nalozene a opecene,nemudia byt nejake speci veci nazaciatok. ;D A este lepsie,keby ste sa obaja zriekli svojich navykov a skusili jest spolocne. Ked pridu deti,pomoze to. ;D Snazime sa jest vsetci vsetko. Varim tak,aby jedli vsetci. Niekto zje viac prilohy,iny je viac na maso,dalsi polievka...ale aspon co to vzdy jedia aj z druheho jedla. A moje deti jedia,takze si myslim,ze ideme na to dobre. Spolocne stolujeme a spolu jeme viac menej to iste.

marianarem
2. máj 2023

Vyskusaj tento moj recept:
Jemny bulgur namocit na 20 minut do vody, este lepsie do jablkovej stavy, nech uplne zmakne. Pomliet jemne maso (najlepsie je to z kuracich stehien bez kosti s kozou, ale moze byt cokolvek ine). Zmiesat ten bulgur s tym mletym masom a s vajickami. Sol, korenia podla chuti (staci cierne korenie a nejaka bylinka). Z tejto zmesi na rozpalenom tuku opiect placky priemeru 8-12 cm, z oboch stran.
Mnozstva surovin: bulguru tak 1/10 z vahy masa. Vajce jedno na cca 250-300g masa.
Vysledok je neskutocne stavnaty, lahucky, dobre zutelny..zalizuje sa aj moje vyberave dieta a manzel to nazval masovym oblacikom 🙂

babalenka
2. máj 2023

U nás frcia prevažne kyslé tak šošovicová fazuľová ale s údeným mäsom a klobáska musí byť syn musí mať najradšej majú kyslú zemiakovú s kôprom ale že veľa kôpru 😁.a dcéra má rada zeleninové s krupicovymi haluškami.Vyvar ako kedy sa mi podarí niekedy je čistý a niekedy sa mi zmuti.Ale napríklad šalátovú polievku nechcú,ale šalát ako prílohu majú radi.Paradajkovu majú radi tiež ale musia byť písmenká cestovina v nej.A druhé majú radi kuracie mäso na hocijaký spôsob

lobic
2. máj 2023

hej, ja varim podla receptov z Kuchyna Lidla, tam su velakrat take nenarocne, ze to zvladny fakt ze aj ktorykolvek amater. a co je najhlavnejsie, tak z dostupnych surovin, cize z Lidla🙂

akiana
2. máj 2023

@autorka a nebude ta nechut do jedla psychologickeho charakteru, ked ti na gastro nic nenasli? Lebo co citam zavrate od hladu a nechut, zvracanie z jedla, to mozu byt psychosomaticke symptomy.

babulkomale
2. máj 2023

@akab bonvivani.sk
Myslis ze to je "ona"? Niekto konkretny?
Tiez tam rada chodim na recepty 👍

eny333
2. máj 2023

Bonvivani.sk

akab
2. máj 2023

@babulkomale https://www.facebook.com/bonvivani.sk varím už dlhšieee, ale keď chcem zmenu, niečo nové alebo mám niečo neoverené, pozerám u nej. Má tam všehochuť a dole komentáre ľudí, takže aj taká recenzia k receptu. A áno, je to "ona".

Strana
z3