Čo varíte a pečiete počas veľkonočných sviatkov?
Čo v ktorý deň v období veľkonočných sviatkov varíte a pečiete?
štvrtok - špenát, zemiaky
piatok - pôst. deťom pečené filé, zemiaky
sobota - halušky
nedeľa - vývar, rezance, pečené kuracie stehná, ryža, kompót. zákusky, mäsová baba, obložené misy so šunkou, klobásou...
pondelok - obed z nedele + zákusky, obložená misa, mäsová baba, ....
utorok - diééta. 😉
Štvrtok špenát, v sobotu alebo piatok vajcia, klobása, údené v jednom hrnci. Inak nič extra možno spravím koláč.
Vo štvrtok odlet ✈, tak uvidíme, čo si tentokrát vyberieme z menu😉
Nemám nič vymyslené a extra naplanovane.Jeden deň panenku na hriboch, jeden deň údené a šalát ostatné je vo hviezdach
Piecť kokosový cheescake
@deti95060810 špenát lebo sa vo štvrtok má jesť zelené?
Dodrziavame akurat to, ze vo stvrtok nieco zelene a v piatok bezmasite. Inak to nehrotim, uvidim este, na co bude chut. Asi aj nieco upeciem, mozno zltkove rezy a kremrole.
Nasi to maju tak, ze v piatok sa nevari nic, lebo je post, v sobotu postia tiez, ale uz nie tak prisne ako v piatok, takze mama zvykne robit aj halusky alebo take nieco bezmasite a v nedelu a pondelok sa napchavaju udeninami, vajickami a zemiakovym salatom a pod. Pre mna boli vzdy v detstve velkonocne sviatky utrpenie, lebo nejem udeniny, ani vajicka, ani zemiakovy salat (ten jem iba taky, ktory spravim ja). Takze tento zvyk som pocas sviatkov v mojej domacnosti zrusila a mame normalny nedelny obed, bez udenin.
Varíme normálne ako každý iný deň. Ešte neveim čo budem variť, možno nejakú rybu, mäso, čo mi napadne 😄 Ale mám rada “stratené kura”, tak asi to budem robiť.
Na co budeme mat chut. Nevarime kvoli sviatkom nieco viac alebo ine nez bezne
Nevarím, nepečiem, neupratujem. Užívam si dovolenku počas sviatkov.
Štvrtok zapekaná brokolica, piatok nič, sobota nič, nedeľa hody, pondelok tiež. Šalát, klobásky, vajíčka, šunka, chren, cvikla, hrudka, paska, tvarohový cheesecake. 🐰🐣🌷✝️⛪
Od štvrtka budeme vám chalupe, takže tomu prispôsobíme aj jedlá. Bude sa grilovať, opekať,uvarí sa kotol gulášu 🤤
Ja som sa dnes dozvedela,že bude veľká noc,inak by som ju prebehla bez povšimnutia,takže čo bude doma to uvaríme
Nič špeciálne. Pre mňa veľká noc nie sú sviatky. Beriem ich ako normálne dní. Takže to, na čo mi príde chut, navarim
@biba_18 áno.
Nic zlozite
Hlavne v nedelu a po dalsie dni po nedeli nevarime nic kedze jeme len to co sme mali vo velkonocnom kosiku v kostole
Ja som sa tak tesila na Velku noc a potom som si uvedomila, ze vlastne ja som mama…a mam navarit daco. 🤣🥲
syrek a hrudku, rodina to miluje.
Štvrtok brokolica zapekaná v rúre, piatok pôst, sobota pôst, nedeľa obrátené rezne a majonézovy šalát, pondelok majonézovy šalát a grilovaná ryba. Pečiem citrónovú roládu a malu čokoládovú tortu. Okrem toho plnku, tu masovú na nedeľu a pondelok.
Štvrtok špenátové halušky so syrovou omáčkou, v piatok rybka/ vysmazany syr s hranolkami, sobota zemiakové/ zeleninové placky, nedeľa zemiakový šalát a rezne, pondelok obložená misa. Piecť budem puncovy a metrový rez.
Nevarim, nie som doma do soboty. Vedeli si spravíme asi karé so zemiakmi a ostane aj na pondelok. Koláče neriesim, možno si spravím len tiramisu, veľkú noc neprezivam a nedodrziavam zvyklosti.
@marianka2525 aky je medzi nimi rozdiel?
Pecieme a varime tak ako vzdy ci je nejaky sviatok ci nie a na co mame chut😁ked na nedelu tak v nedelu skoro rano
my máme dneska francúzske zemiaky.Ja som úplne aj zabudla že je zelený štvrtok inokedy robíme špenát.No možno ešte tak pesto s bazalkou aby bolo teda niečo zelené🙂 síce bude zaváraná uhorka ako príloha to je zelené😀 my to tiež nejak extra nedodržujeme ani pôst ani nič.Veď už aj tá údenina mne to ani nechutí z obchodu to okolo údeného iba chodí jak žuvačka.A niekoho takého kto robí domáce údené ani nepoznám že by to teda aj chuti malo
no jedlo neviem.. dnes som odpracovala a doma si neico "ulovili" a ja som si objednala :DD zajtra budu asi halusky, v so-ne-po.. no netusim hlavne menu kedy co.. bude vyvar, pecene maso, nejaka priloha, potom klasika salat, vajcia, udene, chren, a robim syrovu roladu.. nejake zakusky si upecieme, asi mrkvovu tortu a potom s dcerou urobime grilaz, bounty a zlkove rezy :D (ale prve dve preto, ze nam treba pominat zvysky surovin z vianoc:DDD). Asi bude hrstkova polievka niektori den, mozno zajtra.

Snad sa uz bude dat nieco dobre ugrilovat...