Čo varíte po práci?

7. nov 2023

Zaujíma ma čo vy varíte po práci?
Ja mám prácu od 8 do 16 na jednu smenu, ráno utekám do škôlky a školy, po práci to isté. Doma učiť sa s deťmi a popritom variť plus ako tak upratať domácnosť.
Už mi dochádzajú nápady čo variť. V práci nemáme obedy ani ja ani manžel, takže chodíme domov hladný.
Dnes som robila narýchlo len vajcove chleby a bola som v obchode na nákup. Manžel chcel nech kúpim hotové jedlo že je ešte hladný tak som mu kúpila. A nechytilo mu to vyhodil to do koša že to smrdí a pohádal sa so mnou že čo som to za ženu že pri mne umiera hladom.
Dnes sme práveže nič nemali doma zásoby sme minuli preto som robila len vajcove chleby a utekala na nákup. Len už sa mi teraz nechce variť som utahana z roboty.
Poraďte čo varivate vy doma hlavne niečo rýchle a aby sme sa z toho všetci najedli.
Ďakujem

mamina7070
7. nov 2023

ormalne varim do polhodky urobim komplet menu varim ked pridem z roboty

alex49
7. nov 2023

Manžel nie je digitálny, má ručičky, pracuje rovnako ako ty. Tak by sa mal aj rovnako podieľať na varení obedov alebo večere. Nie si slúžka. Ak je hladný, nech si spraví sám.
My sme nikdy varené večere nemali. Varilo sa na obed. Kedy chodí muž z prace a co on robí v domácnosti?

beronsche
7. nov 2023

Sice neporadim , ale udrelo mi do oci, co pises..
Cize pan manzel nema ruky, ze pri tebe chudak umiera od hladu?
Za take reci by som ho poslala kade lahsie a nie este do obchodu bezala..

h2
7. nov 2023

Prosím ťa, však toto nie je reálny príspevok?! 🙏

beronsche
7. nov 2023

@mamina7070 do pol hod, kompletne s pripravou a upratanim?
Tak ak "nevaris" spagety s kecupom, tak si dobra...

tenerifka
7. nov 2023

to akoze fakt?
Zajtra ani prstom nehni, a urob manzelovi vystup, ze si hladna, a co je to za manzela, ze sa nevie postarat.
Zeny, to v akom storoci ste sa zasekli? Chapem situaciu, ked je zena na MD a nepracuje....ale takto? Ze obidvaja robia a zena sa ma starat o jedlo? A chlap akoze co, skrabkat si gule a pindat? Naco vlastne taky chlap v domacnosti je? Len aby vsetko zozral, zaspinil a pi..oval?

autor
7. nov 2023

@alex49 On robí od rána do večera len dnes dosol doma skoršej.
@h2 Ale je to reálne.
@tenerifka On nevie variť sám od seba nespraví nič, keď mu poviem aby pomiešal alebo pridal niečo tak to spraví pod mojím dohľadom ale sám nič

h2
7. nov 2023

@tenerifka Keby len o jedlo! Ráno berie deti do škôlky A školy, potom ide do práce, odtiaľ zase vyberá deti ona, ide nakúpiť, doma upratuje, varí, s deťmi sa učí. Chlap nerobí nič a ešte frfle na jedlo a mizernú ženu. Ja jednoducho neverím, že toto je real. Proste to autorka prehnala.

mamina7070
7. nov 2023

@beronsche upratanie som nepisala ale teda ano som vycvicena ako najstarsie dieta z krdla deti 😂
pridem dam varit vodu v troch hrncoch do vsetkych sol do jedneho trochu safranu
potom chytim dva ks mrkvy osupem (nad kosom) hodim do jedneho z hrncov plus bobkovy list osupem cibulu krajam na drobno hodim na panvicu s olejom nakrajam kuracie prsia prichodim k cibuly ochutim kusok ochuteneho masla orestujem doplnimmmrazenu zeleninu a prikryjem
vezmem konzervu velkej strakatej fazule medzi tym do jednej viacej vody ryza do druhej hrube slize, fazulu z konzervy omyjem prihodim knmrkve a medzitym urobim zaprazku dam do polievky ryza zmakne zlejem z vody dam vnatku z mrazaku a servirujem

1fifinka1
7. nov 2023

Ja v práci nemám obedy, preto varím každý druhý deň. Aby som mala ana druhy deň teply obed. Často varím mäso na stave, ryžu, cestoviny, pečene mäso, normálne ako klasický cez víkend. Mne to zaberie hodinu a pol dakedy aj dve. Nevadí mi to. Viac mi vadí keď som hladná a nemám teply obed. Menu si odmietam objednávať. A polotovary tiež nekupujem. Ale varím vždy na viac dní.

viestta
7. nov 2023

Autorka, moj bol z tych, co im aj caj prihorel. Teraz dokaze navarit. Sice nie svieckou ani patchodove menu, ale jednoduche jedla typu cestoviny s cimsi, leco, parkovy gulas, zeleninova, paradajkova, zemiakova polievka, halusky uz uvarit dokaze. Ked uz nic ine, tak ocisti a nakraja zemiaky a hodi ich do rury, kde sa same uvaria. Takze to, ze niekto nevie varit nepovazujem za dovod aby nevaril. Ked som sa ja naucila varit, nauci sa kazdy. A ano, ucila som ho varit ja, pretoze jeho rodicia ho tuto zakladnu zrucnost cloveka do 21. storocia pozabudli naucit.

lenka_vi1
7. nov 2023

Cestovinu na akýkoľvek spôsob máš super rýchlo, ak by chceli niečo za tým tak kuracie mäsko stačí na panvici opražít chvíľku z každej strany k tomu salat, striasanka je tiež rýchlovka, zeleninové rizoto, husté polievky, mexická fazuľa, šošovicová polievka so zemiakmi a mrkvou, tekvicovo-zemiakove placky....je toho dosť čo sa dá rýchlo urobiť.

zuzanockamt
7. nov 2023

Ja varievam rýchle veci - halušky so syrom/bryndzou, granadír, strukovinové polievky, cestoviny s paradajkovou omáčkou, placky, langoše, palacinky, lievance, pečené mäso s ryžou, rizoto, dusená zelenina+volské oko+zemiaková kaša, kuracie soté s ryžou, rybie filé+zemiaková kaša, perkelt, atď

sense
7. nov 2023

Chvalabohu za chlapa ktorý zje všetko a keď mu nechuti chleba vo vajci tak si spraví jedlo sam... Ale teda napr včera sme mali teľacie pečienky so zemiakovou kašou, predvčerom paradajkové rizoto, obe varil chlap, ma voľno a ja som bola v práci. Dnes máme fondue a zajtra sa uvidí asi šalát s červenej repy, rukoly, jablká, cícerom a feta syrom

beronsche
7. nov 2023

A to robi 12-tky a nema pritom obed, ci ako to myslis, ze od rana do vecera?
Ze nevie varit je vyhovorka. Keby chcel, nieco lahke zvladne..

autor
7. nov 2023

@h2 Čo som prehnala myslíš že som jediná kde žena robí tieto činnosti?
@mamina7070 Takto nejak varím aj ja že naraz všetko, no najmenej hodinu mi trvá niečo uvariť aj viac podľa náročnosti jedla. Plus upratat umyť riad po varení.
@1fifinka1 My do roboty nosíme rožok alebo chleba so salamom, obed z domu mohli by sme ale nemáme kde to zohriať není tam mikrovlnka takže studený obed sa nám nechce jesť. Preto máme teplú aspoň večeru doma.
@lenka_vi1 Neviem mne to trvá všetko minimum hodinu aj viac pokiaľ sa uvarí. Muž má rád mäkké mäso aby sa to rozpadavalo v ústach tak mäso varím dlhšie.
@beronsche Od rána do večera chodí na 8smu hod a robí do 17 no niekedy ostane dlhšie v práci do 18 alebo 19

tatiana_84
7. nov 2023

Odporucam varit v tlakovom hrnci. Napriklad rano namocim fazulu, vecer len nahadzem do hrnca a postavim varit, to iste s masom, zemiakmi. Medzitym upracem co to v byte, a do hodiny aj jedlo s masom na stole. A recepty ,,starych mam"-zemiakova husta polievka obmienam prisady-pridam cervenu sosovicu-vari sa v normalnom hrnci do 10 minut, krupy c.3-rychlo sa uvaria a moj muz ma velmi rad take polievky. Teraz polievka kapusta s paradajkou. Len my sme polievkovy.
Aj vyvar casto v tlakovom- v mraziaku nachystane balicky zeleniny zo zahrady a len hodim do hrnca.
Granadyr, privarky s vajcom, cestovina s roznymi omackami....
Casto v zime pouzivam mrazenu zeleninu a nase oblubene- ladovy salat s mix zeleninou, tuniakom z konzervy a chlebikom. Zalezi co mate radi.

beronsche
7. nov 2023

Cize pracuje zhruba ako ty.. ved ty si v jednom kole dlhsie ako on - od 8 do 16 v robote, predtym, potom deti, po robote ulohy, varenie, domacnost..
Velmi zle ste si to nastavili..

tykat
7. nov 2023

Muz preco nenavari? Mala by si pokoj s vymyslanim a este aj fajnu veceru.

mamina7070
7. nov 2023

tak u nas si este po ceste v aute rozdelime ulohy a podla toho ideme a samozrejme ja som varila muz spratava sak mame umyvacku nie si stroj problem bude asi v manzelovi a hodinu je pridlho rob jednoduchsie

tenerifka
7. nov 2023

autorka, pises: Muž má rád mäkké mäso aby sa to rozpadavalo v ústach tak mäso varím dlhšie.
Tak urob parky alebo hamburger...prepac, ale za tuto situaciu si mozes sama. Preco? Lebo tvoj muz vie, ze ta moze perovat a ty mu to budes zrat. Lebo keby mal zenu ako som napriklad ja, bol by nauceny, ze na mña nieco take moze skusit maximalne raz, a potom si dobre rozmysli, ci to este zopakuje.Ale teda ani by nic take neskusil. To musi byt v tebe, musis vyzarovat nieco, ze muz ti dakuje a uctieva ta aj za natrety chleba s maslom. A dokonca aj ked pride domov, ty vylozene nohy, v ruke pohar vina a nic k jedlu.....ze sa toho chopi sam a je rad, ze ti moze posluzit, navarit ti a ty ho za to pekne pochvalis. A on stastny ako blcha.

tiezjedna
7. nov 2023

@autorka poradím nech manžel cestou z práce kúpi hotovku, ktorá mu chutí. Pre všetkých👍

kvietok2012
7. nov 2023

Vzdy navar na 2-3 dni a mas po probleme...ked dojete, tak umyvajte riad spolu, ten riad je aj jeho, nielen tvoj...ty chodis tiez do prace, vyzdvihujes deti, nosis ich rano...zase muža nemusiš az tak lutovat, on sa narobi menej ako ty...treba ho viac zapájat do domacich prác...

annalena
7. nov 2023

Predvaram si na 2-3 dni, ale mne sa stravuju aj 3 deti doma, cize u nas musi byt jedlo hotove uz k obedu. Maso urobim najcastejsie ked mam volno, ci uz na stave, gulas, pecene a pod..... Prilohy robime vzdy cerstve - jeden den je k tomu ryza, druhy den sa uvaria alebo upecu zemiaky, dalsi cestoviny, kto uz nechce s masom urobim narychlo s vajcom alebo syrovu omacku. Obmienam kompoty, salat tiez urobis rychlo.
Polievky varim huste na 2 dni, niektore si ked mam viacej zavarim do pohara (v chladnicke vydrzi aj 2 tyzdne) a kazdy si potom vezme podla chuti.
Super je aj nalozit maso a to sa cerstve uprazi, ktomu zase len obmienat prilohy.
A presne ako tu uz niekto pisal, varim v tlakovom hrnci, to usetri vela casu.

evinqua
7. nov 2023

Premysli si vopred co budeš cca varit a nakup si raz za týždeň, jedla z jedného hrnca kolozvarska francuzske atd, maso na dva dni a k tomu môžeš každý deň inú prílohu, niekedy stačí možno polievka typu gulášová, strukovinova, ...mne osobne chutia aj šaláty často, neviem ako je na tom tvoj muž, samozrejme, minimálne on nech nakupuje, navrhne co varit, a kým ty dovaris tak keď príde nech uprace ak chodi neskôr domov, najlepšie by bolo varenie si striedať.

zuzubb007
7. nov 2023

Nech sa paci manzel nech si zavola objednavku, inac to sa ako da prezit bez obeda do 16tej ja by som odpadla bez obeda, treba varit na tri dni spagety, cez vikend vela nech ostane na pondelok, utorok, chleba vo vajci naozaj nieje jedlo, spravim kapustnicu, gulas, sosovicu aj 4 dni sa da jest

ivik4
7. nov 2023

Ja som napriklad dnes o pol5 varila kuracie na kari s ryzou. Mame aj na zajtra obed do prace. Predvcerom som zas oprazila prsia,nakrajala zeleninu a spravila plnene tortily. A samozrejme ked je doma muz, tak navari on . My si vzdy rozdelime kto sa uci s malym a kto ide varit. Zväcsa mam veceru vzdy suchu lebo take mam najradsej ale vari sa nech je obed na dalsi den, ked nahodou nieje z restiky.
Nic ,,rychle" nevarim, varim bezne. Zväcsa cez tyzden to je z kuraciny ktore je rychlo aj tak. Alebo ked sladke tak palacinky

kiwi3
7. nov 2023

ja ze to bude normalna diskusia, ale normalne ma ten uvod nastval... to je ako z 19. storocia. takemu by som neuvarila nic.
inak, vajickove chlebiky su uplne v pohode raz za cas aj na veceru. a stavim sa, ze on pomaly ani to nevie spravit.

luccija
7. nov 2023

Nie je dobre, že si nič nenosíte do práce na obed.Varim rôzne väčšinou mäso v kuchte je to rýchlo, dnes granatir na zajtra a teraz robím pečené zemiaky a rybu.Uz cez víkend si musíš rozvrhnúť čo nakúpiť a variť.Ked je muž v práci do večera čo celý deň je?keď už nevie variť nech si natrie chleba, spraví omeletu a do obchodu by tiež mohol chodiť.Sosovicovy prívarok, husté polievky, karé ako minútku s volskym okom, hráškom, rizoto...

maranco
7. nov 2023

Všetci v tvojej aj manželovej práci jedia chlieb, nikto nechodí/nemá teplý obed? To im vyhovuje takto sa stravovať?