icon

Čo varíte počas horúčav?

23. jún 2021

Nie sme velki jedaci a v tomto teple jeme ešte menej. V podstate odkedy je horuco sme na kremovych polievkach a salatoch. Poradte nieco lahke, co napriklad teraz jedavate vy.

Strana
z2
henka123123
23. jún 2021

My leco sme mali potom len take zapecene zemiaky domace s kuracimi kuskami a cherry rajcinami..a vavsinoi tsketo veci mame cigansku.burgre.zapekane cestoviny....salat zeleninovy a k tomu steaky alebo panenku

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
eliskadad1
23. jún 2021

pripojím sa, mne prestalo chutiť jesť ako ostalo takto horúco :/

gbgb
23. jún 2021

Dnes cucoriedkove gule z Lidla s makom.

kkovacovak
23. jún 2021

My jeme skoro každý večer caprese. Na obed max nejaké cestoviny alebo niečo čo sa len rýchlo osmahne na panvici alebo na to kašleme a jeme v reštaurácii. Hlavne nám moc ani nechutí takže na nejaké vyváranie nie je chuť. Keď je možnosť a čas tak grilujeme. V tomto teple doma variť zakazujem aj priateľovi 😄

autor
23. jún 2021

@henka123123 och lečo 🤩 na to som uplne zabudla

ichbinich
23. jún 2021

Dnes na obed sme mali pita chlieb s baklazanom a syrom halloumi, paradajkami a uhorkami, tzatziky.
Na veceru hodim do rury velke zemiaky, tie sa robia same, ku tomu par kociek slaninky, struhany syr a kyslu smotanu.
Inak - salaty, salaty, salaty; studene polievky; iba chlieb/pecivo plus nieco k tomu.
Vcera manzel spravil "pizza tasticky" - listkove cesto, potriet nakrajanymi paradajkami vo vlastnej stave, pridat trochu mozarelly a spenatu, zatvorit, potriet vajickom, upiect. Najviar roboty bolo rozmrazit spenat 😀

luccija
23. jún 2021

Vcera cestoviny s tuniakom, dnes len polievka s knedlickami...v nedelu sme to riskli s vyprazanym karfiolom a bolo nam cely den tazko

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
simca06022011
23. jún 2021

Vikendovy obed na sobotu sme nakoniec varili v nedelu vecer. Mame kopu vody, limonad a ovocie, narobene drene ovocne v mrazaku a nanuky :D
Uvarena je polievka (vcera sosovicu som navarila, je to syte, netreba druhe) aj druhe, a da si kto ma chut a ked ma chut. Nerobim v tomto teple servis. max ak vonku grilujeme, varim vecer/rano, ak sa da tak viac jedal naraz.

Co sa tyka takeho specialneho niecoho: studena ovocna polievka, paradajkova z cerstvych paradajok, pripadne hocijaka na kyslo, vyvar... a druhé jeme caSTO az vecer okolo 18-19tej - ak maso, tak nieco na stave, rizoto, grilovane maso + grilovany syr. A klasika cuketa, patizon, karfiol - vyprazane. Cuketa plnena, alebo karfiol/zelena fazula zapekane s/bez masa. Cestoviny, lazane.. a samozrejme ryby ale to na klasicke sposoby, rychlovka na masle so zemiakovou kasou a angl.zeleninou a tak..

tncka
23. jún 2021

Ja dnes len rizoto,rajc.salat,pecene kura so salatom,zapekany karfiol,brokolicu,leco,atd. Nechce sa mi vyvarat nic narocne

oblecenie99
23. jún 2021

@henka123123 leeeeeeečo! Ďakujem, skoro som na to zabudla, super tip 😁

mirage
23. jún 2021

@tncka len kura v rure na 180 stupnov, minimalne hodinu a pol, neexistuje v tom to teple

anonym0001
23. jún 2021

Wrapy s čímkoľvek: hummus, mozzarella, zelenina, majonéza, jalapeños, sušené paradajky, cícer, klíčky, atď. (Nie všetko naraz)

oblecenie99
23. jún 2021

Ja teraz tak narýchlo som osmazila na oleji cibuľu, kuracie prsia na malé kúsky, nakrahila som do toho cuketu, paradajky, trosku pretlaku, voda, je z toho dobrá omáčka, ochutit.. Večer k tomu uvarím penne. Keby som nemala rok a pol staré dieťa, žijeme tento týždeň na studenej kuchyni ci donaske.. 😄 Včera sa mi total nechcelo, bola som aj v práci, tak na večeru som mu kúpila ten hotový prikrm od HAMI, čo je v takom tanieriku, 12 plus, mam ja to šťastie, že mu to chuti 😁

liusa82
23. jún 2021

Ja neviem ja som asi trošku iný typ jedáka.Mne šmakuje všecko aj cez horúčavy,Vyprážané,pečene všetko zjem.Jedine horuce polievky nejem ale to ani cez chladné mesiace až na pár oblubených výnimiek teraz by som kludne zjedla aj šnicel 🙂

nikpa
23. jún 2021

My ficime na cestovinach, najčastejšie tuniakove, s mletym mäsom alebo s tvarohom. Je to rýchle a neprehrejem varením celý byt...

henka123123
23. jún 2021

@oblecenie99 najlepsie na leto mnam..ja raz tyzdenne varim leco cez leto a vobec sa ho nedokazem prejest..csz zimu takto kazdy tyzde vyvar 🤣

katkamatka7
23. jún 2021

V tejto horúčave mi nechutí tak veľmi jesť, jednoročnému bábu polievky, tiež posledný týždeň je menej, ako týždne pred tým. Cestovinový šalát, chladený, paradajkový s cibuľou, uhorkový, mrkvový s jablkami. Na obed ma poväčšine zasýti polievka, večera napríklad smažené šampiňóny, rajčiny a volské oko, pár koliesok klobásy.

halci
23. jún 2021

spagety s domacim bazalkovym pestom, u nasich deti su teraz oblubene

aurorastone
23. jún 2021

Sem sa pripnem ako inšpirácia na ďalšie dni 📌😊😊😊

hederamonstera
23. jún 2021

Ladovy melon, jahody, ceresne. Vajickove halusky so salatom s nalevom, kuracie prsia na prirodno s cestovinou, ale mali sme aj rezne😂 chute mame rovnake, len cez den to studene ovocie neustale mame po ruke

number19
23. jún 2021

Spenat s vajcom, omeletky, prazenice s hribikmi, zeleninou, dusene zeleninky take ze ragu, zelene fazulky, ryby, salaty, rozne natierky na chleba

evinka3007
23. jún 2021

Ja sa chystam v piatok spravit studeny cestovinovy salat, v tychto horucavach sa mi tiez uz ziada nieco "osviezujuce" 😊

lusyc
23. jún 2021

Prosím, pripnite aj nejaký recept na cestovinový šalát. Nezvyknem robiť, tak netuším aký, ale znie to fajnovi. A inšpirácie na zeleninový. My máme furt len jeden, grécky a ja ho už nemôžem ani vidieť. Zas môj muž iný nechce. Ale v tomto teple mam aj mozog nejaký uvarený a nič mi nenapadá, ani na nete ma nič neoslovilo. Tiež fičím na jahodách, ceresniach, melone.

lusyc
23. jún 2021

Ináč varené top jedlo pre mňa na leto, nové dusené zemiaky s petržlenovou vňaťou, cuketa ochutená vegetou, obalená v múke, opečena na troche oleja a šalát paradajka, paprika, uhorka, cibula a sladkokysly nálev.

kaki3
23. jún 2021

Snazim sa robit take lahke jedla a studene. U nas cestovinovy salat na milion sposobov ide alebo wrap si urobime a taketo, rychle, studene a s kopou zeleniny, to je nase v tychto horucavach 😉

matabb73
23. jún 2021

Dnes som robila cestovinový šalát. Uvarené cestoviny, nakrájané paradajky, šunka, kukurica z konzervy, kyslá smotana. Zmiešať, ochutíme vegetou. Výborné jedlo na toto teplé obdobie, lebo je to chladné. Alebo grécky šalát si robievam.

columbine
23. jún 2021

Ja si napr v lete casto miesto vecere dam varenu kukuricu a som spokojna 🙂 ( a v zime miesto vecere pecene gastany 😁)

miirka123
23. jún 2021

Ja som dnes robila rezne v rúre a zemiakovú kašu

Strana
z2