Čo varíte počas horúčav?
Nie sme velki jedaci a v tomto teple jeme ešte menej. V podstate odkedy je horuco sme na kremovych polievkach a salatoch. Poradte nieco lahke, co napriklad teraz jedavate vy.
pripojím sa, mne prestalo chutiť jesť ako ostalo takto horúco :/
Dnes cucoriedkove gule z Lidla s makom.
My jeme skoro každý večer caprese. Na obed max nejaké cestoviny alebo niečo čo sa len rýchlo osmahne na panvici alebo na to kašleme a jeme v reštaurácii. Hlavne nám moc ani nechutí takže na nejaké vyváranie nie je chuť. Keď je možnosť a čas tak grilujeme. V tomto teple doma variť zakazujem aj priateľovi 😄
@henka123123 och lečo 🤩 na to som uplne zabudla
Dnes na obed sme mali pita chlieb s baklazanom a syrom halloumi, paradajkami a uhorkami, tzatziky.
Na veceru hodim do rury velke zemiaky, tie sa robia same, ku tomu par kociek slaninky, struhany syr a kyslu smotanu.
Inak - salaty, salaty, salaty; studene polievky; iba chlieb/pecivo plus nieco k tomu.
Vcera manzel spravil "pizza tasticky" - listkove cesto, potriet nakrajanymi paradajkami vo vlastnej stave, pridat trochu mozarelly a spenatu, zatvorit, potriet vajickom, upiect. Najviar roboty bolo rozmrazit spenat 😀
Vcera cestoviny s tuniakom, dnes len polievka s knedlickami...v nedelu sme to riskli s vyprazanym karfiolom a bolo nam cely den tazko
Vikendovy obed na sobotu sme nakoniec varili v nedelu vecer. Mame kopu vody, limonad a ovocie, narobene drene ovocne v mrazaku a nanuky :D
Uvarena je polievka (vcera sosovicu som navarila, je to syte, netreba druhe) aj druhe, a da si kto ma chut a ked ma chut. Nerobim v tomto teple servis. max ak vonku grilujeme, varim vecer/rano, ak sa da tak viac jedal naraz.
Co sa tyka takeho specialneho niecoho: studena ovocna polievka, paradajkova z cerstvych paradajok, pripadne hocijaka na kyslo, vyvar... a druhé jeme caSTO az vecer okolo 18-19tej - ak maso, tak nieco na stave, rizoto, grilovane maso + grilovany syr. A klasika cuketa, patizon, karfiol - vyprazane. Cuketa plnena, alebo karfiol/zelena fazula zapekane s/bez masa. Cestoviny, lazane.. a samozrejme ryby ale to na klasicke sposoby, rychlovka na masle so zemiakovou kasou a angl.zeleninou a tak..
Ja dnes len rizoto,rajc.salat,pecene kura so salatom,zapekany karfiol,brokolicu,leco,atd. Nechce sa mi vyvarat nic narocne
@henka123123 leeeeeeečo! Ďakujem, skoro som na to zabudla, super tip 😁
Wrapy s čímkoľvek: hummus, mozzarella, zelenina, majonéza, jalapeños, sušené paradajky, cícer, klíčky, atď. (Nie všetko naraz)
Ja teraz tak narýchlo som osmazila na oleji cibuľu, kuracie prsia na malé kúsky, nakrahila som do toho cuketu, paradajky, trosku pretlaku, voda, je z toho dobrá omáčka, ochutit.. Večer k tomu uvarím penne. Keby som nemala rok a pol staré dieťa, žijeme tento týždeň na studenej kuchyni ci donaske.. 😄 Včera sa mi total nechcelo, bola som aj v práci, tak na večeru som mu kúpila ten hotový prikrm od HAMI, čo je v takom tanieriku, 12 plus, mam ja to šťastie, že mu to chuti 😁
Ja neviem ja som asi trošku iný typ jedáka.Mne šmakuje všecko aj cez horúčavy,Vyprážané,pečene všetko zjem.Jedine horuce polievky nejem ale to ani cez chladné mesiace až na pár oblubených výnimiek teraz by som kludne zjedla aj šnicel 🙂
My ficime na cestovinach, najčastejšie tuniakove, s mletym mäsom alebo s tvarohom. Je to rýchle a neprehrejem varením celý byt...
@oblecenie99 najlepsie na leto mnam..ja raz tyzdenne varim leco cez leto a vobec sa ho nedokazem prejest..csz zimu takto kazdy tyzde vyvar 🤣
V tejto horúčave mi nechutí tak veľmi jesť, jednoročnému bábu polievky, tiež posledný týždeň je menej, ako týždne pred tým. Cestovinový šalát, chladený, paradajkový s cibuľou, uhorkový, mrkvový s jablkami. Na obed ma poväčšine zasýti polievka, večera napríklad smažené šampiňóny, rajčiny a volské oko, pár koliesok klobásy.
spagety s domacim bazalkovym pestom, u nasich deti su teraz oblubene
Sem sa pripnem ako inšpirácia na ďalšie dni 📌😊😊😊
Ladovy melon, jahody, ceresne. Vajickove halusky so salatom s nalevom, kuracie prsia na prirodno s cestovinou, ale mali sme aj rezne😂 chute mame rovnake, len cez den to studene ovocie neustale mame po ruke
Spenat s vajcom, omeletky, prazenice s hribikmi, zeleninou, dusene zeleninky take ze ragu, zelene fazulky, ryby, salaty, rozne natierky na chleba
Ja sa chystam v piatok spravit studeny cestovinovy salat, v tychto horucavach sa mi tiez uz ziada nieco "osviezujuce" 😊
Prosím, pripnite aj nejaký recept na cestovinový šalát. Nezvyknem robiť, tak netuším aký, ale znie to fajnovi. A inšpirácie na zeleninový. My máme furt len jeden, grécky a ja ho už nemôžem ani vidieť. Zas môj muž iný nechce. Ale v tomto teple mam aj mozog nejaký uvarený a nič mi nenapadá, ani na nete ma nič neoslovilo. Tiež fičím na jahodách, ceresniach, melone.
Ináč varené top jedlo pre mňa na leto, nové dusené zemiaky s petržlenovou vňaťou, cuketa ochutená vegetou, obalená v múke, opečena na troche oleja a šalát paradajka, paprika, uhorka, cibula a sladkokysly nálev.
Snazim sa robit take lahke jedla a studene. U nas cestovinovy salat na milion sposobov ide alebo wrap si urobime a taketo, rychle, studene a s kopou zeleniny, to je nase v tychto horucavach 😉
Dnes som robila cestovinový šalát. Uvarené cestoviny, nakrájané paradajky, šunka, kukurica z konzervy, kyslá smotana. Zmiešať, ochutíme vegetou. Výborné jedlo na toto teplé obdobie, lebo je to chladné. Alebo grécky šalát si robievam.
Ja si napr v lete casto miesto vecere dam varenu kukuricu a som spokojna 🙂 ( a v zime miesto vecere pecene gastany 😁)
Ja som dnes robila rezne v rúre a zemiakovú kašu

My leco sme mali potom len take zapecene zemiaky domace s kuracimi kuskami a cherry rajcinami..a vavsinoi tsketo veci mame cigansku.burgre.zapekane cestoviny....salat zeleninovy a k tomu steaky alebo panenku