Čo zo zvyšných bielkov?
Ahojte.
Idem si pre nápady a tipy. Cez víkend budem robiť šišky, kde idú dve žĺtka. Tým pádom mi dve bielka ostanú. Máte nejaký tip ich využiť. Zvyknem robievat kokosové pusinky alebo kokosový zavin/hniezda, avšak možno mi dáte nový nápad. Hlavne nech to nie je nič komplikované.
Za tipy vopred ďakujem
tiež by som ich pridala do praženice, keď sú len 2; alebo ja zvyknem robiť s deťmi pusinkových snehuliakov, z ktorých mi zase zostanú žĺtka a tie dám do praženice 🙂
Daj tam lyzicku cukru trochuekvaru a vymiesaj sneh- penu na sisky. Mnam lepsie ako s nutelou....
@reaan presne to robíme my. Najlepšia pena už od detstva🙂
zahustila som nimi minule zeleninovu polievku
@9gabi9 ahoj tak ako písali už vyššie najjednoduchšie je ich minúť do praženice, ale ak by sa ti z nich chcelo čosi upiecť tak ja zvyknem robiť okrem kokosovych aj klasicke snehove pusinky,laskonky, spodky parížskych rožkov a k tomu si len spravíš plnku, alebo ak mas bielkov viac mozes spraviť pavlovu tortu alebo bielkovu roladu s ovocim.. 🙃
Praženica, palacinky, lievance, prakticky ich môžeš pridať do čohokoľvek
Ďakujem všetkým za nápady.
Skúsim tu penu. Ono sa tie bielka šľahajú nad parou?
@9gabi9 ako dlho chceš, ja som minule vytiahla zabudnutú dózičku, mohli tam byť aj vyše pol roka a pohoda
@zuzinka888 toto robievala moja babka!!! Ružový sneh bol na siskqch najlepsi 😍😍
@sundew aj moja. Vzdy ked robim sisky a penu si na ňu spomeniem😥. Taky navrat do detstva.

Pridáš ich ku ostatným vajciam v praženici alebo omelete a nikto si nič nevšimne. Môj manžel si robieva praženicu / omeletu len z bielkov...