icon

Čo zo zvyšných bielkov?

9gabi9
20. jan 2023

Ahojte.
Idem si pre nápady a tipy. Cez víkend budem robiť šišky, kde idú dve žĺtka. Tým pádom mi dve bielka ostanú. Máte nejaký tip ich využiť. Zvyknem robievat kokosové pusinky alebo kokosový zavin/hniezda, avšak možno mi dáte nový nápad. Hlavne nech to nie je nič komplikované.
Za tipy vopred ďakujem

tanyan
20. jan 2023

Pridáš ich ku ostatným vajciam v praženici alebo omelete a nikto si nič nevšimne. Môj manžel si robieva praženicu / omeletu len z bielkov...

barb06
20. jan 2023

tiež by som ich pridala do praženice, keď sú len 2; alebo ja zvyknem robiť s deťmi pusinkových snehuliakov, z ktorých mi zase zostanú žĺtka a tie dám do praženice 🙂

majki_ki
20. jan 2023

@9gabi9 ja si odkladám do malej dozicky do mrazničky, využijem, keď potrebujem do niečoho práveže bielko 🙂 sneh sa z nich vyslaha ešte krajší ako z čerstvých

zuzinka888
20. jan 2023

Daj tam lyzicku cukru trochuekvaru a vymiesaj sneh- penu na sisky. Mnam lepsie ako s nutelou....

reaan
20. jan 2023

@9gabi9 Ahoj. Mozes do vyslahanych bielkov zamiesat napr. jahodovy dzem a namazat na tie sisky 😋

dominika1922
20. jan 2023

@reaan presne to robíme my. Najlepšia pena už od detstva🙂

deedol
20. jan 2023

zahustila som nimi minule zeleninovu polievku

zuzka0118
20. jan 2023

@9gabi9 ahoj tak ako písali už vyššie najjednoduchšie je ich minúť do praženice, ale ak by sa ti z nich chcelo čosi upiecť tak ja zvyknem robiť okrem kokosovych aj klasicke snehove pusinky,laskonky, spodky parížskych rožkov a k tomu si len spravíš plnku, alebo ak mas bielkov viac mozes spraviť pavlovu tortu alebo bielkovu roladu s ovocim.. 🙃

tabakmirka
20. jan 2023

Praženica, palacinky, lievance, prakticky ich môžeš pridať do čohokoľvek

9gabi9
autor
20. jan 2023

Ďakujem všetkým za nápady.
Skúsim tu penu. Ono sa tie bielka šľahajú nad parou?

9gabi9
autor
20. jan 2023

@majki_ki
Ďakujem tiež za tip. A prosím ťa ako dlho môžem bielka mať v mrazničke? Len pre info do budúcna 😉

reaan
20. jan 2023

@9gabi9 netreba, ale nic tym nepokazis. Nad parou bude pena isto pevnejsia a dlhsie vydrzi, ale je to pracnejsie 🙂

majki_ki
20. jan 2023

@9gabi9 vieš čo, neviem ti povedať, ale ja teda neriešim, vybrala som po dlhšej dobe teraz na Vianoce keď som robila sucháre orechové a boli úplne ok

danica2711
20. jan 2023

@9gabi9 ako dlho chceš, ja som minule vytiahla zabudnutú dózičku, mohli tam byť aj vyše pol roka a pohoda

sundew
20. jan 2023

@zuzinka888 toto robievala moja babka!!! Ružový sneh bol na siskqch najlepsi 😍😍

sundew
20. jan 2023

@9gabi9 nie,klasicky vyslahas sneh z nich,ibaže potom ku koncu pridas ten dzem

zuzinka888
20. jan 2023

@sundew aj moja. Vzdy ked robim sisky a penu si na ňu spomeniem😥. Taky navrat do detstva.