Čokoládová poleva na tortu

simik238
28. nov 2023

Caute neviete mi poradiť, idem robiť tortu krém bude z mascarpone a smotany a na vrch by som chcela coko polevu, (ako je na foto)neviete mi dať recept? Raz keď som robila tak bola tá čokoláda tvrdá zle sa to krajalo, druhý krát som spravila ganache a to sa zase roztiekalo🙈 viete mi poradiť?
Dakujem

stefi_k
29. nov 2023

Ganavhe pomer 1:1 z tmavej cokolady.treba ju nechat trochu vychladnut a tak nanasat na tortu.

hyta
29. nov 2023

Ak nechceš ganaché, ale klasickú čoko polevu, ja ti poradím pridať do nej 1 PL oleja. Ostáva krásne lesklá a dobre sa krája.

malebiele
29. nov 2023

@simik238 ja som minule skusila coko polevu od dr.oetker a uz by som nerobila sama, toto som dala roztopit, poliala tortu a hotovo a krasny efekt som mala ako na tej tvojej torte, dobre sa s tym robilo a no stress

simca06022011
29. nov 2023

ganache, funguje to dobre ale treba pracovat dost rychlo a presne a halvne nezastat v procese (ked prestanem liat, tak to rychlo stvrde a uz to nerozotriem), uz sa to neda potom opravit :DD ja som musela 2x torty opravovat (rozumej, maskovanie vymysliet) kym som si to nacvicila, lejem to trochu vychladnute, na studenu tortu (!!) normalne uz naplnenu natretu tortu davam do chladnicky. Ked to potom lejem tak to rychlejsie tuhne. AK urobis trosku hustejsiu tak zase sa to tak pekne neroztecie, toto na fotke je krasne ale mne sa to takto "presne" nikdy nepodarilo (ale tortu robim tak 3-4x do roka)
Ak sa ti paci aj cokolada, da sa to dobre krajat, treba horuci velky noz.
tolko od amaterskeho cukrara :DDD

simik238
autor
2. dec 2023

Dakujem baby❤️