Dá sa zamraziť prívarok?

petricka1984
2. nov 2015

Ahojte, skusali ste niekedy dat do mraznicky privarok?
Ten moj je z ciceru a zemiakov, navarila som ho privela, tak neviem, co s nim .. Hovori sa, ze zemiaky by sa zamrazovat nemali, tak mam dilemu.
A ak ano, tak v akej nadobe?
Dakujem. ;)
P.

evittam
2. nov 2015

@petricka1984 Ahoj, normálne zamrazujem skoro všetko ak mi veľa zostane - polievky, prívarky, sviečkovú,.....A potom mám aspoň čo dať malej ak nestihnem navariť. 😉 O tom, že zemiaky by sa nemali zamrazovať počujem prvýkrát. Naposledy som dala do mraziaku tekvicovo-mrkvový prívarok so zemiakmi.

eeffka
2. nov 2015

@evittam
@petricka1984

zemiaky by sa nemali mrazit lebo potom ostanu nasladle a vodnate, ale zdrviu skodlive to nie je, ale ja by som rozmrazeny zemiak uz nejedla

evittam
2. nov 2015

@eeffka Hm, ako myslíš. Ja ich teda zvlášť nezamrazujem - to je zbytočné, veď pár zemiakov človek vždy uvarí. Ale v zamrazenom prívarku im nikdy nič nebolo - ani vodnaté ani nasladlé.

jana_eyre
2. nov 2015

ja som si zvykla vacsinou mrazit take ako kapustnicu /tam su aj zemiaky/, alebo gule v paradajkovej omacke.. vsetko take skor kasovite jedla.. zemiakom nikdy nic nebolo a ani nam..

mrazim v dozach, ktore su urcene aj do mraznicky, alebo v sackoch urcenych do mrazaku - ak si chcem narobit mensie porcie.. taketo jedlo vyuzivam vtedy ak nemam cas varit, ale mam trocha casu na pockanie, kym sa to zohreje..

jamabe
2. nov 2015

Ked som malej varila prve prikrmy, tak som vetko zmrazovala.. okrem zemiakov, tie boli chutovo i vzhladovo divne po rozmrazeni...

seahorse27
2. nov 2015

Ja mrazim aj prikrmy zo zemiakov, aj sosovicovy privarok som akurát prvy krat dnes skusila z mraznicky a bol super. Tieto zemiakove jedla treba po rozmrazeni nechat prejst varom a opat ziskaju povodnu konzistenciu. Ja ich ale mrazim len mixovane.

petricka1984
autor
2. nov 2015

Dakujem baby!