icon

Dajú sa kúpiť farfalle aj na Slovensku?

24. máj 2024

Ahojte, prosím, dajú sa tieto chutné cestoviny kúpiť aj na Slovensku?

janka_23
24. máj 2024

A prečo by sa nedali? Majú v každých potravinach

matkahelka
24. máj 2024

vsak to su tie masle nie? vsak to su uplne bezne cestoviny, ako nitovky, fliacky, penne, atd. nic vynimocne.

janka_23
24. máj 2024

@matkahelka tiež som sa zacudovala otazke

reanda
24. máj 2024

a v com su chutnejsie, ako cestoviny inych tvarov? mne pridu vsetky cestoviny rovnakej chuti 😀

autor
24. máj 2024

Nevšimla som si ich, tieto bolimožno také chutné, lebo nám ich priniesli z Talianska

h2
24. máj 2024

Jasné, že sa dajú kúpiť. A chuť cestovín nezávisí od ich tvaru, ale skôr od značky, čiže ak ti niektoré konkrétne chutili, tak skôr zháňaj od toho istého výrobcu.

autor
24. máj 2024

@h2 Ďakujem.

diewcatqoo
25. máj 2024

Mna prekvapuje, kolko ludi si mysli, ze kazdy tvar cestovin ma inu chut 🙂 aj moj manzel bol o tom donedavna presvedceny 🙂

guudy
25. máj 2024

No, od tvaru chut ozaj nezalezi. Ved porozmyslaj…jedno cesto = tisicky tvarov.
Pri vybere sa nesustred na tvar, ale na farbu, porovitost cestoviny. Kvalitna cestovina sa nevari 8 min (ale o dost dlhsie), je susena dlhsie a pri nizkej teplote (info na obale), vdaka comu je svetla a nie syto zlta. Povrch je porovity, nie hladky, lepsie tak vsiakne omacku. A este, kvalitna cestovina obsahuje viac bielkovin. Pozeraj po 13+ g bielkovin/100g cestovin.
Aj na Slovensku su talianske eshopy, mrkni…

dominikamacakova
25. máj 2024

Áno dajú sa, ale určite pravé semolinivé cestoviny nebudú chutiť ako "cestoviny" z jednoty.

@diewcatqoo každý tvar cestovín je určený na niečo iné. Niektoré vsiaknu viac omáčky atď.. takže v podstate majú inú chuť.

kiki68
25. máj 2024

Urcite napr of Barilla maju kvalitu ako tie c co ste niekde nahodne dostali

guudy
25. máj 2024

@kiki68 no prave Barilla nesplna tie kriteria kvalitnych cestovin, co som pisala vyssie ;)

ivuska027
25. máj 2024

Kúp si Panzani, tie sú fantasticke. Kúpiš hocikde 🙂 Sú vyborne na chuť, neobvaria sa, nie sú mazlave, nerovnomerne uvarené. 🙂

kiki68
25. máj 2024

@guudy Ja kupujem barilla tu vyssiu radu v Rakusku ( zijeme par km od Talianska) a v talianskych potravinach maju tu vyssiu radu, ale maju ju aj v Spar sem tam a dalsich obchodoch. Je super. Potom sa da da spravit doma cesto ( aspon ja mam knihu, kde je 50 stran iba o cestovinach), tam je presny navod na rozne druhy. Ak niekto kupi ten stroj, tak si spravi doma bez problemov sam co len chce.

luccija
25. máj 2024

@kiki68 aká je vyššia rada Barilla?ja ich kupujem tie máme najradšej, ale nevedela som, že ich je viac

guudy
25. máj 2024

@kiki68 na Slovensku sa predava len jedna rada Barilly. Zakladatelka hlada zdroj na Slovensku, nie v Rakusku pri hranici s Talianskom ;)

zuz0110
25. máj 2024

@luccija obyc barilla je modra. Tie lepsie maju cerveny obal, su pretlacane cez bronzove formy.

pinkgirl
25. máj 2024

V Kauflande majú Barilla cestoviny, v sieti Fresh potraviny majú Panzani. Oboje sú výborné.

luliu
25. máj 2024

V každom obchode.....

kiki68
25. máj 2024

@guudy myslela som, ze to tam nemate az take biedne 😃 Ale tak vidim, ze je to horsie ako som si myslela.

sense
25. máj 2024

Farfalle akuois v každom obchode a chuť a kvalita záleží od značky.... Kedysi som si myslela ze klasické barilli sú chutné, ale lepšie sú Barilla bronze, chlap talian ma radšej cecco ako barilla

dzejsik
28. máj 2024

v niektorych mestach (napr BB) najdes aj talianske potraviny, kde si vies kupit aj dovezene z Talianska

autor
30. máj 2024

@dzejsik Ďakujem krásne.