Dajú sa kúpiť farfalle aj na Slovensku?
Ahojte, prosím, dajú sa tieto chutné cestoviny kúpiť aj na Slovensku?
vsak to su tie masle nie? vsak to su uplne bezne cestoviny, ako nitovky, fliacky, penne, atd. nic vynimocne.
@matkahelka tiež som sa zacudovala otazke
a v com su chutnejsie, ako cestoviny inych tvarov? mne pridu vsetky cestoviny rovnakej chuti 😀
Nevšimla som si ich, tieto bolimožno také chutné, lebo nám ich priniesli z Talianska
Jasné, že sa dajú kúpiť. A chuť cestovín nezávisí od ich tvaru, ale skôr od značky, čiže ak ti niektoré konkrétne chutili, tak skôr zháňaj od toho istého výrobcu.
@h2 Ďakujem.
Mna prekvapuje, kolko ludi si mysli, ze kazdy tvar cestovin ma inu chut 🙂 aj moj manzel bol o tom donedavna presvedceny 🙂
No, od tvaru chut ozaj nezalezi. Ved porozmyslaj…jedno cesto = tisicky tvarov.
Pri vybere sa nesustred na tvar, ale na farbu, porovitost cestoviny. Kvalitna cestovina sa nevari 8 min (ale o dost dlhsie), je susena dlhsie a pri nizkej teplote (info na obale), vdaka comu je svetla a nie syto zlta. Povrch je porovity, nie hladky, lepsie tak vsiakne omacku. A este, kvalitna cestovina obsahuje viac bielkovin. Pozeraj po 13+ g bielkovin/100g cestovin.
Aj na Slovensku su talianske eshopy, mrkni…
Áno dajú sa, ale určite pravé semolinivé cestoviny nebudú chutiť ako "cestoviny" z jednoty.
@diewcatqoo každý tvar cestovín je určený na niečo iné. Niektoré vsiaknu viac omáčky atď.. takže v podstate majú inú chuť.
Urcite napr of Barilla maju kvalitu ako tie c co ste niekde nahodne dostali
Kúp si Panzani, tie sú fantasticke. Kúpiš hocikde 🙂 Sú vyborne na chuť, neobvaria sa, nie sú mazlave, nerovnomerne uvarené. 🙂
@guudy Ja kupujem barilla tu vyssiu radu v Rakusku ( zijeme par km od Talianska) a v talianskych potravinach maju tu vyssiu radu, ale maju ju aj v Spar sem tam a dalsich obchodoch. Je super. Potom sa da da spravit doma cesto ( aspon ja mam knihu, kde je 50 stran iba o cestovinach), tam je presny navod na rozne druhy. Ak niekto kupi ten stroj, tak si spravi doma bez problemov sam co len chce.
V Kauflande majú Barilla cestoviny, v sieti Fresh potraviny majú Panzani. Oboje sú výborné.
V každom obchode.....
Farfalle akuois v každom obchode a chuť a kvalita záleží od značky.... Kedysi som si myslela ze klasické barilli sú chutné, ale lepšie sú Barilla bronze, chlap talian ma radšej cecco ako barilla
v niektorych mestach (napr BB) najdes aj talianske potraviny, kde si vies kupit aj dovezene z Talianska
@dzejsik Ďakujem krásne.

A prečo by sa nedali? Majú v každých potravinach