Denný jedálniček vašich detičiek. Čo všetko papajú?
mam rocnu dcerku a papa takmer vsetko, niektore jedla trochu upravene.... zaujimalo by ma co davate jest vy svojim detickam od rana do vecera? Dajste nejake tipy na denny jedalnicek
@monyccka ahoj, dakujem za tvoju skusenost. mne zatial (alebo skor uz 🙂 ) to vstavanie 1x v noci nevadi, ale samozrejme, ak by sa to zacalo stupnovat, tak by som to nejako zacala riesit, pretoze az taka prisposobiva urcite nie som, aby mi to nevadilo. nasej zatial staci to mlieko, vypije pocas spanku, nic ine nevyzaduje a spi dalej do rana. zatial. unavena tiez nie je, lebo spi priemerne 14 hod kazdy den (vratane popoludnajsieho spanku ). ja stale verim, ze sa to coskoro vrati do starych dobrych kolaji a vsetci sa vyspime celu noc 🙂
@evka4 ja viem že podľa seba najlepšie..myslela som že tu nájdem nejaký fígeľ, prípadne názor či je to normálne...ale vidim že áno...takže možno som sa zle vyjadrila...hehe...dnes emma v noci zvracala...takže žiadne mlieko nebolo...asi jej nesadol obed alebo ja neviem...celú noc som jej nič nedala..vrtela sa a nevedela zaspať..potom tak na dve hodky...no bola to prebdená noc...ach jaj...
@sante81 @evka4 necitali ste nahodou knizocku Kazde dieta sa nauci spat? Je tam vela prikladov na nocne papanie aj vysvetlenie, preco to detickam takto vyhovuje.. Je tam tiez navod ako od toho oducat a mam overene ja aj zopar mojich znamych, ze to skutocne funguje. Len treba vydrzat. Do dvoch tyzdnov je po nocnom budeni a verte mi, svet je rano farebnejsi, ked si poriadne v noci odpociniete 😉
@monyccka ja viem o tej knizke, ale zatial ju neriesim, nakolko nasa prakticky celu noc spi okrem toho jedneho krmenia. aj to dava pocas spanku. takze si myslim, ze u nas to nie je este take dramaticke, aby som sla podla tej knizky. ja pockam, kym malej vylezu zuby a potom to budem riesit nejako radikalnejsie, lebo som tak nad tym uvazovala a zacalo sa to vtedy, odkedy sa jej tlaci 5 zubov naraz. ale mozno to je len blba zhoda nahod. uvidim casom 🙂
@evka4 boli noci kedy spal ukázkovo, v lete to bolo najlepsie, potom sa to pokazilo, hladala som prícinu, mozno je to aj tym, ze sme sa stahovali k svokrovcom, lebo staviame dom do kt sa budeme stahovat tento víkend. maly je nervozny, lebo mame len jednu izbu a nieje to ako v lete ked sme boli stále vonku alebo na záhrade.
odučat uplne začnem ked sa prestahujeme, pôjde na velku postel a do svojej izby. mozno sa stane nejaky zázrak a bude to zo dna na den, a cez den papa ako kyselina, na večeru nemá problém zjest krajec chleba a 2 párky a za hodinu je hore na mlieko.
@monyccka knizku som nečítala celu, ale viem aky je postup, mne zaspí večer aj cez obed bez mojej prítomnosti, s tym som problém vôbec nemala, len to budenie, lenze aj názory v lekárni, aj pediatrov sa rozchádzaju, jedna tvrdí ze dieta do 3 rokov ma nárok na nocnu flasku, druhá ze uz nie. ja som tiez toho názoru ze mu mlieko netreba, ale neprajem nikomu ten rev niekolkohodinovy, on jednoducho nepovolí, a aj ked vysíleny zaspí , tak za 15min je hore a stále ten cirkus dokola
@fialkaa ........ano, do kavoveho mlynceka dam napr spaldove vločky a pohánku a chvilu pomeliem na taku ako keby polohrubu muku a tu vsypem do popuceneho alebo jemne nastruhaneho suroveho jablka, hrusky, bananu...etc..... mlieko pridam, len ked je to prilis huste. pomer obilniny a ovocie menim podla toho ci chcem ovocnu kasu alebo obilninovu.
.....ja sa snazim aby malicka mala co najzdravsiu stravu, nie preto ze som fanatička, ale snazim sa aby nepodedila DM 1typu.
@awalancha3 este jedna rada mimo jedalnicka..nedaj ockovat MMR vakcinou, ak nechces, aby dcerka dostala DM..
@awalancha3 rozumiem. dakujem za tip, tiez to vyskusam. my nie sme nejaki mega bio racio, ale snazim sa stravovat zdravo, pokial sa da a pokial nam to chuti. snazila som sa napriklad aj maleho drzat daleko od sladkosti, ale nedari sa mi to na 100 percent. stale sice este nemal cokoladu, ani cukriky, ale uz dostal doma peceny kolac a suche keksiky tiez papa. inak v pohode papa biely jogurt, ma velmi rad ovocie, zeleninu tiez pekne papa, masko ma rad.
@sofia2008 ....... vyhla som sa ako zazrakoom ockovaniu proti tbc, dostala hexavakcinu tusim s provenarom a viac ockovani jej nedám, aj keby mi dali v správnom konaní pokutu (niektoré, ktoré jej nechcem dat su totiz povinne)
@awalancha3 my sme po tretej davke Hexy skoncili na pohotovosti a nasledne na neurologii s podozrenim na epilepsiu..mala nam prevracala ocka dozadu 7 dni, akokeby upadala do bezvedomia..neurologicka sama priznala, ze mohla kludne dostat epilepsiu z ockovania, ze sa to stava..aj ze deti do komy upadaju po ockovani, maju mozgove krce atd..viac ockovat nedam, detska povedala, ze ok..aj keby sme pokutu mali platit ..
@evka4 evka...tak my sme to vyskúšali tú knihu, v noci som jej nedala...plakala..po troch minutach som tam šla...ryčala hehe...potom po piatich...a potom už prestala a spala až do rána...dnes v noci sa vôbec nezobudila a spala až do rána od siedmej do siedmej...a cez den papá perfektne oproti tomu čo sme mali...takže ak to víde aj dnes a zajtra tak to zabralo...dala som jej aj gelik na zubky...takže nemá jej čo chýbať....🙂))) super noc to bola...síce som bola miestami hore...ale je to lepšie ked sa zobudim svojvoľne ako na taký ľútostivý plač...🙂))
@sischa ahoj, no super, gratulujem k takemuto uspechu 🙂 u nas stale rovnako 🙂 jedna flaska pocas noci, raz je to o tretej, druhy den o siestej a tak stale dookola... cez den s jedenim ako kedy, niekedy jej chuti viac, inokedy menej. ale tiez som celkovo spokojna. ale uz sa neviem dockat, kym bude mala rozpravat, aby mi konecne povedala tuzobne ocakavanu vetu SOM HLADNA, lebo ja fakt niekedy ani len netusim, ci uz hladna je, alebo nie 🙂
@evka4 naša to isté...nezjedla predtým bohvie čo...a teraz ako nepije večer tak cez den v presných časoch papa úplne úžasne...nechceš to skúsiť???? nás to stálo 5 min plaču...tiež sme pili jednu fľašu v noci...a už je dobre...za jeden den...ak to víde aj dnes tak je to dúfam natrvalo...
@sischa ja som to uz tak ciastocne skusala, ze jej nedam tu flasu, ale to sme sa tri noci nevyspali, lebo ona sa stale prehadzovala a mrncala zo sna. ukludnila sa az vtedy,ked som jej dala to mlieko. ja som sa rozhodla, ze pockam, kym jej vylezu tie zuby, co sa jej teraz tlacia a potom seknem aj s cumlom aj s nocnym mliekom. len sa obavam jedneho, ze potom sa mi bude budit skor ako teraz. lebo tak raz,dva krat do tyzdna sa stane, ze v noci neje, ale potom sa zobudi o siestej na hlad a uz nezaspi. ked pije v noci, tak spi do pol osmej, co mi vyhovuje viac 🙂 ja si teda pockam na idealny stav - noc bez krmenia a ranny budicek o pol 8 🙂 dufam, ze sa mi moja tajna tuzba coskoro splni 🙂
inak, mne na tom vsetkom najviac vadi to, ze jej vecer umyjem zuby a v noci aj tak pije... bojim sa, ze sa jej pokazia. cize ked uz nic ine, tak tento strach ma urcite prinuti coskoro s tym nieco robit...
my tiež až teraz prechádzame na čistenie zubkov...zatiaľ si overím či naozaj bude spávať celú noc...lebo tie zubky naozaj nieje sranda...jasne no nie u každého to asi zaberá rovnako..budem držať prstíky...joj tie deťurence nezbedy...🙂)))

@evka4 ak mozem z vlastnej skusenosti - nasa mala spinkavala krasne asi do roka, potom sa budila v noci raz, ze ham, po mesiaci dva krat, trikrat a kym sme jej nedali flasku, neukludnila sa.Este aj popri tom sa zacala budit a dozadovat kadecoho - raz zabral cajik, inokedy zobratie na ruky atd. Tak som povedala dost, vydrzali sme asi tyzden kriku a hnevu a postupne to utichlo celkom. A nase aj tak usmievave slniecko sa odrazu upokojilo este viac, zacala byt milucka aj hned po zobudeni, aj tesne pred spanim, nemava nervy z veci, z ktorych ich vtedy mavala. Bola unavena! Dietatko od roka (samozrejme plus minus nejaky mesiac) uz nema problem prespat noc bez jedla a bez ruk. Okolo roka si zacina uvedomovat schopnost vydobit si cokolvek placom a skusa, kam moze zajst. Je na rodicoch, kde si urcia hranice. Pokial to nikomu neprekaza, ze vstava v noci, neobmedzuje to Vas a Vasu rodinu, mate pocit, ze je dietko oddychnute, ziaden problem neexistuje. Ako uz niekto spominal - problem nie je problemom, pokial ho tak nezaciname citit.