icon

Dezert do pohárika

11. apr 2025

Prosím nemáte nejaký osvedčený krém do pohárikov? Predstavujem si to to tak, že urobim jeden krém a len dodám ovocie/karamel/čokoládu ..atd

avatar
maca1984
11. apr 2025

Mascarpone+šlahačka.

avatar
bert22
11. apr 2025

Pannacotta - vyskusaj je to jednoduche a rychle 🙂

avatar
viestta
11. apr 2025

Pribinakova hmota. Smotana, jemny tvaroh a cukor

autor
11. apr 2025

@maca1984 aký pomer mascarpone a šľahačky by mal byť?

avatar
maca1984
11. apr 2025

Do pohárikov dávam 250 g mascarpone + asi 300 ml šlahačky.
Ja to robím tak od oka.
Plus teda potom primiešam ovocie, granko...čo mi napadne.
S presným receptom neporadím

avatar
maca1984
11. apr 2025

Ale už som robila aj len z kyslej smotany.
Kyslá smotana +vanilkový lusk,práškový cukor ( alebo miesto lusku len van.cukor )

avatar
minesasubu
11. apr 2025

parižsky krém, uvarený puding s tvarohom, uvarený puding so salkom, mascarpone plus salko, dá sa použiť čokolvek čo máš doma

avatar
valeriana79
11. apr 2025

Mozno sa niekomu zíde, je fantasticky:
https://anetagoesyummi.blogspot.com/2011/11/gas...

autor
11. apr 2025

@maca1984 ale šľahačku vyšľahám hej?

avatar
andreakotesova
11. apr 2025

Ja ich slaham spolu - mascarpone + šľahačka. Potom pridám cukor, alebo Nutellu, alebo pomleté orechy a pod.

avatar
maca1984
11. apr 2025

Áno, šlahačku vyšlahať, spojiť s mascarpone

avatar
janaspa
11. apr 2025

Najde sa i nieco bezmliecne?

autor
11. apr 2025

@andreakotesova ale normálne tekutu smotanu a mascarpone áno? Ta šľahačka sa tam potom dokáže vyšľahať do tuha? S mascarpone mám len zle skúsenosti. Vždy mi ostanú hrudky

avatar
andreakotesova
11. apr 2025

Áno. Nikdy sa mi neurobili hrudky.