Diétne a zdravé jedlá
Nejaké nápady alebo osvedčené recepty na zdravé a diétne jedlá? 🙂
@majka20201 hmm. prečo sa už nedajú onačiť témy ako obľúbené? nech ich potom nemusím dlho hľadať.. či to len ja neviem? 😢
tak ma napadlo, veľmi zdravé a podľa mňa aj chutné sú hranolky zo zeleru.. namiesto chipsov keď chcete niečo len tak skusnúť 🙂 dokonca aj môjmu mužovi chutili a to už je čo povedať, lebo ten žije v predstave že to čo je zdravé ho určite zabije 😀 😀 😀
alebo ešte z dukanovej diety som si obľúbila tvarohové lievance.. keď nájdem recept hodím
@zabka88 Mne sa to da dat do oblubených, tak neviem v čom e problém. Je to hned pod názvom témy.
Celerové hranolky - o tom som už veľa krát počula, ale ešte nikdy neskúsila. Budem musieť. Ako sa pripravujú?
Budem rada, ze recept na tvarohové lievance mňááááám 😝
Len je škoda, že téma neni SK+CZ, prispievali aj ženy z ČR.
@majka20201 moje, tie hranolky si už nepamätám presne, ale myslím že sa ošúpal celer, narobili sa pásiky a tie sa opekali v rúre alebo na kvapke tuku..viem že to dosť dlho trvalo a že z toho voňal celý byt aj chodba 😀 a treba ich dobre ochutiť + nejaký dresing k tomu.. ja som tak spracovala celý celer
ten recept na lievance musím popátrať trocha, už som ich dlhšie nerobila (muž nemá rád tvaroh) , som lenivá pre seba si sama variť
@zabka88 My máme celer radi, tak tourčite skúsim.
Niekedy mám problém, čím ochucovať, keď chcem použiť minimum soli. Potom sa mi zda, že to nemá moc chuť. Urobím nejaké experitenty. 🙂
Takže admin nastavil tému ako sk+cz. SUPEEER 🙂
@majka20201 Je to v pohodě, můžu tu taky psát, takže klidně můžeme pokračovat tady.
Holky, teď mám na svačinu jogrut Zott Jogovella Light pečené jablko. Má 1,1 % tuku a je neskutečně dobrý, jsou v něm kousíčky jablek a rozinky. 😅 Teď na něm úplně ulítávám.
Ještě k těm chipsům. Já teda celer nejím, ale moje varianta je lilek nakrájet na kolečka, dát do pekáčku (ideálně lehounce vytřeného oleje, nebo na pečící papír), osolit, opepřit a na to plátek rajčete a zase osolit a bazalku. Ještě jsem dávala nastrouhanou nivu, ale to teď nemůžu, ale je to dobré i bez toho a je jen na vás, jak moc to v troubě vypečete. Jednou jsem to tam nechala déle a byly z toho právě takové křupavé chipsy a bylo to super. 😉
@majka20201 Aha, tak teď vidím, že to před tím bylo asi jen SK, tak to je fajn, že už můžeme i my ČR 😀
A ještě jsem chtěla, že dnešní oběd jsem vyfotit nestihla, ale to v dnešním případě není o co stát, ta kaše se těmi rajčaty dost naředí, tak to tak jako nevzhledně teče, ale je to moc dobré.
Já jsem si hodně oblíbila mleté krůtí maso, vepřovému nesaha ani po paty. 😵 Ale jím ho už asi třičtvrtě roku, ne až teď při dietě.
@zuzi82 Tak ten jogurt musím skúsiť, normálne si mi narobila chúťky 😝 .
S lilkem a rajčaty je to dobrý nápad. Musím skúsiť.
No raz som si kúpila tiež krůtí maso a robila som z neho lasagne, boli vynikajúce. Žijem v Plzni a máme tu taký obchodík (U Špilara) a je to vlastne rybárna a majú tak aj hydinu a zverinu. Práve tam som kupovala to krůtí.
Keď tak pozerám na svoje príspevky, tak je tam samé "musím skúsiť", tak len tak ďalej dievčence. Super inšpirácie 😉 .
@majka20201 Hlavně, abys to fakt zkusila 😀
@zuzi82 Ale skusim, neboj 😎
@majka20201 Já to krůtí miluju. Obecně mi krůta chutná a stehna jsou super, ať už vykostěná, dělaná na nudličky, nebo pečená. 😉 My jezdíme na nákupy do PL, mají tam velký výběr chlazené drůbeže a právě tam mají i to krůtí a za super ceny, tak kupujemee ve velkém. Předem podotýkám, že se mi tam nikdy nestalo, že by to maso nebylo dobré. Jednou jsem krůtí mleté koupila u nás v Tescu a smrdělo, takže jsem ho celé vyhodila. 😠
@zuzi82 No tak, to nebude náhoda. Ja keď som kupovala maso v Tescu, tak sa tiež nedalo jesť. A kolegyna to naposledy tiež hovorila a s kupovaním masa v Tescu skončila. Teraz nakupuje vo farmárskom obchode. Ja sa už teším na sezónu, keď budú zase bedničky vo farmárskych obchodoch. Budem ich objednávať. Je to sezónna zeleninka a ovocie, rozne namixované od českých farmárov.
@majka20201 Chtěla jsem odebírat už loni, ale provozujeme trochu kočovný život, tak to nejde. Máme momentálně dvě bydliště a ani týden dopředu obvykle nevím, kde budeme. 😀
@zuzi82 Jak to? A kde to sú tie bydliska?
@majka20201 Jedno je asi 20 km od Ostravy a druhé ve Zlíně. Manžel dělá stavbyvedoucího a jsou teď ve Zlíně, tak tam jsme někdy s ním a někdy zůstáváme doma. Ve Zlíně máme pronajatý byt a doma postavený domek. 😉
@zuzi82 Tak to se aspon nenudíš 😅 A zmena je život.
@majka20201 Jak vlastně vypadá ten tvůj detox?
@zuzi82 Mám taký odlahčený jedálniček. Napr dnes mám šalát s masom z pečeného kurata a trochu celozrnnej ryže.
Snídaně - grahamový rohlík, lučina, šunka
Svačina - jogurtový nápoj, mandarinka
Oběd - vepřová kýta na cibuli a česneku, rýže
Svačina - jogurt, celozrnná sušenka
Večeře - opečený lsos, brambor, grilovaná zelenina (asi 😅 )
ranajky: celozrna bagetka, sunka, zelenina
desiata: hruska
obed: zeleninovy salat, ryba
olovrant: mandarinka, jogurt, cerealie
vecera: bude tiez zeleninovy salat s rybkou (rybku som kupila mrazenu v trojobale- najlepsie spravit v trube bez tuku)
@majka20201 A co ty dnes?
Ahoj, cez víkend som nestíhala písať 😕 V sobotu sme boli lyžovať na Šumave. Bolo nádherne. Celý deň nám svietilo slniecko, tak som si to užila plnými dúškami. Keď sme sa vrátili do Plzne, tak tu sa drží už niekolko dní inverzia, tak ani nevieme co to je slnko 😀
V sobotu mi končí detox a začnem pridávať jedálničky. - Začína mi hubnoucí fáza 🙂
@zuzi82 Zuzi a ako ty o vikendu?
@majka20201 Já měla v sobotu volný den, takže jsem mohla až do odpolední svačiny, co jsem chtěla, takže jsem si to docela užila a večer jsem měla 3 plátky křupavého chleba a 300 g zeleniny.
A včera jsem měla
Snídaně - grahamový rohlík, šunka vajíčko
svačina - kefír
oběd - těstoviny zapečené se zeleninou a krůtím masem
svačina - jogurt a celozrnné sušenky
večeře - kuřecí maso na rajčatech s rýží
A váha jde stále pomalu dolů, tak jsem moc ráda.
@zuzi82 No tak to je super 🙂 A ten volný den máš raz za týden?
Ja tiež pozorujem výsledky, aj na váhe aj na centimetroch. Tie centimetry vidím hlavne na oblečení. Napr. mám lyžiarske nohavice na tri gombíky. Ešte v sobotu 19.1. - keď som začínala som zapla len posledný tretí gombík. Túto sobotu som s prehladom zapla všetky tri 🙂
@majka20201 Zatím ano, uvidím, co mi ten volný den bude dělat s váhou. Zatím jsem ho měla jen dvakrát a z toho jeden slavila babička narozeniny, tak byly dorty a tak, takže to byl fuj den a ne volný den. 😀 Tahle sobota proběhla v pohodě, ráno jsem si dala jablečené palačinky se zakys smetanou, na oběd smažená králičí játra s kaší a odpoledne pudink, kaši jsem si navážila, ať se zbytečně nepřejím, jen masa jsem měla víc a neměla jsem zeleninu, tu až večer. 😉

S témou Chcem schudnúť. Čo dnes variť? pokračujeme tu. 🙂