Diétne a zdravé jedlá
Nejaké nápady alebo osvedčené recepty na zdravé a diétne jedlá? 🙂
@zuzi82 V pohodě 🙂 , nevadí. Deti zatím nemám a v plánu je mám raz, ale v blízkej dobe ešte asi nie. Začínala som na váhe skoro 64 kg a chcela by som dať dole min. 10 kg. Ani mi moc najde o váhu, ale skor tie centimetre. Zadiók a stehná mám teraz - hruuuuza. Necítim sa sama dobre. Inak meriam 161 cm. A ako to máš ty?
Inak tá sobota bola celkom v pohodě si myslím, až také veľké volno si si nedala. A myslím, že keď je to raz za čas, tak to neuškodí.
Inak ja s priatelom bývam dočasne u priatelovej mamy. (čakáme na prerábku bytu) a od tej doby ako som jej povedala, že chcem chudnúť, tak smaží řízky, peče kachny, robí smažený syr, smaží karbanátky kupuje sladkosti, sladké minerálky. Asi ma skúša 😀
Zatiaľ som odolala na 100%. Dúfam, že mi to vydrží 😅 aj keď vždy, keď sa vrátim z práce byt rozvoniava niečím upečeným, vysmaženým a pod.
@zuzi82 A ako si na tom ty? Kolko máš a kolko chceě dať dole?
@majka20201 Jeli jsme do Zlína, tak reaguji až teď. Musela jsem se zasmát nad tvým cílem. 😀 Já měřím 163 kg a na začátku roku jsem vážila skoro 78 kg, před deseti lety jsem měla tak 58 kg, ale to je pro mě samozřejmě už nedosažitelný cíl. Ráda bych se dostala na váhu, kterou jsem měla před dětmi a nějakými léky a to by bylo tak 62-64 kg. No, bude to běh na dlouhou trať, ale zatím se cítím dobře, tak si myslím, že by mi to mohlo jít. Problém je, že nemám žádné oblečení, které by mi bylo, takže mám jedny rifle a asi tři trička, ale kupovat si nové v nové velikosti fakt nechci, zatím nejsem srovnaná s tím, že by mi tahle váha měla zůstat. 😝
@zuzi82 No ségra se mi taky směje, že z čeho chci hubnout 😀 Ja som bola zvyknutá na váhu 49 kg a vtedy som sa cítila fajn. Ale ako som chodila na výšku - nepravidelné stravovanie, potom som začala brať HAK a 10 kg bolo hore ani neviem ako. Nič som stým nerobila, teraz mám sedavé zamestnanie a kilečká idú pomaly hore. Tak som si povedal STOP - musíš začať niečo robiť. Keď som si uvedomila ako nezdravo sa stravujem, tak to bolo jasné. Naučiť sa stravovať zdravo a pravidelne. Zvolila som cestu, že nejskor očistím organizmus, potom niečo zhodím a keď budem spokojná, tak to budem udržiavať. To znamená naučiť sa variť, tak aby mi to chutilo a nepriberala som z toho. Dúfam, že sa mi to podarí. 😝
@majka20201 Tak to ti fandím, já vím, že některých jídel se vzdát neumím. Miluju třeba vepřovou krkovici a to prostě, ať chci nebo ne, dieta není, ale dneska jsem třeba měla ražniči a místo slaniny a salámu, což měli kluci, jsem si tam dala kuřecí šunku a červenou papriku a bylo to moc dobré. 😉
A s tou vysokou to znám. Když jsem nastupovala na vysokou, tak jsem měla 50 kg, pak náhle během prváku 60 kg a pak jsem se držela celou vysokou na těch 56-58 kilech. Pak jsem si začala léčit migrénu a po prášcích jsem přibrala během měsíce 4 kg no a pak už jelo těhotenství a to už se to se mnou vezlo. 😀
A jinak dneska:
snídaně - grahamový rohlík, lučina, šunka
svačina - jogurt
oběd - ražniči, brambor
svačina - jogurtový nápoj, celozrnné sušenky
večeře - salát s tofu a bagetka
@zuzi82 Já myslím, že když se z 90% budeš stravovat tak, jak píšeš, tak si občas muzes dopriat aj tu krkovici a nic sa nestane. 😉
@majka20201 No, uvidíme, já jsem děsný žrout a navíc mi dělá problém jíst pětkrát denně. Abych tak jedla, musím si na to fakt hodně myslet, jinak mi stačí třikrát, ale víc. 😅 Normálně nejím zase tak hrozně, co s námi začal jíst syn, tak jsme přidali hodně zeleniny. No, jsem zvědavá, jak na tom budu třeba za rok, dva. 😉
Tak a dnešní den:
Snídaně - cottage, šunka, bagetka
Svačina - kefír, kiwi
Oběd - hovězí plátky na žampionech, rýže, salát
Svačina - jogurt, celozrnné sušenky
Večeře - kapr, lilek s rajčaty a brambory
@zuzi82 Zajímavé, jak připravuješ kapra?
@majka20201 Různě, dneska ho hodím do trouby a upeču, okořením, bude to improvizace, jako vždy. Napíšu ti to až večer, jak to dopadlo. 😀
@zuzi82 Ok 😀 Já mám ryby rada hlavně pečené. 😝
@majka20201 Tak než zapomenu:
kapra jsem lehce osolila, lehce pokapala sojovkou a okořenila mletým zázvorem. Pak jsem na to hodila na kolečka nakrájenou jarní cibulku a jeden stroužek česneku a upekla a bylo to super. K tomu jsem opekla na oliv oleji cherry rajčátka, cuketu a červenou papriku 😉
@zuzi82 Mnaaam slinky sa mi zbiehajú. Ja zbožňujem cesnak na kaprovi 😝
Tak a dnes mám odlehčený den, takže:
Snídaně - cereální toastový chleba, lučina linie, šunka
Svačina - Kefír, banán
Oběd - zeleninový salát s kuřecím masem
Svačina - bílý jogurt s musli
Večeře - zeleninový salát s kaprem
@zuzi82 Jéé ty si napísala a mne sa to zobrazilo až dnes, to je divnééééé
Od soboty začínam pridávať aj aj jedálničky. Inak hlásim úbytok 3,3 kg od 19.1. a už to pozorujem aj na oblečení 🙂
@majka20201 To je super, zdá se, že soutěžit s tebou nemůžu, to už budeš brzy na cílové váze, ne? 😀
A dnes:
Snídaně - cottage, šunka, pečivo
Svačina - kefír, kiwi
Oběd - brambory zapečené s kuřecím masem a zeleninou
Svačina - cereální sušenky
Večeře - míchaná vajíčka, slunečnicová kostka a lilek zapečený s rajčetem
@zuzi82 No to kludne sutazit mozes, este nejake tie kilecka do ciela chybaju ☹ Aj ked by som bola rada hlavne za znizene centimetre.
Mnam ten jedalnicek vypada zese dobre. A to kazdy den vyvaras nieco ine, mas moj obdiv. Stravujes sa takto len ty, alebo aj ostatný členovia family?
@majka20201 Dobré ránko, obědy vařím pro všechny. Manžel si nosí jídlo z domu a synovi to jen prospěje, takový zdravý jídelníček. Večeře mají kluci jiné, třeba včera měli chleba s vepřovým lalokem (to já si teď dát opravdu nemůžu), protože jsem tu měla málo vajíček. Dřív jsem vařívala na dva dny (v době, kdy manžel měl obědy v práci), ale teď vařím každý den.
A máš pravdu, centimetry jsou důležité. Já mám za sebou čtyři týdny a stav je takový:
Váha -2,7 kg
Pas - 8 cm
boky - 4 cm
stehno - 1 cm
😵 😵 😵
@zuzi82 Tak držím palce, len tak ďalej. Pomaly to ide krásny doluuu. V pase 8 cm - paráda.
@majka20201 Jo, bude to běh na dlouhou trať, ale ty cm mě dneska dost povzbudily. Váha teď jde docela pomalu, ale měsíc jsem se neměřila a je to fakt rozdíl. Nicméně počáteční hodnoty byly hrozivé, takže zatím je úspěch v nedohlednu. 😀
@zuzi82 Každý zhodený centimeter je úspech. Aj život sa skladá z množstva malých okamžikov, tak isto ako aj tvoje chudnutie sa sklada z každého zhodeného centimetra. 🙂
@majka20201 To je sice pravda, ale stále ještě se nevejdu do původního oblečení. 😠 😀 Až oblíknu kalhoty před těhu, tak budu jásat. A dokonce jsem si dala metu, že až pokořím 70 kg, tak si dám takové ty smažené koblihové kroužky polité čokoládou, co prodávají ve stáncích. A hned se přes těch 70 kg zase přehoupnu. 😀
@majka20201 Ale samozřejmě mi ty centimetry dneska udělaly obrovkou radost. To bych lhala, kdybych chtěla tvrdit, že ne 😵
@zuzi82 Pár kolbížků ti neublíži. Je dobré sa niečim motivovať.
@majka20201 Právě jsem se objednala na 15.2. na kryolipolýzu. Dostala jsem na vánoce poukaz od manžela. Jsem docela zvědavá, co to s tuky udělá. 😕
@zuzi82 Tak to musíš dať vediet, čo to urobilo. Inak počula som na to pozitívne, ale aj negatívne reakcie. Tak som zvedavá. 🙂
@majka20201 Já taky. 😀
A dnešní den:
Snídaně - cereální bagetka, máslo, olomoucké tvarůžky
Svačina - jogurtový nápoj
Oběd - celozrnné špagety, kuřecí maso, jarní cibulka, žloutek (měla to být variace na carbonara), rajče
Svačina - jogurt a cereální sušenky
Večeře - tortila se zeleninou a kuřecím masem
😉 😉 😉

@majka20201 A můžu se zeptat, kolik chceš zhubnout a na kolika teď začínáš? Máš děti, nebo teprve plánuješ? Doufám, že nevadí, že se ptám. 😉