icon

Dobrý recept na korpus

avatar
lia_nka
29. jún 2020

Ahojte prosím baby dáte mi recept na dobrý korpus? Robila som 3 korpusy podľa receptu na internete a upiekol sa len vrch a vnútri to bolo surové nechápem tomu

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
nina37
29. jún 2020

mramorovy korpus-mimibazar.sk

avatar
janka_266
29. jún 2020

Najlepsi korpus aký som mala, pripadne si to treba prepočítať na inú veľkosť plechu

avatar
viestta
Odpoveď bola odstránená
avatar
jankaovecka
29. jún 2020

@janka_266 vies co, toto hned ja cez vikend vyskusam!😀

avatar
janka_266
29. jún 2020

@jankaovecka tu je fotka korpusu čo som robila v piatok a pridávam aj výslednú tortu, robený síce skôr, ale tiež rovnaký korpus 😃

avatar
jankaovecka
29. jún 2020

@janka_266 no tantazia😍

avatar
ludmilik13
29. jún 2020

@viestta presne tento recept mam aj ja, to som nasla v kucharskej knizke po mojej prababke 😉

avatar
eva_eva
29. jún 2020

@janka_266 Toto mám vytlačené a uložené a podľa neho robím. Ale u nás aj tak najviac ide orechový korpus 🙂

avatar
h2
29. jún 2020

@viestta Presne takto robím aj ja, koľko vajec, toľko lyžíc. Len múku nedávam hladkú, ale polohrubú.
@lia_nka Keď potrebuješ zistiť, či je už korpus upečený, zapichni do stredu špáradlo, alebo špajdľu, počkaj 2 sekundy a vytiahni. Ak je špajdľa úplne suchá, korpus je upečený. Ináč treba piecť ďalej.

avatar
jankaovecka
13. júl 2020

@janka_266 no robila som, hned ten tyzden, ako som povedala a musim povedat, ze absolutne dokonaly!!!👍 odteraz len tento budem robievat, uz som si ho aj zapisala do receptovej pisanky. Dakujem😘

avatar
andula77
13. júl 2020

@lia_nka za mňa tento. Treba dodržať postup a rady v ňom...

avatar
janka_266
13. júl 2020

@jankaovecka tak to som rada, že sa podaril 😊ja tiež robím už len ten😊

avatar
9gabi9
19. máj 2022

@janka_266
@jankaovecka
Prosím vás na akom programe peciete korpusy podľa uvedeného receptu? Elektrický (bez ventilátora) alebo teplovzdušny (s ventilátorom). Ďakujem

avatar
janka_266
19. máj 2022

@9gabi9 bez ventilátora hore dole čiarky 😃 mame 30 ročnú moru 😃

avatar
9gabi9
20. máj 2022

@janka_266
Vyskúšala som, cesto bolo krásne nadýchané, ako pena, tiež sa krásne piekol a po 47 min. som 1x otvorila rúru, pichla do neho a vtedy stred klesol. Po prekrojeni je v strete hutný 😔
Piekla som však na 190 stupňoch, pretože moja rúra pečie slabšie. Práve preto väčšinou používam teplovzdušny program. Teraz som však piekla bez ventilátora.
Toto je už tretí korpus po sebe v koši tento týždeň. Doteraz som piekla podľa môjho rokmi overeného postupu, avšak ako sa mi prestalo dariť, hľadala som zmenu.
Nevie mi niekto poradiť čím to môže byť? Už som z toho nestastna. Chcela som upiecť tortu dcére k narodeninám, avšak asi idem kúpiť do obchodu hotový.

Pri tomto tretom pokuse som dala aj inú značku múky aj oleja. Síce tento posledný pokus dopadol najlepšie zo všetkých, avšak na tortu ho neviem použiť (max. 1 vrstvu po prekrojeni).

Za akúkoľvek radu budem vďačná 🙏

avatar
janka_266
20. máj 2022

@9gabi9 no tak to neviem, mne sa to zatiaľ nestalo, aj tie bielka ste dllllho šľahali? Lebo tam to trvá fakt vecnost, ináč neviem kde by mohol byt problém. Ja už 4-5 rokov Peciem takto a zatiaľ vždy vyšiel, trosku sem-tam klesne, ale cesto je stále super

avatar
andula77
20. máj 2022

@9gabi9 mne sa čosi podobné stalo keď som použila studené vajce... Musia mať izbovú teplotu... Včera aj dnes som robila dve rovnaké, makový korpus, ani prášok do pečiva netreba, aj máte rady mak. Skúste! Tento korpus mi vyšiel vždy! A radšej dať viac vajíčok nech je vyšší. Ns menšiu tortu som dala 7 a na väčšiu až 10,.. Samozrejme k tomu prispôsobiť múku a mak..

avatar
9gabi9
21. máj 2022

@janka_266
Áno dlho. Veď som rozmýšľala či sa dajú bielka preslahat 😣 Aby som to uviedla na pravú mieru. Recept od teba je super. Mala som nádherné nadýchané cesto. Aj krásne rástlo. Len na záver sa to pokazilo.
Rozmýšľam , či som neotvorila rúru priskoro. Uvažujem nad kadecim alé nerozumiem tomu. Už sa mi kadečo pokazilo ale nie takto po sebe. Myslím si že zadrhel bude niekde inde. Len zatiaľ neviem kde 😔

avatar
9gabi9
21. máj 2022

@andula77
Tie určite neboli studené. To už mám zaužívané. Budem teraz skúšať, musím prísť nato, čím to je. Či rúra sa kazí, či nekvalitné suroviny, možno múka, olej, ... netuším
Budem pátrať....

avatar
9gabi9
21. máj 2022

@andula77
A ešte ďakujem za tip. Mak milujem ja aj syn. Určite vyskúšam

avatar
andula77
21. máj 2022

@9gabi9 treba skúsiť, je úžasná! 😉