icon

Fondant a falošný marcipán. Máte overené receptíky?

bibula
14. nov 2008

babenky moje zlate ako na to,?mne sa furt lepiiii,ake mate overene receptiky,triky a tak? mozte aj dobre napady na tvarovanie-nech neostavam iba pri ruzickach🙂))
dakujem 🙂

roasha
14. nov 2008

bibula,potrebovala by som taky kusok ako necht z toho tvojho marcipanu 😀 ,kupila som hotovu figurku macku/malej na tortu/,len som jej pri transporte odlomila jedno usko. 😅
cukrarky,ako to napravit?som rozmyslala,ze prinajhorsom to prilepim ked vymiesam trosku masla s cukrom.. 😅

bibula
autor
14. nov 2008

😀 taky lepkac? no to viem.....zial len take, neviem kde mame pekarky,kazdy si chce nechat tajomstvo pre seba

ja si myslim,ze bielkovy sneh bude lepsi na lepenie...hm? 😉

bianca
14. nov 2008

decka ja som to este neskusala ale plno ludi co poznam ano a vraj je to super tak posielam

Výborný marcipán od cukrářky

Suroviny:
10 dkg polotučného sušeného mléka,10 dkg moučkového cukru,1 bílek,1 lžíce oleje,1 lžíce medu

Postup:
Tento recept mám od mé dcery cukrářky.Na marcipán používejte jenom polotučné sušené mléko.Suroviny smíchejte na vále dohromady,nejlépe rukama řádně prohněteme.Dále přibarvujeme potravinářskými barvami,které přidáme do malého množství vody a do marcipánu přidáváme po kapkách,až získáme požadovaný odstín.Je moc dobrý,nejlépe chutná čerstvý,děti ho milují.

roasha
14. nov 2008

bibula,...ja neviem,ma to napadlo ze lepsie ako sekundove.

bibula
autor
14. nov 2008

🙂 no to asi bude lepsie nieco z chladnicky 😀

bianca-no ja som veru med nedavala, hm a musi to aj odstat,alebo hned sa stym robi? 😀 😔

roasha
18. nov 2008

tak som vymiesala maslo s cukrom/trosicku v salke/,a ucho som prilepila-drzi uplne perfektne/to ako tip,ked sa to aj vam stane/. 🙂

ajlinka
22. dec 2008

http://www.tortyodmamy.sk/ na tejto stranke najdete super recepty....ja so vcera skusala MMF a podarilo sa hned na prvy raz....

bibula
autor
25. dec 2008

aj ten od biancy je superny 😉 😀

jajax
26. dec 2008

bibula mozes skusit aj tento
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3934
ak nemas pekaren spravis v rukach.

wighy
14. júl 2009

ahojte baby

kde dostat kupit potravinarske farbivo??poradte

zdenallicka
14. júl 2009

V drogerii..🙂 Nebo potravinach..🙂

wighy
14. júl 2009

zdenka diky za ten link

hehe u nas ani v potravinach ani v drogerii nemaju asi musim pozriet v nejakom hypermarkete

basado
14. júl 2009

keby si chcela poradit, tak si pozri tu v receptoch marcipanove torty 🙂 tam je toho vela, len to treba prečítat 😉

cessy
15. júl 2009

pocula som, ze marcipan robia aj s krabicoveho mlicka pre deti (sunar, hami) je to pravda??
neviem si to ani predstavit aka hmota by z toho vznikla 😕 😕 😕

angel01
19. júl 2009

Ahoj holky,

tak pokud můžu poradit ze své zkušenosti(jsem cukrářka), tak nejrychlejší a nejjednodušší je:

1:1 sušené mléko + moučkový cukr a bílek dle potřeby, lze dochutit mandlovým aroma. . . je fakt dobrý a dobře se s ním pracuje 😉

maba
28. máj 2012

Vyskúšam 😉