icon

Fondant a falošný marcipán. Máte overené receptíky?

avatar
bibula
14. nov 2008

babenky moje zlate ako na to,?mne sa furt lepiiii,ake mate overene receptiky,triky a tak? mozte aj dobre napady na tvarovanie-nech neostavam iba pri ruzickach🙂))
dakujem 🙂

avatar
roasha
14. nov 2008

bibula,potrebovala by som taky kusok ako necht z toho tvojho marcipanu 😀 ,kupila som hotovu figurku macku/malej na tortu/,len som jej pri transporte odlomila jedno usko. 😅
cukrarky,ako to napravit?som rozmyslala,ze prinajhorsom to prilepim ked vymiesam trosku masla s cukrom.. 😅

avatar
bibula
autor
14. nov 2008

😀 taky lepkac? no to viem.....zial len take, neviem kde mame pekarky,kazdy si chce nechat tajomstvo pre seba

ja si myslim,ze bielkovy sneh bude lepsi na lepenie...hm? 😉

avatar
bianca
14. nov 2008

decka ja som to este neskusala ale plno ludi co poznam ano a vraj je to super tak posielam

Výborný marcipán od cukrářky

Suroviny:
10 dkg polotučného sušeného mléka,10 dkg moučkového cukru,1 bílek,1 lžíce oleje,1 lžíce medu

Postup:
Tento recept mám od mé dcery cukrářky.Na marcipán používejte jenom polotučné sušené mléko.Suroviny smíchejte na vále dohromady,nejlépe rukama řádně prohněteme.Dále přibarvujeme potravinářskými barvami,které přidáme do malého množství vody a do marcipánu přidáváme po kapkách,až získáme požadovaný odstín.Je moc dobrý,nejlépe chutná čerstvý,děti ho milují.

avatar
roasha
14. nov 2008

bibula,...ja neviem,ma to napadlo ze lepsie ako sekundove.

avatar
bibula
autor
14. nov 2008

🙂 no to asi bude lepsie nieco z chladnicky 😀

bianca-no ja som veru med nedavala, hm a musi to aj odstat,alebo hned sa stym robi? 😀 😔

avatar
roasha
18. nov 2008

tak som vymiesala maslo s cukrom/trosicku v salke/,a ucho som prilepila-drzi uplne perfektne/to ako tip,ked sa to aj vam stane/. 🙂

avatar
ajlinka
22. dec 2008

http://www.tortyodmamy.sk/ na tejto stranke najdete super recepty....ja so vcera skusala MMF a podarilo sa hned na prvy raz....

avatar
bibula
autor
25. dec 2008

aj ten od biancy je superny 😉 😀

avatar
jajax
26. dec 2008

bibula mozes skusit aj tento
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3934
ak nemas pekaren spravis v rukach.

avatar
wighy
14. júl 2009

ahojte baby

kde dostat kupit potravinarske farbivo??poradte

avatar
zdenallicka
14. júl 2009

V drogerii..🙂 Nebo potravinach..🙂

avatar
wighy
14. júl 2009

zdenka diky za ten link

hehe u nas ani v potravinach ani v drogerii nemaju asi musim pozriet v nejakom hypermarkete

avatar
basado
14. júl 2009

keby si chcela poradit, tak si pozri tu v receptoch marcipanove torty 🙂 tam je toho vela, len to treba prečítat 😉

avatar
cessy
15. júl 2009

pocula som, ze marcipan robia aj s krabicoveho mlicka pre deti (sunar, hami) je to pravda??
neviem si to ani predstavit aka hmota by z toho vznikla 😕 😕 😕

avatar
angel01
19. júl 2009

Ahoj holky,

tak pokud můžu poradit ze své zkušenosti(jsem cukrářka), tak nejrychlejší a nejjednodušší je:

1:1 sušené mléko + moučkový cukr a bílek dle potřeby, lze dochutit mandlovým aroma. . . je fakt dobrý a dobře se s ním pracuje 😉

avatar
maba
28. máj 2012

Vyskúšam 😉